Business

Lézer a vásárlók kezében?

Charlotte Schnitzspahn/ TextilWirtschaft

Ami eddig csak laboratóriumi körülmények között működött, az már az üzletben is megtalálható – F.L.X. projekt lézertechnika

Az első zsebben a kulcs, a hátsóban pedig a pénztárca.  A nagy farmerrajongók szeretik, ha ezek a személyes részletek jól leolvashatók több éve viselt, ritkán mosott farmernadrágjukról.  A Levi’s újítása lehetővé teszi, hogy ezek az egyedi vonások az új farmeren is megjelenjenek.  
Los Angelesben a Levi’s egy ideiglenes un. „Customization” (testreszabási) stúdiót nyitott, amelyben az F.L.X. (future-led execution) program keretében alkalmazzák a  lézertechnológiát. Október közepéig a márka meghívott barátai a lézer segítségével varázsolhatták valóban használtnak tűnő megjelenésűvé a termékeket.

Tűz és láng a Levi’s F.L.X. projekt laboratóriumában

A Levi’s bejelentése szerint a tíz hét alatt ismert személyiségek is bekapcsolódnak a nadrágok végső kikészítésébe, amelyeket azután az Instagramon keresztül fognak elajándékozni. Egyelőre egyszeri eseményről van szó, de a tervek szerint a technológiát 2019-ig elérhetővé teszik egyes kiválasztott üzletekben is. 

Karyn Hillman, termékért felelős vezető szerint: „Az F.L.X.-projekt során kifejlesztett új módszerekkel és technológiákkal a modell eredeti megjelenésének megőrzése mellett fel tudjuk gyorsítani és rugalmassá tudjuk tenni a termelési folyamatot.” 

A programot a Levi’s Eureka Innovation Lab a Jeanologia nevű, textilkikészítésekre specializálódott vállalattal együttműködésben fejlesztette ki. Alkalmazásától nem csak a gyártási sebesség növekedését várják, hanem a márka fenntarthatósággal kapcsolatos igényeinek kielégítését is. A lézeres technológia alkalmazása csökkenti a termelés során a víz- és vegyianyag felhasználást.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás