MDDÜ_Programajánló

Divat

MDDÜ – Programajánló // 360 Design Budapest

Jön a 360 Design Budapest: egy kiállítás, ahol inspirációt gyűjthetünk lakásunk magyar designtermékkel való berendezéséhez

Húsz magyar formatervező mutatkozik be a Magyar Divat & Design Ügynökség 360 Design Budapest rendezvényén, mely sorra veszi azokat a hazai tervezésű tárgyakat, melyek világszínvonalat képviselnek és visszatükrözik a design mindennapjainkban betöltött szerepét. A látogatók most izgalmas enteriőrökön, tárlatvezetésen és online kerekasztal-beszélgetések által ismerhetik meg a hazai designipart átható pezsgést a Budapest Design Week keretében.

Október 8. és 10. között egy igazi kortárs designesemény várja a formatervezés kedvelőit az Aulich utca 4-6. szám alatti kiállítóteremben: most először nyitja meg kapuit a 360 Design Budapest kiállítása, melyet a MDDÜ valósít meg a Budapest Design Week szakmai partnereként. A látogatók 20 nem mindennapi hazai formatervező munkásságát ismerhetik meg és személyesen is meggyőződhetnek arról, miként szövi át hétköznapjainkat a formatervezés. A kiállításon Adamlamp, Codolagni, Error n’more, Hannabi, Kele Sára, KOMONKA, Lakatos Ábel, LumoConcept, Miklósi Ádám, Oleant, Paper Up, Planbureau, Plydesign, Position Collective, RAWfiction, Regős Anna, Sixay, Socowoo, Studio Nomad, és Ungár Fanni különleges bútoraival, egyedi étkészleteivel, lámpáival és textiltermékeivel találkozhatnak az érdeklődők, de saját otthonuk berendezéséhez is ötleteket meríthetnek a tárlaton keresztül.

A kiállításon bemutatott termékekről digitális, gömbpanorámás felvételek is készülnek, így az érdeklődők akár online is figyelemmel kísérhetik a kiállítást a rendezvény weboldalán keresztül.

Azok, akik szeretnének egy kicsit mélyebben is belemerülni a kortárs formatervezés világába, egy tárlatvezetésen is részt vehetnek, amely során egy elismert szakértő szemszögéből ismerhetik meg a tárgyak mögötti izgalmas történeteket és művészi kifejezőeszközöket. A látogatók néhány perc erejéig visszacsöppenhetnek a múltba is egy designtörténeti kiállítás segítségével, illetve tanúi lehetnek a design jövőjéről és lehetőségeiről szóló szakmai párbeszédeknek is. A MDDÜ design DIALOG programsorozata podcast formájában új epizódokkal jelentkezik az esemény ideje alatt, melyeket akár a helyszínen is meg lehet majd hallgatni. A közönség többek között megtudhatja, milyen komplex erők hatnak egy designtermék tervezésére és megvalósítására, továbbá betekintést nyerhetnek a körforgásos gazdaság jegyében alkotó régiós formatervezők kreatív megoldásaiba is.

Az érdeklődők szigorú egészségvédelmi szabályok betartása mellett látogathatják a rendezvényt: a csoportosulások elkerülése érdekében az esemény óránként 50 főt fogad. A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációköteles.

Regisztrálni a következő linken lehet: https://360dbp.hu/

*A Magyar Divat & Design Ügynökség a programot az aktuális hivatalos információk szerint alakítja és a vírushelyzetre való tekintettel a változás jogát fenntartja. *

A Magyar Divat & Design Ügynökségről – A Magyar Divat & Design Ügynökség a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként alakult meg 2018-ban, két kiemelt részleggel: divatipar és designipar. Az ügynökség célja a hazai divat- és designipar nemzetközi ismertségének és elismertségének növelése, ezen keresztül pedig az országimázs erősítése. Emellett legfontosabb feladatai közé tartozik az export növelése, a hazai gyártói háttér erősítése és fejlesztése, a tradícióval rendelkező kreatív és szakmai tudás fejlesztése. Integratív szervezetként kiemelt célja a divat- és designiparágban tevékenykedő hazai és nemzetközi szereplők közötti hatékony szakmai koordináció megvalósítása, ami elengedhetetlen a hosszú távú sikerhez.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .