Blog

Máshol olvastam – 3. hét

VÁLOGATÁS

Elhunyt Thierry Mugler

A linzi gyökerekkel rendelkező francia divattervezőt a nagyszabású divatrendezések úttörőjének tartják. Mugler 2002-ben visszavonult a divatvilágból – de még ma is olyan ikonok viselik különleges alkalmakkor a kreációit, mint Lady Gaga, Beyoncé, Cardi B vagy Kim Kardashian. Mugler íróként is tevékenykedett. Divatbemutatóiból jelenleg egy nagyszabású kiállítás látható Párizsban.

 Az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi adatok megerősítik: A BREXIT „vesztes-vesztes” üzlet volt a textilipar számára

Brüsszel, 2022. január 17. – A legfrissebb kereskedelmi adatok (2021. január-szeptember) az EU és az Egyesült Királyság közötti textilipari termékek importjának és exportjának drámai visszaesését mutatják, ami mindkét oldalon jelentős veszteségeket okozott a vállalatoknak. Az EURATEX felszólítja az Európai Uniót és az Egyesült Királyságot, hogy hatékonyan működjenek együtt az EU-UK kereskedelmi megállapodásban szereplő, a zökkenőmentes kereskedelmi forgalmat akadályozó problémák kiküszöbölése érdekében. 

Váratlan: Alsógödön készülnek a New York-i zsidók 50 ezres kalapjai

Százados Csaba egyik ismerőse nemrég Izraelig repült, ahol egy felkapott jeruzsálemi üzletben vett magának kalapot egy temetésre. Csak hazatérve jött rá, hogy akár lakóhelyétől pár száz méterre is megvehette volna ugyanazt, merthogy magyar kezekkel éppen ott készült: a Pest megyei Gödön. Kevesen ismerik az itt működő Sunemar kalapház nevét, pedig évente több ezer fejfedővel látják el New York, London és Izrael zsidó közösségeit. Számos magyar híresség is viseli kalapjaikat, de gyártottak a világhírű olasz Borsalino kalapgyárnak is. Forbes.hu – KIS JUDIT

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .