Divat

Márciusban ismét Budapest Central European Fashion Week a Várkert Bazárban

Néhány napra ismét a magyar fővárosra fókuszál a divatvilág, hiszen 2019. március 29. és 31. között a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében megrendezésre kerül a Budapest Central European Fashion Week. A három nap alatt közel 40 hazai és nemzetközi tervező mutatja be 2019/20 őszi-téli kollekcióját a divatszakma, valamint a nagyközönség számára a Várkert Bazárban.

Az eseményen megtekinthetőek lesznek a legutóbbi Milano Fashion Weeken részt vett 8 magyar tervező ruhái mellett más magyar és nemzetközi márkák – többek között a lengyel Neige, a cseh Laformela és az olasz Marco Rambaldi – divatbemutatói is. A kifutón megjelenő kollekciók összeállításában a tervezőknek a Vogue Italia stylistja, Giulio Martinelli nyújt szakmai tanácsadást.

A szervezők célja, hogy a rendezvény által generált erős nemzetközi szakmai jelenlétnek köszönhetően Budapest a divat régiós központjává váljon. A néhány nap során a Camera Nazionale della Moda Italiana és az ügynökség közös mentorprogramjának képviseletében Budapestre látogatnak az olasz mentorok és showroomok vezetői is, hogy megismerjenek további magyar márkákat is új együttműködési lehetőségek feltérképezéséhez.

A divatszakma elé kritikus tükröt tartó Diet Prada két alapítója, Lindsey Schuyler és Tony Liu is részt vesznek a divatbemutatókon. Az első sorokban foglal majd helyet a Vogue Hong Kong online szerkesztője, Declan Chan; a Dazed és az Allure újságírója, Kristen Bateman; illetve Hannah Bibb, a New York-i Barneys egykori munkatársa, a profi márkaépítő és stylist is.

„A Magyar Divat & Design Ügynökség kiemelt célja, hogy bekapcsolja a hazai divat- és designipart a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, hosszabb távon pedig régiós divat- és designipari központtá alakítsa Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst. Ennek egyik fontos pillére az olyan, világszinten is nagy érdeklődést kiváltó események szervezése, mint amilyen a Budapest Central European Fashion Week” – mondta Bata-Jakab Zsófia, az ügynökség vezetője. Hozzátette: a hasonló rendezvények arra is lehetőséget adnak, hogy a hazai divatipar szereplői a legkiválóbb nemzetközi szakemberekkel és véleményvezérekkel találkozhassanak, és megoszthassák egymással tapasztalataikat.

A divatbemutatók mellett, idén több side eventtel is találkozhatunk Budán és Pesten is, amelyekre már március 25-től várják az érdeklődőket.

További információkat a budapesti divathét weboldalán, a hivatalos Facebook és Instagram oldalán olvashatnak az érdeklődők.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás