Business

Elhunyt Kun Andrásné

Fájó veszteség érte a Magyar Divat Intézetet! Kun Andrásné, a mi Jutkánk 73 éves korában – gyors lefolyású betegség következtében – itt hagyott bennünket. Aktív idejében az egész szakma ismerte.

A Könnyűipari Műszaki Főiskolán szerezte meg diplomáját és munkahelyei közül a legtöbb időt a Magyar Divat Intézetnél – korábbi nevén – Ruhaipari Vállalat – töltötte. Az új divat megvalósításához elengedhetetlen, kulcsfontosságú területre szakosodott. A szerkesztés és szabászat mestere lett. Először munkatársként, szakértőként majd vezetőként és tanárként. Az ő nevéhez fűződik a Müller szabászkönyv magyar nyelvű kiadása is.

Régen történt. 35 évvel ezelőtt – 1986-ban – az eladósodott Magyarország kormánya az állami vállalatok vezetését a dolgozók kezébe adta, mondván „vigyék el ők a balhét”. A dolgozóknak ezért igazgatót kellett választaniuk, és egy olyan kollegát, aki az úgynevezett „munkáltatói jogokat” gyakorolja a vezető felett. Őt választották! Mert nemcsak jó szakember volt, hanem közösségi ember is, aki bírta a többség bizalmát. Kevesen mondhatják ezt el magukról.

Jó ember volt! Mindig így fogok emlékezni rá, pedig a fent említett szerepköre miatt voltak vitáink, hiszen a mostani szóhasználattal élve válságmenedzselést kellett végezni, amelyben egyikünknek sem volt gyakorlata, de ahhoz kétség sem fért, hogy mindketten a legjobbat akartuk: megmenteni az intézetet.

Életvidám ember volt! Szeretett élni, legyen az szakmai vagy magánszféra. Ezt a következtetést a számos, közösen eltöltött kiszállás alatt tapasztaltam meg. Hiányozni fog, vagy már most is hiányzik mindenkinek.

Neményiné dr. Gyarmathy Margit az MDI nyugalmazott igazgatója

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .