Business

LONDONI KIRAKATMUSTRA

Brit stílus: A Temze legjobb dekorációi

A Londoni Divathét kezdetére, amikor az egész város a divat lázában ég, a kirakatok kompletten átálltak az őszi szezonra. A nagy áruházakban és a luxus üzletekben azonban már korábban megkezdődött az ősz. 
A brit főváros kirakatainál a modellek és a dekorációs elemek dinamikája a meghatározó, és a neonfénnyel való játék lehetőségeit sem merítették még ki. A TOP 5 a Temze partjáról.

Harvey NicholsDinamikus kirakatok 

Sportos, dinamikus. Táncjelenetként jeleníti meg az őszi divatot a Harvey Nichols. A kirakati bábuk expresszív pózaikban szinte kiesnek a kereteikből. Még az átlátszó fóliák is megmozdulnak. Nagyon nagy jelentőségű ősszel a világítás. A Harvey Nicholsnál LED csövekkel hoznak létre pálcikaemberekre emlékeztető grafikus elemeket.

HARRODSGucci mindenhol

Minden kirakatban ez az egy márka szerepel: a Harrods az őszi szezon kezdetén a Gucci hatásra épít. Rendkívül gazdag látvány. Steppelt bársony hátfalak. És látványos hirdetésben a Bloom, az első Alessandro Michele által megalkotott Gucci-parfüm. Az új terméket a kirakati babák egy zöldnövényekből és virágokból álló dzsungel közepén állva reklámozzák.  

SelfridgesSwinging Selfridges

A híres londoni áruház a zenének szenteli az őszi szezonkezdetet. A mottó: „music matters”. Október 18.-ig élő zene szól az üzletekben és dj-kel, valamint zenei újságírókkal folytatott beszélgetések zajlanak. Ennek megfelelően alakították ki a kirakatokat is: zongorabillentyűzet, vonóshangszerek, dobok és mindezek mellett sok neonfény. 

Fendi Világító ládikák

Már távolról is figyelemreméltóak a Fendi téglafalat képező építőelemei. Közelebb lépve derül ki a fal különlegessége: minden „tégla” átlátszó, a belsejükben színes szőrmebojtot láthatunk.

Hermès –  Árnykép

Kézműves örökségével játszik a Hermes kirakataiban. Ollók vihara fújja le a kalapot, óriás varrótűk által jelennek meg a kendők és a készruhák. A fő szín a nők számára a vörös, a férfiaknak a fekete. 

Anja Haak / TextilWirtschaft