Business Egyéb

Logisztikai hírek: Magyar Posta, Sameday

Logisztika-beruházás-posta

Új logisztikai központba költözik a Magyar Posta Tatabányán

(MTI) – A Magyar Posta Zrt. 2022 elejétől a tatabányai ipari parkban épülő logisztikai központból kézbesíti a csomagokat a vonzáskörzetébe tartozó 52 település 100 ezer címére. A logisztikai üzem 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik. A depóban 60 embert foglalkoztatnak majd, akik jelenleg a Tatabánya 1-es postán dolgoznak. 
A létesítményt a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt.-től bérli a posta. Kiss László vezérigazgató az MTI-nek elmondta, a 10 ezer négyzetméteres csarnok egyik része kimondottan a Magyar Posta számára épül. A teljes beruházás összege hárommilliárd forint, az épület további mintegy 6800 négyzetméter részét a környékbeli vállalkozások bérelhetik raktározás céljára. A kivitelezést a Merbau Zrt. végzi. 

A NIPÜF több mint 194 ezer négyzetméternyi saját fejlesztésű csarnokot hasznosított hosszú távú bérleti szerződés keretében és további több mint tízezer négyzetméternyi építés alatt álló csarnokrész szerepel a társaság kínálatában.

Bencsik János, a térség fideszes országgyűlési képviselője, a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztosa elmondta, a 15 ezer embert foglalkoztató Tatabánya-Környe Ipari Parkban a közelmúltban több logisztikai fejlesztés valósult meg.

(MTI/bfi \ gfp \ kvs)

Gazdaság-logisztika-szállítmányozás

Már az egész országban szolgáltat a Sameday csomagszállító

 (MTI) – Bővíti magyarországi tevékenységét a Sameday csomagszállító cég, teljeskörű szállítási szolgáltatásokat nyújt a vállalatoknak az egész országban. A vállalat szeptemberben az egész országra kiterjesztette területi lefedettségét, és megnyitotta magyarországi elosztóközpontját is.

A cég az eMag és az Extreme Digital partnereként csaknem egy éve jelen van Magyarországon, és több hónapja kiszolgálja az eMag Marketplace kereskedőit is. A Sameday Magyarországon és Romániában összesen több mint 17 ezer településre szállít ki csomagokat, Romániában több tízezer webshopot szolgál ki. A vállalat jelenleg 350 Easybox kézbesítő automatát is üzemeltet Magyarországon, tervei között az szerepel, hogy jövő tavasz végéig ezt a számot 500-ra növeli. A társaság mostantól teljeskörű, háztól-házig, valamint csomagautomatába történő kézbesítési szolgáltatást is nyújt a vállalkozásoknak, függetlenül azok méretétől. A mikro-, a közép- és a nagyvállalkozások is regisztrálhatnak majd a Sameday rendszerébe egy digitális platformon keresztül. 
A közlemény idézi Lucian Baltarut, a Sameday ügyvezető igazgatóját, aki jelezte: ebben az évben megháromszorozták technológiai befektetéseiket, hogy növelni tudják azt a sebességet, pontosságot, rugalmasságot és kényelmet, amit az ügyfeleik és a vásárlók keresnek. 

A Sameday Magyarországon egy 4000 négyzetméteres logisztikai központot üzemeltet Vecsés közelében, valamint 19 helyi kirendeltséget működtet.

(MTI/ gká \ guz \ gfp)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .