Divat

Félhosszúra csináld!

© Zara

kép 1 / 22

214386-detailp

2017. ősz – női divat

Christel Wickerath – (TextilWirtschaft)

Végre változnak a sziluettek. A pliszészoknyával kezdődik, amely előkészíti a később a kínálatban megjelenő többféle szoknyahosszt. A szoknya lehet szűk, de lehet lefelé bővülő. Ami biztos, az az, hogy a 2017. őszi szezon legszebb szoknyái és ruhái egyértelműen a térd alá érnek. A kereskedelmi siker elérése érdekében azonban ezek prezentációjánál néhány dolgot érdemes figyelembe venni.

Például milyen cipők illenek hozzájuk. A lábszárközépig érő szoknyahosszhoz való cipő meghatározó. Lehet extrahosszú csizmaszár vagy hangsúlyos talp, esetleg különleges szín. A túl sok díszítés a cipőkön ezeknél a szoknyahosszaknál nem előnyös.

Csupán egyéni ízlés kérdése, hogy a pulóvert, a blúzt kívül vagy a szoknya derékrészébe betűrve viselik. Mindkettő lehetséges. A dzsekiknél és a kabátoknál is nagy a variációs lehetőség, lehet a szoknyával megegyező hosszúságot választani, vagy olyan rövidebb dzsekit, amelyből a ruha vagy a szoknya akár egy tenyérnyire is kilóg, vagy mindent eltakaró bokáig érő kabátot. Menő lehet a lábszár középig érő ruhával viselt rövid dzseki is. Ezek miatt annyira ígéretes az új sziluett a kereskedelem számára.