Blog

Megcsináljuk, és majd meglátjuk?

Nem működik. Nálam legalábbis. Másképp működök. 

Épp egy éve volt a IV. DivatMarketing konferencia.

Többen kérdezték telefonon, emailben, hogy idén lesz-e. A válaszom, sajnos NEM.

Eddig kétféle módon történtek az előkészületek:  

  • ha olyan sokakat érdeklő problémáról – megoldásról – újdonságról olvastam, vagy a szakmai beszélgetések során többször felmerült ugyanaz a téma, akkor elkezdtem utánajárni, hogyan lehet adott téma köré csoportosítani – felfűzni előadásokat.
  • elég gyakran nemcsak azért jelentkeztem különböző, főleg kereskedelmi, marketing témájú konferenciákra, hogy bővítsem a tudásomat, hanem kerestem a jó témákat, előadókat, akik feltehetően a mi szakmánkra is tudják adaptálni mondanivalójukat.

Azaz elkezdtem körbejárni egy-egy témát, és utánanéztem, találnék-e hozzá megfelelő előadót, stb. 
A lapkészítés szolgáltatás, megpróbálom a lehetetlent, azaz egyszerre két urat is szolgálni, hiszen a hirdetők és az előfizetők igényeit is szeretném kielégíteni. A konferenciaszervezés során különösen nagy öröm számomra, hogy mindketten résztvevői lehetnek, kapcsolatteremtési lehetőséget tudok biztosítani.

De mivel nem vagyok profi konferenciaszervező, arra is szükségem van, hogy engem személy szerint is megérintsen a téma és az előadó, Csak akkor tudok teljes erőbedobással, szívvel-lélekkel foglalkozni vele, ha engem is lelkesít, izgat. Sajnos az elmúlt évben nem találtam sem olyan átfogó témát, sem olyan előadókat, akik ezeknek a feltételeknek megfelelnek, így a konferenciát a következő évre halasztom. Azaz nem végleg adtam fel a szervezést, de még keresem a témákat, előadókat.

Kérlek, ha Neked van olyan problémád, javasolsz olyan témát, ami a megítélésed szerint mások számára is hasznos lehet, jelezd felém, írd meg. Folyamatosan vezetek egy mappát, azaz van egy nyitott „konferencia téma- és előadógyűjteményem”, ahová azonnal feljegyzem, ha erre a célra megfelelő témával, előadóval találkozom.

Csaba Anna-Mária