Business

Közös Springfield és “Cotton made in Africa” pólókollekció

A Cotton made in Africa partnereként a Springfield a fenntartható fejlődés iránti elkötelezettségét erősíti azzal, hogy a CmiA által minősített pamutot használ. A divatmárka támogatja a Szaharától délre fekvő afrikai gazdálkodó közösségeket, segít javítani élet- és munkakörülményeiken. 
A Cotton made in Africa 100%-ban fenntartható pamutot gyárt, ezáltal jelentősen hozzájárul a természet védelméhez. A minősített pamut használatával ugyanis csökken az anyagok ökológiai lábnyoma, előállításuk kevesebb üvegházhatású gáz kibocsátásával jár a hagyományos pamut előállításához képest. Ráadásul a földeket csak esővízzel művelik, ennek köszönhetően 500 liter vizet takarítanak meg pólónként a globális átlaghoz képest. A CmiA gyapotot veszélyes rovarirtók használata nélkül termesztik, és a gyártó határozottan elhatárolódik a GMO-k (genetikailag módosított összetevők) használatától és az erdőirtástól

A CmiA társadalmi, ökológiai és környezeti fenntarthatósági kritériumokra épülő fenntarthatósági megközelítést követ, és üzleti és mezőgazdasági tréningekkel is támogatja a farmereket. Modern és hatékony földművelési módszereket tanulnak, illetve megismerik, hogyan menedzselhetik még hatékonyabban a farmjukat. Ez a tudás lehetővé teszi, hogy jobb körülmények között tudjanak megélni a pamutból, mint könnyen értékesíthető termékből. 

A közös kezdeményezés eredménye a 10 pólóból álló kollekció (6 férfi és 4 női), amelyeket a divatmárka design csapata tervezett, és már elérhető a myspringfield.com weboldalon, illetve a Springfield üzletlánc 8 országában: Magyarországban, Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban, Horvátországon és Bulgáriában. Mindegyik pólón megtalálható a kicsi, piros Cotton made in Africa címke.  (DM)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás