Divat

MDDÜ – Budapest után Milánóban is sikert arattak a magyar divatmárkák

Kultúra-design

divatmarketing-mddu-milano-fashion-weeek-2022
Fotó: @IMAXTREE

A hazai divathetet követően Olaszország divatfellegvárát célozták meg a magyar tervezők, ahol hét hazai márka mutatta be legújabb, 2022/23-as őszi-téli kollekciójának darabjait. A Milano Fashion Week-en a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) közös Nemzetközi Mentorprogramjának résztvevői közel egy héten keresztül mutatkoztak be különböző helyszíneken.

Az MDDÜ és a Camera Nazionale della Moda Italiana közös Nemzetközi Mentorprogramjának résztvevői – ABODI, CUKOVY, Elysian, Kata Szegedi, NINI, THEFOUR és ZSIGMOND – mutatták be 2022/23-as őszi-téli kollekcióik darabjait február végén Milánóban. A Milano Fashion Week a leghíresebb nemzetközi divatesemények egyike, valamint egyúttal a nemzetközi viszonteladók, forgalmazók és nagykereskedők elérésének elsőszámú csatornája.

Négy márka – ABODI, Elysian, Kata Szegedi és THEFOUR – a február 26-án megrendezett Budapest Select Collective Fashion Show kifutóján bizonyított, ahol legújabb kollekciójukból mutattak be összeállításokat. A tervezők ismét a nemzetközileg elismert stylist, Paolo Turina segítségével készültek fel, akivel közösen állították össze erre a különleges alkalomra a szetteket és választották ki a megfelelő kiegészítőket. A kifutók mellett a Fashion HUB kiállítótere is megtelt magyar tervezésű darabokkal az olasz divathét alatt. A kiállításon a fashion show-n bemutató négy magyar tervező további három tervezővel – CUKOVY, NINI és ZSIGMOND – egészült ki, így összesen hét hazai márka munkái voltak megtekinthetőek. A kiállításon a női mellett férfiruhák, valamint egyedi táskák várták a nemzetközi vendégeket. A CUKOVY márka külön prezentációt tartott, amiért korábban elnyerte a buyerek legnagyobb szakmai elismerését jelképező Buyers Award díjat.

A Fashion HUB kiállítóterébe egész héten érkeztek a nemzetközi látogatók, a Budapest Select Collective Fashion Show-t élőben közel 250 látogató követte. A kifutók mellett a nézőtéren olyan híres szakmabeliek képviselték magukat és figyelték a magyar márkák bemutatóját, mint Sara Sozzani Maino, a Vogue Talents vezetője, Carlo Capasa, a CNMI vezetője vagy Suzy Menkes, újságíró és divatkritikus, valamint a nemzetközi sajtó képviselői közül a Vogue Italia, az Elle Italia, a WWD, a Grazie, a Diva, a Pambianco, az MF Fashion és a Fashion Chanel munkatársai is megtekintették a magyar tervezők munkáit. Számos nemzetközi viszonteladó, forgalmazó és nagykereskedő látogatott el a Budapest Select Collective Fashion Show-ra és a Fashion HUB helyszínére. Többek között képviseltette magát az olasz MDM7 és a japán Marubeni, továbbá a Sari spazio showroom és a Sudio Zeta is. A magyar deisgnerek munkáira az ADI Design Múzeum épületében található Budapest Central European Showroomban is adhattak le megrendeléseket, amely szintén bővítette a márkák értékesítési lehetőségeit.

A Milano Fashion Week-en – immáron hetedik alkalommal – a magyar márkák ismét az MDDÜ ernyőmárkája, a Budapest Select alatt vonultak fel.

(MDDÜ)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .