Business

Magyar designerek a milánói Design Héten

A designszakma egyik legjelentősebb eseményén, a milánói Design Héten (2019. április 9-14.) 13 magyar designer vesz részt a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében. Az érdeklődők találkozhatnak egyedi és különleges lámpákkal, kanapékkal és porcelánnal is. Az ügynökség célja, hogy a nemzetközi rendezvényeken való aktív szakmai részvételnek köszönhetően egyre többen megismerkedjenek a magyar designban rejlő lehetőségekkel.

A milánói Design Hét a szakma két legjelentősebb eseményének ad otthont: a Salone Internazionale del Mobile nemzetközi bútorkiállításnak, valamint a Fuorisalone („saloni-n kívüli”) eseménysorozatnak. Az 1961 óta létező Salone del Mobile nemzetközi referenciaponttá vált a design és bútorgyártás területén. Több mint 370.000 érdeklődő, köztük kereskedők, beszerzők, gyártók és szakemberek látogatják a szakvásárt. Az 1980-as évek óta működő Fuorisalone a szakkiállítással párhuzamosan, spontán szerveződő művészeti és kulturális programsorozatot foglal magában, mely megalakulása óta erős designközösséget épít, valamint rendhagyó módon kísérletezik a design reprezentációs technikáival.

A Magyar Divat & Design Ügynökség 13 magyar tervező különleges kiállításával képviseli Magyarországot a rendezvény egyik központi helyszínén, a Brera Design Districten.  A szakmai szempontok által kiválasztott 13 magyar designer az ADAMLAMP (Juhász Ádám), Andrási Edina, a Brinkus Design (Brinkus Kata), Bokor Gyöngyi, a CODO (Kodolányi Gábor), a Marta Edocs Glass (Edőcs Márta), a Hannabi Sofa (Rácz Anikó), a Biela Collection (Kerékgyártó András), a Knetik Dóra, a KOMONKA Textile (Kovács Móni), a Polyunomi (Lakatos Ábel), a POSITION Collective (Kertész Attila, Simonfalvi Bence) és a STUDIO NOMAD (Pásztor Bence, Tarcali Dávid, Pongor Soma).  A magyar installáció új perspektívákba helyezi, többletjelentéssel látja el a hétköznapi tárgyakat, amelyek nagyvonalú és kreatív elemhasználatukkal, ötletes kialakításukkal méltón járulnak hozzá a magyar design erős és pozitív imázsának kialakításához.

„Ezeken a rendezvényeken azzal a céllal veszünk részt, hogy a magyar designereket bekapcsoljuk a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, ezáltal lehetőséget teremtve számukra, hogy megmutathassák tehetségüket és Magyarország kreatív oldalát. A milánói Design Hét az egyik legjelentősebb szakmai rendezvény a design területén, a világ minden pontjáról vonzza a szakma képviselőit és az érdeklődőket” – tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

  • Helyszín: Via Solferino 11, 3. emelet, 20121 Milánó, Olaszország
  • Nyitvatartás: 10.00 – 20.00
Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás