Divat

Magyar tervezők bemutatkozása Dubajban

Dubaji világkiállítás – kultúra-divat-expo2020-Egyesült Arab Emírségek

(MTI) – Kreatív héten sikerrel mutatkoztak be a magyar kreatívipari tehetségek a Dubaji Világkiállításon. A Budapest Select Fashion Show-n hét magyar divattervező vonultatta fel kollekcióját, a Dubai Design Week egyik központi eseménye, a Downtown Design pedig tíz magyar designmárka számára biztosított lehetőséget, hogy bemutassák alkotásaikat a viszonteladók és érdeklődő nagyközönség előtt.

Az Expo 2020 által megvalósított programok között kaptak helyet a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) eseményei, melyeken a hazai kreatívipart és annak kiemelkedő tehetségeit ismerhették meg a látogatók.

November 8. és 12. között valósult meg a Downtown Design, amely keretében tíz hazai formatervező – Error ‘n More, Forms Design, Zsuzsanna Horvath, Leits Miklós, Loomiosa, Oleant, Paper Up!, Planbureau, Position Collective és sarakele – mutatta be dizájntárgyait az egységes magyar standon. A látogatók nagy része nemcsak megtekinteni szerette volna a kiállított termékeket, hanem konkrét vásárlási igényekkel és kérdésekkel fordultak a tervezők felé.

Downtown Design videó: 

November 9-én tartották a Budapest Select Fashion Show-t, amelyen hét magyar márka – Abodi, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, Maison Marquise, Mero és Sentiments – mutatta be kollekcióját és a magyar tervezők kreativitását. A divatbemutatóra 200 szakmai vendég és újságíró, valamint influencer és buyer látogatott el, hogy megismerhessék a divattervezők legújabb kollekcióit. A bemutatót követően viszonteladói láncokkal és showroomokkal indultak el a tárgyalások.

Budapest Select Fashion Show videó

A szakmai párbeszéd erősítése érdekében az MDDÜ kerekasztal-beszélgetést szervezett a Dubaji Világkiállítás Woman’s Pavilonjában.     November 10-én regionális és helyi női vezetők osztották meg személyes gondolataikat és tapasztalataikat a divat jövőjével, a női vezetők szerepével és a fenntarthatóság fontosságával kapcsolatban. A résztvevők Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója, Camille Boyer, az Austrian Fashion Association társalapítója, valamint Daria Marusyk, az ukrán divathét kommunikációs és fenntarthatósági vezetője voltak, akikhez Lama Jouni helyi divattervező is csatlakozott. 
A beszélgetés az alábbi linken visszanézhető: https://master-world-expo.vercel.app/listen-watch/events/new-rules-of-fashion

mddu-dubaj-2020-vilagkiallitas

Az MDDÜ egyik legfőbb célkitűzése a magyar divat- és designipar nemzetközi ismertségének és elismertségének növelése, ehhez pedig nagyban hozzájárult a Dubaji Világkiállítás alatt megvalósított programokon való szereplés. Európa után végre a Közel-Keleten is bemutatkozhattak a tehetséges alkotók, akiknek kreációin keresztül a látogatók megismerhették hazánk hagyományait, múltját, természeti kincseit és kultúráját.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .