Divat

Kötöttek: különböző hossz, többféle fazon

NŐI RUHÁZAT 2020 ŐSZ

Elke Dieterich/ TextilWirtschaft

A magasnyakú pulóver 2020 őszének egyik legfontosabb darabja

A mutatós darabok korát éljük, vallja a kötöttáru szakma. Továbbra is népszerű a ruhához viselt szögletes szabású pulóver. A kötöttkabátokat számos fazonban kínálják, a kardigánok és a kabátok hosszabbak lesznek. A domború és a jacquard mintázat mindegyik darabra jellemző.

A kötöttáru újra komoly forgalmat fog jelenteni az őszi-téli hónapokban. A kereskedői jelentések jó, sőt igen jó értékesítésről szólnak. Az átmeneti időszakban ez a könnyű kötött modelleknek köszönhető: az ingek és blúzok fölött viselt kötött kabátoknak és felsőknek. Szeptember közepétől azután jöhetnek a túlméretes és szögletes szabású pulóverek, a durvakötésű, dombormintás és bolyhos felületű kardigánok, az állat- és jacquardminták. Valamint a kabátok, amelyek az évszak elején szabadtéren, később zárt helyen is viselhetők. Emellett népszerűek a nőies díszítésű és a kevert mintával nyomott ingekhez illő pulóverek és kapucnis felsők.

A kötöttáru 2020 őszének meghatározó terméke

1/5 Bloom

„Nagypapa kardigánja”. Fontos, hogy méretes legyen. Vastag bordáskötéssel, barna és természetes színekben a legjellemzőbb. Ruhához viselve a legnépszerűbb. Vegyük fel és máris jól érezzük magunkat!

2/5 Sem Per Lei

Kötött kabát. Kényelmes, egyenes szabású, nyitott, gallérban végződő és nagy, külső zsebekkel. A bolyhozott felületek és a kockás minták teszik kedveltté a kötött kabátot.

3/5 Luisa Cerano

Ujjatlan, ing vagy blúz fölött viselt pulóver. Egyre népszerűbb és teljesen különbözik korábbi változataitól. V-nyak helyett garbónyakkal vagy álló gallérral. Mély karkivágás helyett teljesen takarja a vállat. Sima kötés helyett bordás és zsinór kötésmintával. Leggyakrabban szögletes fazonban.

4/5 Brax

Intarziamintás klasszikus. Ismét itt van a rombusz, a tyúkláb és a sakktábla minta. Hol fekete-fehérben, hol színesben, de mindig új felfogásban. A hozzáértők minden lehetséges variációban felhasználják a kötött kelmét.

5/5 Maerz Muenchen

Kötött anyag konfekciószerű megjelenéssel: modern, vonzó, kényelmes. Megjelenik a blézerektől, kabátoktól a nadrágokig, ruhákig és szoknyákig minden terméken.

Mit hoz a következő ősz? Pulóver vagy kardigán? A TextilWirtschaft körkérdésére a megkérdezett szakértők 62 %-a a pulóvert fontosabbnak találta, mint a kötött kabátot, hiszen az része a legdivatosabb „ruha pulóverrel” viseletnek is. Szoknyához és magas derekú nadrágokhoz rövid fazonban is forgalmazandó, amely a válaszadók 64 %-a szerint elengedhetetlenül szükséges a hosszú fazonok mellett. A szögletes és kissé túlméretezett fazonokat a hagyományos ízlésű vásárlók is elfogadják. A nyitott kabátmodellek esetében továbbra is népszerűek a hosszú változatok. A divat iránt érdeklődő hölgyek mindenfajta kötött darabot szívesen viselnek: culotte nadrágot, pulóvert és hosszú kardigánt.

A magasnyakú pulóver továbbra is divatos, hol mutatós vastag kötésű, hol – újdonságként – finom kötésű aláöltözetként. Egyre népszerűbb a sportos, cipzárral nyitható nyakú garbó. A kötöttruhát is ismét egyre jobban keresik. A természetes színű és fűszer árnyalatú zsinór és bordás kötésminták nőies rusztikus megjelenést eredményeznek. Bolyhozott felületű intarzia-, rombusz- és tyúklábminták idézik a 80-as évek divatját, új megjelenést adva a kötött ruházatnak.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás