Business

Magyar divat- és designtervezők a Dubaji Világkiállításon

Dubaji világkiállítás

A megjelenésnek köszönhetően a Közel-Keleten is felfedezhetik hazánk tervezőinek kreativitását és egyediségét, valamint kiváló alkalom arra, hogy a világkiállításra érkező 25 millió látogató megismerje országunk múltját, hagyományait, természeti kincseit és nemzeti kultúráját.(MDDÜ)

Magyarország számos programmal és eseménnyel csatlakozik a 2021. október 1. és 2022. március 31. között megvalósuló Dubaji Világkiállításhoz. Az Expo 2020 által megvalósított programok között kapnak helyet az Ügynökség divat- és designeseményei, melyeken a hazai divatipart és annak tehetségeit ismerhetik meg a látogatók. A Magyar Pavilon a hagyományokat és a modernitást ötvözi, így a Világkiállításon való magyar megjelenés turisztikai, gazdasági és diplomáciai szempontból egyaránt egyedülálló lehetőség.

„A Dubaji Világkiállítás idején egy olyan kreatív hetet szeretnénk megvalósítani, amely méltóképp megismerteti a látogatókkal a gazdag kreatívipari múltúnkat és jelenünket, innovatív gondolkodásunkat a jelen lévő fontos gazdasági és szakmai szereplők, valamint a nemzetközi média előtt” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója, majd folytatta: „A Közel-Kelet első világkiállítására 25 millió ember érkezik, így kiváló lehetőség tervezőink számára, hogy felhívják a nemzetközi közönség figyelmét. Dubaj a nyugati világ egyik legfontosabb kereskedelmi szereplője, így a bemutatkozással rendkívül pozitív hatást gyakorolhatunk az országimázsra és hazánk turisztikai vonzerejére.” 

A Dubaji Világkiállításon való magyar megjelenésért alapvetően az Expo 2020 Magyarország a felelős, azonban az Ügynökség szakmai partnerként és tanácsadóként nyújt segítséget. Emellett az MDDÜ a hazánkat képviselő tervezők és a kiállítás formaruháit megalkotó márkák kiválasztásában adott támogatást, valamint a divat- és designrendezvények megszervezésében.

A kreatív hét során

  • november 7-én egy vacsora keretében enged betekintést munkájába az Ügynökség a divat- és designipari szakemberek, a sajtó, a forgalmazók, illetve a jelenlévő influencerek számára.
  • November 8-12. között valósul meg a Downtown Design, amely a hivatalos Dubai Design Week egyik központi eseménye. A magyar designmárkák – ERROR N’ MORE, Forms Design, Zsuzsanna Horvath, Leits Miklós, Loomiosa, Oleant, Paper Up!, Planbureau, POSITION Collective és sarakele – alkotásai az egységes Budapest Select ernyőmárka alatt lesznek megtekinthetőek, csakúgy, mint a november 9-ei Budapest Select Fashion Show keretében bemutatkozó divattervezők – ABODI, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, Maison Marquise, MERO és Sentiments – alkotásai, amelyekkel az októberi Budapest Central European Fashion Week kifutóin már találkozhattak az érdeklődők.
  • November 10-én az MDDÜ egy kerekasztal-beszélgetésre invitálja az érdeklődőket, amely során különböző országok kreatív ágazatainak női vezetői osztják meg személyes gondolataikat és tapasztalataikat a sikerhez vezető úttal kapcsolatban. A résztvevők név szerint Bata-Jakab Zsófia, az MDDÜ vezérigazgatója; Camille Boyer, az Austrian Fashion Association társalapítója; valamint Daria Marusyk, az ukrán divathét kommunikációs és fenntarthatósági vezetője. A beszélgetés során többek között olyan témákat járnak körbe, mint az új divatfővárosok, a fenntarthatóság, valamint a női vezetők szerepe a divatban.

(MDDÜ)

A dubaji koronaherceg is meglátogatta a magyar pavilont

expo2020-Egyesült Arab Emírségek-Magyarország-kiállítás

(MTI) – Látogatást tett a dubaji világkiállítás magyar pavilonjában Dubaj koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al Maktum, a 15 legkülönlegesebb épület közé bekerült pavilon a trónörököst is lenyűgözte – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel. 
Dubaj koronahercege negyventagú delegációjával kedden látogatta meg a magyar pavilont. A Magyarország különleges vízkészletét, gyógyvizeinek gazdag ásványiagyag-tartalmát bemutató interaktív kiállításon a trónörököst is lenyűgözte a nemzetközileg is közkedvelt hévízi installáció, figyelmét felkeltette Hévíz városa, mint turisztikai desztináció. A koronaherceget a magyar pavilonba tett látogatására elkísérte Ahmed bin Szaid Al Maktum, aki többek között az Emirates Group vezérigazgatója, alapítója, a Dubaji Polgári Repülési Hatóság elnöke, Manszur Bin Mohammed Bin Rasid Al Maktum, a Dubaji Sporttanács elnöke is. 
A magyar pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. Magyarországé az első faszerkezetes épület nemcsak a világkiállításon, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban – áll a szerdai közleményben. 
A pavilont Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz – olvasható a közleményben.

(MTI/blni \ bhi \ bsa \ ksb \ gry)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .