Business

Louis Vuitton-menedzsere irányítja Rihanna FENTY projektjét

Első részletek az LVMH új presztizs-projektjéről

Tobias Bayer/ TextilWirtschaft

Indul az LVMH luxuskonszern közös projektje a popénekes Rihannával.  Tapasztalt topmenedzser gondoskodik arról, hogy a Fenty márka gyors siker legyen. 

A hírek szerint az LVMH tapasztalt topmenedzsere Véronique Gébel lesz a márka operatív vezetője. Jelenleg Gébel felelős a ready-to-wear üzletért a Louis Vuittonnál. Gébel 1997 óta dolgozik a luxuscégnél. Korábban a Givenchy-nél és a Fendinél dolgozott. 2007 óta a női és a férfi ruházatért volt felelős. Új pozíciójában – amelynek megnevezése egyelőre nem ismert – várhatóan a ruházati termékekért és a kiegészítő termékekért, pl. a cipőkért, a napszemüvegekért és az ékszerekért is felelős lesz. Főnöke az LVMH-nál Jean-Baptiste Voisin stratégiai igazgató lesz.

Köztudott, hogy a világ legnagyobb luxuskonszernje, az LVMH olyan divatházakba, mint a Christian Dior és a Fendi, vagy hagyományos márkákba, például a Rimowa-ba fektetett be. Az új Fenty márkával Rihanna vonzerőjére épít. 

A cég alapjában véve a konszern saját divatcége lesz. Korábban, 1987-ben az LVMH a Christian Lacroix márka kibocsájtására vállalta hasonlóképpen egy cégalapítás kockázatát.

Rihannának az Instagramon több mint 70 millió követője van. Az énekesnő kiáll a hátrányos helyzetűekért, az inklúzióért és részt vesz az aktuális politikai vitákban. Legutóbb egy amerikai államban lépett fel az abortusztörvény szigorítása ellen. Rihannának van már tapasztalata a divatvilágban. Saját kozmetikai márkája a Fenty Beauty, és SavagexFenty néven fehérnemű kollekciója is van. Együttműködik a Puma-val is.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás