Divat

Kötöttáru-vásárlók: Mit akarnak, hol vásárolnak a nők

FÓKUSZBAN A 2020-AS NŐI KÖTÖTTÁRUK

Elke Dieterich/ TextilWirtschaft

A nők szeretik a kötött ruhadarabokat. Évente közel hétmilliárd eurót költenek ilyen termékekre. Ezzel a nadrágok mellett a kötöttáruk jelentik a női felsőruházati szegmens legdinamikusabb forgalmát lebonyolító árucsoportot. De milyen rugóra is jár a női vásárlók agya? Erre a kérdésre keresi a választ a TextilWirtschaft exkluzív és reprezentatív felmérése.

A kutatás egyik eredménye:

a kötöttáruk nélkülözhetetlenek.

A 2020-as Knitwear Women Vásárlói Fókusz* felmérésében résztvevő nők átlag 62%-a szinte naponta visel pulóvert vagy kötött kardigánt, 15,4 kötött ruhadarabbal rendelkezik, és évente 5,1 kötöttárut vásárol. Mindeközben a nők átlagosan 36 és 54 euró között költenek pamutpulóverre, 45 és 61 euró között pedig téli- vagy gyapjúpulóverre. 43 és 60 euró közötti összeget szánnak kötött dzsekikre és kardigánokra, amelyek 83%-át blézerhez veszik fel a munkahelyre.

Az igazságos kereskedelem és a fenntarthatóság gondolatvilága itt is megmutatja hatását: a nők mintegy 63%-a kész akár tíz euróval is többet költeni egy fenntartható gyártásból származó kötött termékre. A megkérdezettek többsége (56%-a) ugyanakkor úgy nyilatkozott, hogy pulóvereit olyan ruházati láncoknál szerzik be, mint a H&M, a C&A, a Zara vagy a New Yorker. Köztük elsősorban is a 29 év alatti fiatalabb korosztály női képviselői. Az összes megkérdezett fele ezenkívül szívesen vásárol online üzletekben és olyan csomagküldő szolgáltatásoknál, mint a Zalando és az Otto. A kötöttáruk szempontjából harmadik legnépszerűbb beszerzési forrásnak a nagy, sokmárkás ruházati divatüzletek (37%), majd őket követve az áruházak (35%) és egymárkás üzletek (29%) számítanak.

A tanulmány szerint a nők csupán 24%-a tartja fontosnak a márkaneveket. A népszerűségi listán a C&A, a H&M, az Esprit, az S.Oliver, a Vero Moda, a Tom Tailor, a Street One és az Only pulóvereit és kötött dzsekijeit találjuk, előttük pedig olyan kötöttáru-specialisták termékeit, mint az Opus, az Olsen, a Lieblingsstück, a Oui, a Via Appia, a Rabe, a Monari vagy a Maerz München. Íme, a nők legkedveltebb kötöttáru-termékeinek slágerlistája:

A TW 2020-as női kötöttáru-termékeket bemutató vásárlói listája: A nők kedvenc stílusai

2020-noi-kotottaru- textilwirtschaft-vasarloi-felmeres
5. hely: Eve in Paradise – A klasszikus kötött kardigán az ötödik helyen végzett a nők kedvenc darabjai között.
2020-noi-kotottaru- textilwirtschaft-vasarloi-felmeres
4. hely: Henry Christ – A durva kötésű pulóver közel került a dobogóhoz, a nők kötöttáru-rangsorának negyedik helyét érte el.
2020-noi-kotottaru- textilwirtschaft-vasarloi-felmeres
3. hely: Sminfinity – A nők harmadik legkedveltebb kötött ruhadarabja a hosszú pulóver.
2020-noi-kotottaru- textilwirtschaft-vasarloi-felmeres
2. hely: Oui – A kedvenceket felsorakoztató rangsor ezüstérmese a finomkötésű pulóver.
2020-noi-kotottaru- textilwirtschaft-vasarloi-felmeres
1. hely: Olsen – A nők kedvenc kötött ruhadarabjainak élén a hosszabb kötött kardigán végzett.

 

*A TANULMÁNYRÓL   
A 1200 nő részvételével tartott országos, reprezentatív online-közvéleménykutatást 2020 márciusában végezte el a TextilWirtschaft Marketing Research, együttműködve a kölni Respondi AG-val.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás