Egy hajóban ülünk

Business

Koronavírus: Társadalmi szerepvállalás

Divatmárkák milliókat adományoznak és az e-kereskedelemből származó bevételük egy részét ajánlják fel

Tobias Bayer/TextilWirtschaft

Kép: A Gucci adományozásra buzdító plakátja: „Mindannyian egy hajóban evezünk.”

Egyre hosszabb azoknak a divatcégeknek a listája, amelyek jótékonykodásba kezdtek a Covid-19 vírus okozta válság idején. Ralph Lauren, Gucci és  Valentino milliókat mobilizálnak. Alberta Ferretti és JW Anderson reklámbevételük egy részét közcélra fordítják. A pénzt az Egészségügyi Világszervezet, különböző klinikák és az utcán élő emberek kapják. És persze maga a divat.

Egymásra licitálnak a divatgyártók és divattervezők milliós adományaikkal a koronavírus okozta válságban. Ralph Lauren alapítványa tízmillió dollárt ajánlott fel, míg a Gucci luxusmárka kétmillió eurót mobilizált társadalmi célra. Valentino Garavani és Giancarlo Giammetti egymillió eurós összeggel rukkolt elő.

Ralph Lauren felajánlása az Egészségügyi Világszervezethez, a rák ellen küzdő Pink Pony Alapítványhoz, valamint a válság menedzselésében segítő Council of Fashion Designers of America (CFDA)/Vogue Divatalapítványhoz folyik.

Ralph Lauren

A Gucci egymillió eurót utal az Egészségügyi Világszervezetnek, és további egymillió eurót az olasz polgárvédelem számára. Ugyanakkor a Gucci egy olyan közösségi finanszírozású platformot is támogat, amelyet az olasz Intesa Sanpaolo Bank tart fenn. Ezzel az eszközzel az olasz kórházak intenzívosztályait kívánják pénzügyileg támogatni, közölte a Gucci.

Valentino Garavani és Giancarlo Giammetti milliós adománya a Columbus Covid 2 kórháznak jut, amelyet az Agostino Gemelli Egyetemi Klinika húzott fel rövid idő alatt. Az új kórházat március 21-én avatták fel, és a jövő héten fogja megkezdeni működését.

Moncler, JW Anderson

Hálás köszönetünket fejezzük ki azoknak a nőknek és férfiaknak, akik éjjel és nappal küzdenek az emberéletekért,

közölte Garavani és Giammetti.

Nem tudjuk eléggé kifejezni hálánkat azért az áldozatos munkáért, amelyet ezekben a drámai hetekben végeznek.

Más divatmárkák bevételük egy részét fordítják jótékony célra. Az Alberta Ferretti női felsőruházati márka mostantól a webáruházában forgalmazott minden egyes eladott darab bevételének 15%-át átutalja Emilia-Romagna tartomány egészségügyi rendszerének és a milánói Humanitas Klinikának. A brit JW Anderson divatmárka webáruháza bevételeinek 10%-át adományozza az Akt segélyszervezetnek, amely az LMBTQ-közösség utcán élő tagjait támogatja.

A divatszakma adakozóinak listája napról napra nő. A Giorgio Armani 1,5 millió eurót ajánlott fel. A Geox-alapító Mario Moretti Polegato és fia, a Diadorát vezető Enrico egymillió eurót a velencei régió számára. A Prada luxusmárka felső vezetése Patrizio Bertelli vezérigazgatóval az élén is megnyitotta a pénztárcáját, hogy a milánói kórházaknak segíthessen.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás