Business

Nemzetközi szakvásárok

Hírek a szakkiállítások világából

Megváltozott, törölt időpontok, digitális és hibrid rendezvények. Akár látogatóként, akár esetleges kiállítóként keresel nemzetközi szakvásárt, ezen a linken tudsz az aktuális helyzetről tájékozódni: https://www.horizont.net/ma-report

AZ IDŐPONTOK VÁLTOZHATNAK!

Sok vásárszervező lemondja a rendezvényeit. Például a világjárvány miatt elmaradt a Frankfurt Fashion Week, a Modefabril SIL, a Contours (korábban Wäsche und mehr), a Munich Fabric Start, a View és a Performance Days. Mások először egy későbbi időpontban próbálkoznak, például az Innatex vagy a sanghaji textilvásárok.

Nyitókép: MOMAD

2022.04.13.

MOMAD – 2022. szeptember 16-18. között rendezik meg. A MOMAD egybeesése az Intergift, a Bisutex és a Madridjoya kiállításokkal az időpontok megválasztása miatt volt döntő, főként a szinergiák miatt, amelyet ez a nagyszerű közös rendezvény kínál a divat- és trendszakembereknek. Ebből az alkalomból indul el a MOMAD új márkaneve, amely kiemeli a divat és a digitalizáció iránti elkötelezettségét. A MOMAD az IFEMA MADRID 8-as csarnokában lesz pénteken és szombaton 10 órától 19 óráig, vasárnap pedig 10 órától 18 óráig.

2022.03.28.

STRATÉGIAI DÖNTÉS   
Az ILM egy hónappal előrébb lép 2023-ban  
Az Offenbachi Nemzetközi Bőráru Vásár (ILM) elhagyja a korábbi dátumintervallumot, és előrébb lép. 2023-ban február elején fogják rendezni. Jövőre az ILM, Offenbachi Nemzetközi Bőráru Vásár jelentősen előrébb lép. 2023-ban először nem március elején/közepén, hanem egy hónappal korábban – február 4-6. között – kerül sor a szakvásár megrendezésére.  
Arnd Hinrich Kappe, a Messe Offenbach ügyvezető igazgatója a TextilWirtschaftnak adott interjúban kifejtette, hogy a vásár időpontjának ilyen jelentős előrehozatalára vonatkozó döntés az ellátási láncban bekövetkezett drámai változások miatt volt szükségszerű:
„Egy rendelési platformnak itt reagálnia kell. Az átütemezés stratégiai döntés. Szeretnénk, ha az ILM továbbra sem a rendelési folyamat végén, hanem a közepén helyezkedne el – és reméljük, hogy hosszú távon ez lesz a megfelelő időpont” – folytatja Kappe. (TW)

2022.03.16.

60.Salone del Mobile. Milano.  
A fenntarthatóság alakítása, a szépség ünneplése. Júniusban ismét lesz Salone del Mobile. A 60. évfordulós vásár hozzájárul egy olyan rendezvénymodell létrehozásához, amely a körforgáson és a fenntarthatóságon alapul, és tükrözi a lakberendezési rendszer ökológiai átalakulását.  
Június 7. és 12. között a Fiera Milano, Rho területén kerül megrendezésre a 60. Salone del Mobile.Milano, amelyet a rendezvény kulcsfontosságú értékei, a minőség, az innováció, a szépség és – most még inkább, mint valaha – a fenntarthatóság alapján ünnepelnek. Két, a világjárvány miatt rendkívül nehéz év után a hosszú múltra visszatekintő Salone tudatosan tekint a jövőbe. A cél ambiciózus – bebizonyítani, hogy lehetséges és szükséges ismét nagyszabású nemzetközi nemzetközi rendezvények létrehozása.  
Salone del Mobile.Milano 2022: közel 200 000 négyzetméter nettó kiállítási terület és közel 2100 kiállító – köztük 600 designer. A hatvanadik Salone del Mobile.Milano nélkülözhetetlen találkozó a szakemberek, hanem laikusok is, akiket vonz a széles termékválaszték és a gazdag kínálat.  
Nyitva tartás június 7-től június 12-ig, vasárnapig, naponta 9.30-tól 18.30-ig a szakemberek számára, szombaton és vasárnap a nagyközönség számára is.

2022.03.04.

Istanbul Fashion Connection  
Február 9-11-én sikeresen elindult az Istanbul Fashion Connection, amely a kereslet és a kínálat találkozási platformja Törökországban. Az Istanbul Expo Centerben tartott nyitórendezvényen több mint 25 000 látogató vett részt mintegy 100 országból, ahol több mint 600 cég mutatta be kollekcióit. 
Törökországban töretlen tendenciát mutat az EU-ba irányuló textilipari export növekedése, amely 2021-ben elérte a 20,3 milliárd dolláros rekordot.  Ezt a fejlődést felgyorsította a világjárvány. A török divat lehetővé tette a szűk keresztmetszetek áthidalását, a közelharc ma már versenyelőnyt jelent.
A kiállítási központ nyolc csarnokában mutatták be a divat összes szegmensének kollekcióit, köztük a női, férfi, gyermek, farmer, cipő, bőr és szőrme, fehérnemű, harisnya, menyasszonyi és estélyi ruhák kollekcióit. A kiállítók és a látogatók rendkívül elégedettek voltak a premierrel, és örültek a személyes iparági találkozó lehetőségének.

A #155 ILM táska- és bőrárukiállítás Offenbachban és a Shoes Düsseldorf  ezen a hétvégén a 3G szabály szerint fog a hétvégén zajlani.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

2022.02.03.

Frankfurt helyett Berlin – és egy teljesen új koncepció

Visszatérés: A Premium helyszíne ezen a nyáron ismét Berlin lesz

Anita Tillmann/ Premium Group: „A klasszikus vásárformátumok már nem aktuálisak. Újra fel kell találnunk magunkat, és a jövőbe kell tekintenünk – a divatipar életének a világjárvány utáni új szakaszába. Digitalizáció, éghajlatváltozás, világjárvány, változó értékek, változó iparági ciklusok, új szereplők, a nemek közötti egyenlőség, sokszínűség, metaversus, szerencsejáték és NFT-k – csak néhány a területek közül, amelyekkel foglalkozunk. Célunk, hogy új mércét állítsunk fel a kereskedelmi rendezvények jövőjét illetően, és új rendezvénykoncepciónkkal egyesítsük a B2B és a D2C rendezvényeket.”  
Rövid flört volt: A Premium visszatér Berlinbe. A Premium Group elveti frankfurti terveit, és idén nyáron visszatér a fővárosba (2022.július 7-9.) A tervek szerint a berlini rádiótorony köré egy élő eseménykoncepciót terveznek. Ezenkívül a vásárt a fogyasztók felé is megnyitják, előadások, pódiumok és nyilvános rendezvények keverékeként. Bár ez még elég zavarosan hangzik. A két fontos szereplő szimbiózisaként az ötletek és helyszínek összekapcsolása inspiráló impulzusokat adhatott volna az iparág számára. Ez a lehetőség elveszett. Most már versenyben vannak. Egészen abszurd. Michael Werner, TextilWirtscaft főszerkesztő

OutDoor by ISPO 2022 – Nemzetközi outdoor-kiállítás  
München, 2022. június 12-14. (új időpont). 
Információ: https://www.ispo.com/en/outdoor, 
https://www.munchenivasar.hu/news/5/425/outdoor-by-ispo-2022

ISPO Munich 2022 – Nemzetközi sportszakkiállítás
München, 2022. ovember 28-30. (új időpont) 
Információ: https://www.ispo.com/en/munich
https://www.munchenivasar.hu/news/5/293/ispo-munich-2022

A 2022. június 21-24. között megrendezésre kerülő Techtextil és Texprocess előkészítése már javában zajlik.

2022.01.24.

Heimtextil Summer Special

A Heimtextil nyári kiadását június 21-24. között, Heimtextil Summer Special néven, a műszaki textíliák és a textilfeldolgozás nemzetközi vásárpárosával, vagyis a Techtextil és a Texprocess szakvásárokkal egy időben rendez meg a Messe Frankfurt. Így a Heimtextillel kiegészülve egy kifejezetten erős vásári trió alakult ki, amely lefedi a textilértéklánc széles spektrumát, értékes szinergiahatásokat teremtve a kiállítók és a beszerzők számára is. Az angol nyelvű sajtóanyag, valamint a három vásár csarnokbeosztását. Minden további lényeges információ megtalálható a szakvásárok honlapján, de kérdések esetén szívesen segít a Messe Frankfurt magyar képviselője a BD Expo Kft. Angol nyelvű Heimtextil sajtóanyag elérhető a linkre kattintva:  htx22_summer_01_Heimtextil Summer Special 2022 takes place in June_eng

Befejeződött az Expo Riva Schuh & Gardabags   
Négy napon keresztül 86 országból 3500 látogató és több mint 30 ország 430 kiállítója találkozott a nemzetközivé válás, az új kiállítási formátumok, a digitalizáció, az innováció és a fenntarthatóság jegyében.

Intergift, Bisutex, Madridjoya és MOMAD – MADRID 2022 február 
Az IFEMA MADRID február 2-6. között az Intergift, a Bisutex, a Madridjoya és a MOMAD vásároknak köszönhetően nagyszabású európai találkozónak ad otthont a dekoráció, az ajándéktárgyak, a divatékszerek és kiegészítők, az ékszerek és órák, a divat és a lábbelik termékcsoportjainál. Spanyolország és Portugália legnagyobb fogyasztási cikkek találkozóját – az IFEMA MADRID által február első hetében szervezett rendezvényt a tervek szerint rendezik meg, már javában zajlanak az előkészületek. Az életmód-ágazat hetét az Intergift nyitja, február 2., szerdától 6., vasárnapig, amelyet a Bisutex és a Madridjoya követ február 3. csütörtöktől – 6., vasárnapig, majd a MOMAD február 4., péntektől – 6., vasárnapig.

2022.01.13.

Pitti Immagine: 550 KIÁLLÍTÓ A FIRENZEI PITTI UOMO KIÁLLÍTÁSON – 2022.01.11-13.
„Egy pillanatig sem kételkedtünk” . Forog az óriáskerék: a Pitti Uomo dacolva a világjárvánnyal kedden kezdődött Firenzében. A Raffaello Napoleone körüli Pitti-csinálók a férfi ruhaiparnak akarnak lendületet adni. Bár a kiállítóknak csak a fele van jelen, a kínálat mégis bőséges. Mivel több hely áll rendelkezésre, sok márka szabadon engedheti kreativitását.  

Expo Riva Schuh & Gardabags: a nemzetközi vásár január 15-18-án megerősített biztonsági protokollal kezdődik. A világ több mint 30 országából érkező több mint 500 vállalat új kiállítási formátumok, digitalizáció és az új vállalkozói tevékenységet támogató Innovation Village Retail projekt révén élénkíti a Riva del Garda piacterét.

A FASHN ROOMS készen áll az indulásra! Az Igedo Company új rendezvényformátuma pontosan erre lett kitalálva, nevezetesen arra, hogy a divatszakma információs és rendelési tevékenységét a híresen nehéz (de nem lehetetlen) koronai körülmények között is felelősségteljesen és tisztelettudóan lehessen megrendezni. Az újonnan választott FASHN ROOMS név már jelzi, hogy a számos düsseldorfi bemutatóteremre utalva a FASHN ROOMS az ipar számára nyitva áll. „Tapasztaltak vagyunk a Corona kezelésében, és többször bővítettük és javítottuk biztonsági koncepciónkat, nem utolsósorban a Böhler telephelyért felelősökkel szorosan együttműködve.” – nyilatkozza Philipp Kronen, az Igedo cég ügyvezető partnere. A FASHN ROOMS új kiállítói között örömmel fedeztük fel a Suel-t!  

A 155. ILM Offenbachban a tervek szerint 2022. március 5-7. között kerül megrendezésre. A tervezés már javában zajlik, és a kiállítók száma nagyon kielégítő. Dr. Bernhard Bornhofen, a városi egészségügyi hivatal vezetője: „A vásár és Offenbach városa a járvány idején mindig bizalommal és megbízhatóan kommunikált egymással. Az ILM higiéniai és végrehajtási koncepciója már 2021 szeptemberében is bizonyított, és szilárd védelmet biztosított a kiállítók és a vendégek számára.”

Visszatért a Kingpins Amsterdam. Két évig tartott a járvány okozta kényszerszünet, de idén tavasszal a Kingpins farmerszövet szakkiállítás ismét fizikai eseményt akar szervezni Amszterdamban. Ezt a Kingpins csapata egy friss hírlevélben jelentette be. „SugarCity here we come” – áll a közleményben, utalva a Kingpins új helyszínére (amely eredetileg már 2020 áprilisában lett volna az új otthon). Most a tervek szerint 2022. április 20-án és 21-én lesz a vásár. „Megkezdtük az előkészületeket, és mindannyian ott leszünk, készen arra, hogy vendégül lássunk benneteket, hogy visszatérjünk ahhoz, ami egykor normális volt. Hosszú idő telt el a kiállítások között, de hacsak a holland kormány nem blokkolja a nyilvános összejöveteleket, úgy viselkedünk, mintha 2019 lenne, és az élet normális lenne – csak maszkokkal és tesztekkel” – nyilatkozták a szervezők.

Az Eurocist elhalasztják – Az Eurocis, a kiskereskedelmi technológia egyik vezető szakvására a februárra tervezett düsseldorfi rendezvényt nyárra teszi át. 

Frankfurti Divathét: Az események, bemutatók és panelek. A Frankfurti Divathét január 17-től 21-ig tart. Vásárok nélkül, de számos rendezvénnyel, amelyek digitálisan és/vagy fizikailag is megtapasztalhatók lesznek. ”

INHORGENTA MUNICH áprilisra halasztva. Új időpont: 2022. április 8-11.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

2022.01.06.

Egy hónappal elhalasztják a sanghaji divat- és textilvásárokat. Eredetileg az Intertextile Shanghai Apparel Fabrics, Intertextile Shanghai Home Textiles és Yarn Expo március 9-11. között került volna megrendezésre. A világjárvány jelenlegi alakulása miatt azonban 2022. április 14-16-ra halasztották.

A Texworld Evolution Paris kiállítás 2022. február 7. hétfőtől február 9. szerdáig, a párizsi Le Bourget kiállítási központban kerül megrendezésre. A rendezvényt az egészségügyi intézkedéseknek megfelelően szervezik meg, és várják Önöket!

A januári Creativeworld, Paperworld, Christmasworld illetve a februári Ambiente szakvásár megrendezése nem lehetséges.

A SIL lemondta a januári időpontot – A Corona miatt a SIL fehérneművásár lemondja januári rendezvényét. A következő eseményre a tervek szerint júniusban kerül sor Párizsban.

Az Expo Riva Schuh & Gardabags megerősíti a következő január 15-18. közötti rendezvény megtartását a a Riva del Garda Kiállítási Központban. Arra készül, hogy biztonságosan fogadjon a világ több mint 32 országából több mint 500 kiállító céget.

Az egyik legfontosabb kiállító nem lesz jelen, Brunello Cucinelli lemondta a Pitti Uomo-n való részvételt. „Fájdalmas, de szükséges”: Brunello Cucinelli nem lesz ott a jövő héten kezdődő Pittin. Ez csapás a Pitti Uomo számára. Az omikronhullám miatt a Brunello Cucinelli, az egyik legfontosabb kiállító úgy döntött, hogy nem vesz részt a január 11. és 13. között Firenzében megrendezésre kerülő 101. férfi divatvásáron.

AZ OMIKRON HULLÁM miatt Armani lemondta a januári bemutatókat. Olaszország sikeres Pitti Uomo és Milánói Férfiruha-hetet remél. A fertőzési adatok emelkedésével azonban egyre nagyobbak a kétségek. Giorgio Armani most mindhárom januári bemutatót lemondta. „Alapos megfontolás” után és „nagy sajnálattal”. ”

A szervező visszalép a korona miatt. Februárra halasztják az Innatexet A Frankfurt melletti Wallauban megrendezésre kerülő Innatex nem a tervezett januári időpontban kerül megrendezésre, hanem egy hónappal elhalasztják.  

A szervezők bejelentették a Secutech India 2022 új időpontjait. A Secutech India, India vezető biztonsági üzleti rendezvénye 2022-ben ismét megrendezésre kerül, május 19-21. között a mumbai Bombay Exhibition Centre-ben. A legújabb biztonsági technológiákat, trendeket és innovációkat, valamint az iparág pandémiát követő reakcióit fogják bemutatni.

Elmarad az About You divathét. Számos divatvásár- és showszervező nyomdokaiba lépve az About You online divatkereskedő is úgy döntött, hogy a világjárvány miatt felfüggeszti rendezvényét. A márciusra tervezett About You Fashion Week ősszel nagyobb és nemzetközibb formában tér vissza. ”

Frankfurti Divathét: PRÉMIUM, SEEK, NEONYT ÉS VALUE TÖRÖLVE. Januárban egyik vásár sem lesz megrendezve, valamint az új THE GROUND divatfesztivál előzetese nem kerülhet megrendezésre 2022 januárjában Frankfurt am Mainban.

München Fabric Start – cancelled. A januára 1100 kollekcióval teltházasan megrendezendő Munich Fabric Start szövet- és beszerzési vásárt végül nem rendezik meg.

MILÁNÓI DIVATHETEK: ALYX ÉS JW ANDERSON JANUÁRBAN, GUCCI ÉS BOTTEGA FEBRUÁRBAN. Így lesz ez Milánóban 
Az olasz divathét programja zsúfolt. A Gucci és a Bottega Veneta visszatér a női divathétre. A januári férfiruhahéten Matthew Williams és JW Anderson, a jelenlegi két legmenőbb tervező szerepel. 50. évfordulóját ünnepli a C.P. Company.  ”

2021.12.15.

HIBRID ESEMÉNY MÁRCIUSBAN – A Berlin Fashion Week bejelentette a következő időpontot 
Sokoldalú és trendteremtő programmal kíván bemutatkozni a Berlin Fashion Week 2022. március 14-20. között. Fókuszban: a fenntarthatóság, az innováció és a különböző szubkultúrák hatása. ”

Új kiállítási formátumot indít az IHKIB  
Az Istanbul Fashion Connection 2022. február 9-11. között a teljes divatipart összehozza a Boszporuszon, a női, férfi, gyermek és farmer ruházattól kezdve a fehérneműkön és harisnyákon át a menyasszonyi és estélyi ruhákig. Átfogó áttekintést nyújt a tervezésről, a gyártási minőségről és a török divatipar által kínált szolgáltatások köréről. Több mint 300 kiállító mutatkozik be 30 000 négyzetméteren az Istanbul Expo Centerben. A jelenlegi forró téma, a Nearshoring a meglévő ellátási láncok problémáinak megoldására összpontosít. Törökország a legérdekesebb beszerzési helyszínek közé tartozik, a McKinsey egy aktuális tanulmánya szerint Törökország első alkalommal került be a top 3 beszerzési ország közé. Az Istanbul Fashion Connection évente kétszer kerül megrendezésre. A következő időpont 2022 augusztusában leszAz IHKIB az isztambuli ruházati exportőrök szövetsége. Mint az export szövetségek globális szereplője és a török ruházati és textilipar egyik érdekeltje, a Fashion Connection Istanbul révén a szövetség új, nagy elérésű platformot kínál a nemzetközi divatipar számára.

 OPTIMISTÁK A MÜNCHENI SZÖVETVÁSÁROK GYÁRTÓI – 1100 kollekció: München Fabric Start a helyszínen. A tervezők és termékmenedzserek már alig várják: végre egy újabb fizikai szövetvásár. A készítők optimisták a januári müncheni rendezvényt illetően.  

2021.12.06.

A szervezők lemondják a Heimtextil szakvásárt

Tervezett időpont: 2022. január 11-14. Az elmúlt két hétben kiéleződő németországi járványhelyzet és az ezzel járó korlátozások tükrében a szervezők lemondják a január második hetére tervezett Heimtextil szakvásárt. A Messe Frankfurt az ágazati szereplőkkel karöltve vizsgálja, hogy a Techtextil/Texprocess vásárpároshoz kapcsolódóan új lehetőséget lehet-e kínálni 2022 nyarán a Heimtextil kiállítóinak és látogatóinak, és ha igen, akkor milyen formában.

2021.11.19.

Ausztria: a jelenlegi helyzet a gazdaság számára is óriási kihívást jelent: az ellátási láncok megszakadnak vagy rendkívüli késésekkel kell számolni. Az erőforrások szűkösek, a szállítás pedig drága. Emellett számos országban ideiglenesen bezárják a termelőüzemeket, és világszerte hiány van szakképzett munkaerőből. Mindez egy valójában örvendetes fejlemény ellenében történik: A sportiparban érezhetően megnőtt a kereslet, és a cipő- és divatiparban is gyakran előfordult, hogy a gyártók nem tudták teljes mértékben kielégíteni a keresletet. Mivel az iparág jelenleg legalább 2022 nyaráig szállítási késésekkel számol, a salzburgi Brandboxx most néhány fontos vásár előrehozásával reagál. (ÖTZ)

Az új időpontok

 • ÖSFA: bis 20. Jänner 2022
 • Schuh Order Start & Kinder Schuh Tage: Jänner bis 2. Februar 2022
 • Schuh Austria: bis 17. Februar 2022
 • Trachten Order Tage: bis 27. Februar 2022
 • Stoffmusterschau: und 3. März 2022
 • Shoes & Bags: und 07. März 2022
 • Schuh Tage:, 18. und 28. Februar sowie 1., 8. und 14. März 2022

2021.11.15.

ISPO MUNICH ÉS AZ OUTDOOR BY ISPO
2022 januárjában nem lesz ISPO

Történelmi dátumváltás: az Ispo Münchent a jövőben novemberben rendezik meg. Ez azt jelenti, hogy a 2022. januári rendezvényre már nem kerül sor. Az Outdoor by Ispo szintén lép. 
A következő Ispo München 2022 2022. november 28-30. között (hétfőtől szerdáig) kerül megrendezésre. Az OutDoor by Ispo új időpontja 2022. június 12-14. (vasárnaptól keddig). Az időpontok végleges elhalasztása stratégiai döntés az elmúlt évek mélyreható piaci változásai miatt – mondják. Az ipar és a kereskedelem a globális ellátási láncban jelentős változásokkal néz szembe, ami megváltoztatta a rendelési ciklusokat.  
A következő Ispo München 2022 2022. november 28-30. között (hétfőtől szerdáig) kerül megrendezésre. Az OutDoor by Ispo új időpontja 2022. június 12-14. (vasárnaptól keddig). Az időpontok végleges elhalasztása stratégiai döntés az elmúlt évek mélyreható piaci változásai miatt – mondják. Az ipar és a kereskedelem a globális ellátási láncban jelentős változásokkal néz szembe, ami megváltoztatta a rendelési ciklusokat.

2021.10.20.

IGEDO: megújítja rendelési vásárait

Arculatváltás az Igedo két rendelési vásáránál: Gallery Fashion & Shoes és Shoes & Fashion. A Gallery Fashion & Shoesból Fashn Rooms lesz (január 27-31.), a Gallery Shoes & Fashionből pedig Shoes Düsseldorf (2022. március 6-8.).  

Az új neveken és logókon túl a düsseldorfi Igedo Company a januári Fashn Rooms rendezvényt „frissebb és korszerűbb módon” kívánja bemutatni. A legutóbb a berlini Panorama égisze alatt működő korábbi vásár, a Selvedge Run közösségét célozták meg. Céljcsoportjuk az exkluzív manufaktúramárkák, valamint a farmer, sportruházat, kortárs és outdoor szegmensek nemzetközi kultikus és hagyományos márkái, elsősorban a HAKA szegmensből.

 

Márciustól az Igedo Company cipővására új néven, Shoes Düsseldorf néven fog működni.  A „See & Order” azt jelenti, hogy látni és felfedezni valami újat, inspirálódni, érezni az árut, összeállítani a saját kollekciót, és végül megrendelni. A személyes kapcsolat, a csere és a tanácsadás a kommunikáció a digitalizálódása ellenére mindig is előtérben lesz.” Ezért a vásár formátumának szervezői a nemzeti és nemzetközi kiállítók mellett továbbra is a széleskörű kísérőprogramra összpontosítanak.

MICAM – Milánó fokozatosan tér vissza a régi gyakorlathoz. A 2022/23-as őszi/téli kollekciókat bemutató vásárok első fordulója továbbra is három napon át, február 20. és 22. között zajlik majd, de meghosszabbított nappali nyitva-tartással, minden nap 19 óráig. Az év második felében, amikor a 2023-as tavaszi/nyári kollekciókat mutatják be, a nemzetközi cipővásár ismét négy napon át, szeptember 18-tól 21-ig tart. A helyszín a megszokott Fiera Milano Rho területe lesz.

2021.09.27.

Ismét elmarad az OutDoor by Ispo
O
któber 5-7. közötti időpontra tervezett globális csúcstalálkozót lemondták.  Márciusban a Messe München az Európai Outdoor Csoporttal (EOG) közösen úgy döntött, hogy a rendezvényt júliusról októberre halasztja. Az iparág figyelme azonban most a Covid-járvány okozta kihívásokra irányul, például a termelési szűk keresztmetszetek és az ellátási lánc biztosítására. „Büszke vagyok az EOG csapata által létrehozott nagyszerű koncepcióra és konferenciaprogramra, amelyet a kültéri iparág vezetőivel folytatott megbeszélések után kedvezően fogadtak. Ezért nagyon szomorú vagyok, hogy a rendezvényt idén nem lehet megtartani, de a valóság egyszerűen az, hogy a jelenlegi globális helyzet miatt az egész kültéri kereskedelem más, nagy kihívásokkal néz szembe, és ebben az időszakban nehéz rávenni a vezető csapatokat, hogy félretegyék a munkájukat és három napra eljöjjenek egy konferenciára. Már nagyon várjuk a müncheni Ispo-t, ahol az egész iparág összejön. Ott minden bizonnyal ismét találunk majd néhányat ebből a nagyon jó tartalomból” – mondta Mark Held, az Európai Outdoor Csoport elnöke.

2021.09.22.

VAL:UE (2022. január 18-20) Frankfurtban. A Frankfurti Divathét újdonsága: a Messe Frankfurt Val:ue néven a minőségi és életmóddivat platformját indítja el a mainstream szektorban. Az új divatvásár egy újabb piaci szegmenst hoz a Frankfurti Divathétre, első alkalommal hozzák össze a nemzetközi márkákat, gyártókat és vásárlókat a frankfurti kiállítási központban. 
„A Val:ue-val egy új, központi helyet teremtünk a Frankfurti Divathéten belül a divatvilág nagy szereplői számára. A jövőben a minőségi mainstream szegmens szilárdan bevált kiskereskedelmi márkái itt gyűlnek össze. Egy újabb piaci szegmenssel bővítik a Frankfurti Divathetet, és biztosítják, hogy a teljes divatspektrumot lefedjék” – mondta Claudia Franz, a Messe Frankfurt márkamenedzsmentjének igazgatója (Apparel Fabrics & Fashion).  A vásár vezetősége szerint a hangsúly a nagy márkaismertséggel és jó értékesítési hálózattal rendelkező vállalatokon van, amelyek a kereskedelemben az innováció motorjaként pozícionálják magukat. A Val:ue azt mutatná be, hogy a kiskereskedelem számára releváns, frekvenciát hozó márkák hogyan kezelik a jövő kihívásait, és hogyan használják ki a változás adta lehetőségeket. A divatvilág olvasztótégelye alakulhat ki itt, ahol a nagy nemzetközi márkák éppúgy megtalálhatók, mint az új és feltörekvő független márkák.

2021.09.03.

 Berlin Fashion Week (szeptember 6. és 12.)  

A berlini divathét célja, hogy a szakmai közönséget és a fogyasztókat is elérje. A klasszikus bemutatók, élő közvetítések és kiállítások mellett ezúttal számos nyilvános esemény, workshop és projekt is lesz a város üzleteiben és műtermeiben a Studio2Retail kezdeményezés részeként. Így nem csak a szakmai látogatókat, hanem minden, a divat és a fenntarthatósági elképzelések iránt érdeklődő látogató megszólítását tervezik. Ramona Pop szenátor hangsúlyozza: „A Berlin Fashion Week a fenntarthatóságról, az innovációról, a sokszínűségről és a kultúrák közötti átjárhatóságról, valamint a kreatív tehetségek támogatásáról fog szólni. Különlegesség a formátumok sokfélesége. Külön öröm számomra, hogy számos már bevált és új esemény ismét fizikai rendezvényként kerül megrendezésre.”

18 hónapos szünet után az ILM Offenbach az „élő” rendezvényt ünnepli  
ILM_offenbach-2021-szeptemberSimone Reiner/ TextilWirtschaft.  A cipőipar érezhető optimizmussal gyűlt össze Düsseldorfban a Gallery Shoes & Fashion kiállításon. A bőráruipar legfontosabb németországi szakvásárán az offenbachi ILM-ben is minden jel a bizakodás és a reménykedés felé mutat. 
„Mindenki nagyon várja a vásárokat. És mi is hihetetlenül boldogok vagyunk, hogy az ILM 18 hónap után végre ismét élőben kerülhet megrendezésre” – mondta Arnd Hinrich Kappe kiállítási igazgató az ILM (szeptember 4-6.) előestéjén. A bőráru vásár szombaton kezdődött, a legszigorúbb biztonsági és higiéniai előírásoknak megfelelően, 207 kiállítóval. A Corona előtti időszakhoz képest a kiállítási terület 77%-a foglalt. 
A fennmaradó standokat – sok ázsiai csomagszállító nem jött el, mert Németország jelenleg magas kockázatú területnek számít – a szervezők kreatívan használták ki. Például egy „ILM Múzeummal”, amely a rendezvény 72 éves történetét mutatja be. Vagy graffiti-művészeti alkotásokkal. A szabad területeket munkaterületként és alternatív lehetőségként is lehetett használni, ha a rendezvény bizonyos pontjain túl nagy a forgalom.

 2021.08.31.

Gallery Shoes: különlegességek keresése és beszerzési gondok 
Optimistán keltően zárult a düsseldorfi Gallery Shoes & Fashion cipővásár (augusztus 29-31.) a 2022-es tavaszi megrendelések során, de rámutatott a nagy kihívásokra is. Mintegy 400 márka képviseltette magát, amelyeknek körülbelül 60%-a külföldről érkezett. „A kiskereskedők ismét sokkal magabiztosabbak” – mondta Gerhard Bachmaier, a Högl vezérigazgatója. „A vásárlók élvezik, hogy újra előre nézhetnek és a választék tervezésével foglalkozhatnak” – mondta Etienne Manderveld, a Floris van Bommel DACH értékesítési vezetője. „Sok vásárló jelenleg nem utazik Milánóba” – mondta Paco Pfyffer a Shoebizz-től a Vic Matié standjánál. Nem ő volt az egyetlen, aki megerősítette, hogy különösen sok belga és holland vásárló látogatott el a vásárra.

Soha ilyen kevés árut nem kaptunk augusztusban” – az ágazatban egyre gyakrabban beszélnek a logisztika jelenlegi helyzete által okozott költségnövekedésről és késedelmekről is, ami jelenleg paradox módon kihívássá teszi, hogy időben juttassanak el elegendő árut az üzletekbe az őszi szezon kezdetére. „Soha nem volt még ilyen kevés augusztusra beérkező áru ” – mondta Brigitte Wischnewski, a (BDSE) elnöke Kölnben a vásár napjaiban a vásárral és a HDS/L Szövetséggel közösen tartott sajtótájékoztatón. A beszerzési és logisztikai aggályok mellett, amelyek a piaci megfigyelők szerint nemcsak késedelmekhez vezetnek, hanem a beszerzési árakra nehezedő nyomást is óriási mértékben növelik, a konferencia egyik központi témája volt az iparág forgalmának alakulása.
A teljes cikk itt olvasható: https://www.textilwirtschaft.de/business/news/schuhmesse-gallery-shoes-highlight-suche-und-sourcing-sorgen-232249

2021.08.13.

Ma fejeződik be a CIFF + CIFF KIDS (2021.08.11.-13.), amely Észak-Európa legrégebben működő vására. Regionális kereskedelmi vásárból nemzetközi divatközponttá és az iparág irányadó és előremutató márkáinak bemutatójává nőtte ki magát.

CHIC  – új időpont. Az eredetileg augusztus 25-27-re tervezett CHIC – China International Fashion Fair -t elhalasztják a Kínában jelenleg uralkodó koronavírus helyzet miatt. A divat- és életmódvásár új időpontja 2021. október 9-11. , helyszíne a sanghaji Nemzeti Kiállítási és Kongresszusi Központ. A helyszíni fizikai kiállítás mellett a CHIC innovatív hibrid és digitális lehetőségeket is kínál az optimális kiállítási eredmények érdekében.

A Gallery Shoes & Fashion erősödik a fenntarthatóság témája. DÜSSELDORF: HÁROM csarnokban 400 MÁRKA – Augusztus 29 -től 31 -ig Európaszerte több mint 400 cipőmárka lesz jelen Düsseldorfban, a Böhler térségében. Változatos programkínálat és egyre több ökocímke várja a látogatókat.

2021.08.03.

Berlini Divathét – ezt tervezik
Septemberben számos hibrid esemény. Tim Dörpmund/ TextilWirtschaft 
Berlin tartomány több millió eurót fektet be, a szervezők az About You-tól a Highsnobiety-ig számos kezdeményezést indítanak. Szeptember 6. és 12. között Berlinben mintegy tíz nagyszabású eseményre kerül sor a Berlini Divathét keretében. „A divat Berlin számára gazdasági tényező. Berlin tartomány 3 millió euróval támogatja a rendezvénysorozatot. Az első napokban, szeptember 6-tól 8-ig a berlini Krafwerkben zajlik a Mercedes-Benz Fashion Week. A műsorok a helyszínen és digitálisan, például a Youtube-on keresztül is megtekinthetők lesznek. A hivatalos kiállítási naptárat a részt vevő márkákkal és tervezőkkel még nem tették közzé. A Berlini Szalonon 35 német kiadó mutatkozik be egy csoportos kiállításon, szintén a Kraftwerk Berlinben.

2021.08.02.

in fashion münich. Minden mozgásban van, minden megengedett. Nincsenek diktátumok. A divat világa úgy tűnik, hogy az örömre és a könnyedségre összpontosít. Színek és minták jellemzik a 2022-es nyári kollekciókat. A sokszínűség határtalan. Minden lehetséges, minden megengedett, ahogy Shakespeare írta volna: „Ahogy tetszik! Ami szórakoztató, az megengedett. Különleges divat egy különleges helyen! –  2021. augusztus 7-9.

2021.07.30.

ILM – végre ismét egy igazi, élő vásár! 2021. szeptember 4-6. között lesz Offenbachban az ILM Nemzetközi Bőráru Vásár. Július elején Offenbach város önkormányzata végre hivatalos engedélyt adott a vásár megrendezésére. Az előkészületek már javában zajlanak. Rengeteg kiállító, köztük sok nagy név és új tehetség mutatja be portékáikat. A vásárlók 2022-es tavaszi/nyári szezon hazai és nemzetközi táska-, kiegészítő- és utazókollekciókat várják.

Az ILM központi témája az innováció. Idén a fizikai eseményhez egy kiegészítést kínálnak, az ILM virtuális rendelési bemutatót. Íme a dátumok:

 • ILM Virtual Order Show előzetes megnyitó 2021.08.30-09.03.
 • ILM LIVE 2021.09.04 – 06.
 • ILM Virtual Order Show 2021.09.07 – 09.10.

2021.07.28.

Megnyílt a MOMAD látogatói regisztráció. Július 28-án kezdődött a regisztrációs időszak azok számára, akik részt kívánnak venni az IFEMA MADRID által szeptember 17-én, 18-án és 19-én megrendezésre kerülő Nemzetközi Textil, Lábbeli és Kiegészítő Kiállításon. A a weboldalon keresztüli regisztráció szeptember 17-ig marad aktív. A MOMAD szeptemberi kiadásán több mint 150 rangos nemzeti és nemzetközi cég vesz részt.

2021.07.27.

Intertextil Shanghai apparel fabric és YarnExpo   
2021.08.25-27.   
Ruhaipari vállalkozásoknak és fonalgyártóknak, kereskedőknek szóló kiállítás és online üzletember találkozó!  
Információ: jinjun@ccpittex.com  
https://intertextile-shanghai-apparel-fabrics-autumn.hk.m…

2021.07.22.

Vásárlási fesztivál Düsseldorfban    
A kereskedelem és a kultúra számos eseményt szervez a divatnapok alatt. arc Cain öt hip-hop táncost táncoltat a Kö-Bogen és a Rajna lépcsője között. A Breuningerben DJ játszik. A P&C-nél koncertet tartanak a kirakatban. A Stylealbum ajándéktáskákat és italokat osztogat, szelfipódiumok, divatbemutatók és nyereményattrakciók csábítanak mindenhol. A kiskereskedelem, a gasztronómia, a szállodaipar, valamint a kulturális és kreatív iparágak 180 szereplője állította össze a programot. A fesztivál július 21. kezdődik, a Düsseldorf Fashion Days ernyőmárka alatt rendezik meg az Orderbusiness-szel párhuzamosan. A fesztivál középpontjában a szombati nap áll, este 10 óráig lesz nyitva. Erre számos plakát fel is hívja a figyelmet. (TextilWirtschaft)

Texworld – Le Showroom     
Sikeresen zárult (július 5. és 9. között) a Messe Frankfurt France a Texworld Evolution Paris – Le Showroom kiállítása. 34 országból több mint 700 textil- és ruhaipari látogató válaszolt a felhívásra, többségük Franciaországból (75%), de Spanyolországból, Belgiumból, Hollandiából és Németországból is voltak érdeklődők. E látogatók egy része még soha nem járt a Messe Frankfurt France rendezvényein, ez is az új formula vonzerejét igazolja.

2021.07.21.

 Pozitívan zárult az Expo Riva Schuh & Gardabags   
A múlt hétvégén véget ért Expo Riva Schuh & Gardabags számai: 2700 látogató 79 országból, 406 kiállító cég és 3 napos vásár.  A jelenlegi társadalmi és gazdasági helyzet okozta bizonytalanság ellenére a részvételt illetően az eredmények kiválónak mondhatók. Több mint 2700 látogató érkezett 79 különböző országból, 406 kiállító céggel egy olyan vásáron, amely nemcsak egész Európából – különösen Olaszországból, Németországból, Lengyelországból, Spanyolországból, Franciaországból és Hollandiából -, hanem Oroszországból, Kanadából, az Egyesült Államokból és Tajvanról is képes volt vásárlókat vonzani. A három intenzív nap bizonyítja, hogy a lábbeli- és bőráruipar jövőjét illetően egészséges optimizmus uralkodik. Ugyanezt az érzést erősítették meg a vásár által készített piaci felmérés adatai is, amely az első félév tendenciáinak részletes elemzését és a második félévre vonatkozó előrejelzéseket tartalmazta.

2021.07.20.

 OutDoor by ISPO 2021    
Nemzetközi outdoor-kiállítás – Online&On-site, München  
2021.október 5-7. (új időpont) További információ: https://www.munchenivasar.hu/news/5/188/outdoor-by-ispo-2021.

 ISPO Munich 2022     
Nemzetközi sport-szakkiállítás – Messe München   
2022.január 23-26., További információ: https://www.munchenivasar.hu/news/5/293/ispo-munich-2022

2021. 07. 19

Számos visszatérő a düsseldorfi Gallery Shoes & Fashion kiállításnál 
Több mint 400 márka állít ki a düsseldorfi vásáron. A Gallery Shoes & Fashion visszatér a normális kerékvágásba augusztus 29. és 31. között. Összehasonlításképpen: 2019 szeptemberében 600 márka mutatkozott be.    
A visszatérő kiállítók között van az Apple of Eden, Arche, Benetton, Bibi Lou, Blundstone, Ecoalf, Fly London, Gant, Hip Shoe Style, Högl, Lola Cruz, Macarena, Pertini, Ria Menorca, Scotch&Soda, Softinos, Tosca Blu, United Nude, Sioux és Gabor. Ezen kívül a Muth ügynökség többek között olyan márkákkal, mint a Bikkembergs, a Castaner és a L’Autre Chose.  Nagy örömömre szolgál, hogy ismét jelen lehetek a düsseldorfi Gallery Shoes fizikai rendezvényen a márkáinkkal. Fontos, hogy ismét a helyszínen mutathatjuk be a kollekciókat, és reméljük, hogy a vásár három napja alatt sok vásárlóval találkozhatunk” – mondta Achim Gabor, a Gabor Shoes AG vezérigazgatója.  Mint mindig, a vásárt most is kísérőprogramok egészítik ki, ezek közé tartozik a TW Order-Info, a HDS-L-Junior díj átadása, a Fashion Trend Pool előrejelzései és még sok más.

2021.07.15.

Különleges divat egy különleges helyen! a következő in fashion munich időpontja 2021. augusztus 7-9.

2021.07.02.

ILM_offenbach-2021-szeptember

Fashionsustain – Neonyt konferencia és az első Frankfurt Fashion SDG Summit   
A technológia, a fenntarthatóság és az innováció a textil- és divatipar fontos mozgatórugói, amelyek forradalmasítani fogják az iparágat, valamint annak folyamatait és termelési folyamatait – 2021. július 6-8. között pontosan ezek lesznek a digitálisan megrendezett Fashionsustain témái az FFW Stúdióban. A fenntarthatóságra összpontosítanak olyan témák összefüggésében, mint a körkörös gazdaság, a digitalizáció, a sokszínűség és a kereskedelem. CIRKULÁRITÁS. SOKSZÍNŰSÉG. KISKERESKEDELEM.

A Pitti Immagine Uomo 100. különleges rendezvény, amely a Covid-19 vészhelyzet után ismét fizikai eseményként kerül megrendezésre június 30. és július 2. között a firenzei Fortezza da Basso-n.

Texworld: lemondja szeptemberi nagy rendezvényét, mivel a kulcsfontosságú országok iparági szereplői még mindig a világjárvány közepén vannak. A kisebb, nemzeti jellegű júliusi vásárok azonban folytatódnak.Nagy vásár 2022 februárjában lesz ismét.

Heimtextil 2022: jó előjelek az újrainduláshoz    
Heimtextil optimizmussal és jó előjelekkel kezdte meg a 2022-es tervezést. Az ígéretes regisztrációk száma és az ágazatból érkező pozitív visszajelzések biztató jelek a rendezvény hét hónap múlva esedékes újraindulásához.  A  csökkenő koronafertőzési adatok fényében a jelenlegi lazítások és nyitási lépések bizakodásra adnak okot mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. „Végre látjuk a fényt az alagút végén. És ha ez még nem is ad okot az eufóriára, nagyon optimisták vagyunk ettől. Jó kapcsolatot ápolunk nemzetközi ügyfeleinkkel. Nagy szükségük van a személyes találkozásokra, a közvetlen tapasztalatcserére és az új benyomásokra” – mondta Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt textil- és textiltechnológiai alelnöke. Ezt tükrözi a már beérkezett regisztrációk örvendetesül magas száma is, több mint egy év járvány után és hét hónappal a vezető nemzetközi lakástextil és lakástextil vásár kezdete előtt. Ennek megfelelően a Heimtextil 2020 kiállítóinak mintegy 80 százaléka érdeklődik a részvétel iránt.

2021.06.02.

 Heimtextil – „Future Materials Library”   
Digitálisan bemutatott progresszív anyaginnovációk.  Miután az idei vásár a világjárvány miatt elmaradt, a Heimtextil tovább bővíti digitális szolgáltatásait, és „Future Materials Library” címmel új online anyagtárat indít. A www.heimtextil.messefrankfurt.com/future weboldalon 24 jövőbe mutató, belsőépítészeti alkalmazásra szánt anyagot mutatnak be. 
A világ minden tájáról származó innovatív anyagokból összeállított válogatás online változatában az iparági résztvevők mostantól bármikor felfedezhetik a még ismeretlen textíliákban rejlő lehetőségeket. A „Future Materials Library” arra invitálja a látogatókat, hogy vegyenek részt a kísérleti megközelítésekben és a forradalmi gondolkodásmódban. Az anyagtárat a londoni székhelyű FranklinTill tervezőstúdió állította össze. „Egy olyan anyagforradalom útkereszteződésében vagyunk, amely segít a bolygóval való kapcsolatunk egyensúlyának helyreállításában. A Heimtextil Trends 21/22 részeként a világ minden tájáról származó izgalmas újdonságokkal mutatjuk be a beltéri anyagok új választékát” – nyilatkozta Caroline Till, a Studio FranklinTill munkatársa.

2021.06.01.

Lemondás Amszterdamban, megerősítés Düsseldorfban  
A Modefabriek végül is fizikailag nem kerülhet megrendezésre, a Gallery Fashion & Shoes igen. A július 11-én és 12-én megtartandó Modefabriek vásár előkészítését  a folyamatosan változó intézkedések annyira megnehezítették, hogy a szervezők végül kénytelenek voltak lemondani az eseményt. Digitális formátumra váltottak – és őszre ígérik a fizikai eseményt.

Közben a Gallery Fashion & Shoes megerősítette a július 24-26-i vásár megrendezését.

2021.05.27.

Pitti. A Pitti Immagine nyári vásárok a legikonikusabb számra összpontosítanak. „Pitti 100” a Pitti Immagine szakkiállítások nyári kiadásainak cím-témája. Az ötletet először a Pitti Uomo 100. kiadására gondolva fogalmazták meg és fejlesztették ki, majd kiterjesztették a Pitti Filati és a Pitti Bimbo kiállításokra is, a „100% Filati” és a „100% Bambino” formátumokkal.

A MOMAD 2021. szeptember 17-19. között tér vissza. A rendezvény egybeesik az MBFWMadrid, Intergift, Bisutex és MadridJoya rendezvényekkel. A nemzetközi divat-, textil-, cipő- és kiegészítő vásár szeptember 17-19. között lesz, az IFEMA MADRID szervezésében. Az esemény hibrid formában kerül megrendezésre.

 2021.05.26.

Secutech 2022 áprilisra halasztva 
A COVID-19 esetek közelmúltbeli, Tajvanon végbement hulláma miatt a Secutech, a régió vezető biztonsági és védelmi iparági szakvásárának szervezője bejelentette a közelgő 23. rendezvény elhalasztását. A korábban 2021 júliusára tervezett vásárra az új időpontban, 2022 áprilisában kerül sor. A vásár új online üzleti egyeztető platformja is átütemezésre került, 2021. július 7. és augusztus 6. között online tartják meg.

Salone del Mobile.Milano     
A szeptember 5-10. között a Rho, Fiera Milano területén megrendezésre kerülő Salone del Mobile.Milano 2021-es „szuperszalon” különleges eseménye kezd formát ölteni. Az új koncepciónak, a kivételes kurátorcsapatnak és annak köszönhetően, hogy ez lesz az első nagy designkiállítás, amely megnyitja kapuit, azt ígéri, hogy újra megerősíti Milánó és a Salone del Mobile.Milano központi szerepét a nemzetközi design-, kulturális és innovációs színtéren. A javasolt formátum egy nagy designkönyvtár lesz, amely a kortárs élettereknek szentelt figyelmet és gondosságot ünnepli, és amelynek célja, hogy felértékelje és harmonizálja a vállalatok által az elmúlt 18 hónapban bemutatott új termékeket és alkotásokat a hagyományos termékeikkel, amelyeket a Salone del Mobile.Milano digitális platformjának köszönhetően egy tömött és vonzó vásárlói utazás csúcspontjaként meg lehet majd vásárolni (a bevétel egy részét jótékonysági célokra fordítják).

2021.05.18.

Londoni Divathét: júniusi és szeptemberi időpontok 
Szombattól, június 12-től 2021. június 14. hétfőig digitális esemény lesz a Londonfashionweek.co.uk oldalon. Lesznek azonban fizikai események is az Egyesült Királyság kormányának Covid 19 irányelvei szerint.

2021.05.14.

 Gallery Shoes & Fashion: 2021. augusztus 29-31. között lesz Düsseldorfban.

A Micam fizikai cipőkiállítást tervez szeptemberben. Az olasz kormány részéről tett pozitív bejelentések arra késztetik a milánói Micam cipővásárt, hogy optimistán tervezzen a következő szezonra. A szokásos négy nap helyett három napon át, szeptember 19. és 21. között kerül megrendezésre – természetesen a Corona-specifikus biztonsági feltételek mellett és a szokásos módon a Rho területén.

A fizikai Micammal egy időben tervezik a digitális rendezvény megtartását is.

2021.05.07.

Már hivatalos. Megtartják a CIFF Nemzetközi Szakvásárt. Augusztus 11. és 13. között a kiállítók élőben mutathatják be kollekcióikat a koppenhágai divatvásáron. „Koppenhága hívogat” – írja a Koppenhágai Nemzetközi Divatvásár, meghívva a látogatókat az 57. vásárra, amelyet tényleges fizikai eseményként rendeznek meg. „Össze kell jönnünk, hogy kereskedjünk, inspiráljunk és kapcsolatot teremtsünk” – áll a közleményben. A tavalyi év megmutatta, hogy a divat egy kapcsolatokon alapuló iparág.

2021.05.05.

Frankfurti Divathét: megszületett a döntés   
A 2021. július 5. és 9. közötti rendezvényt a világjárványhelyzetre és az országos állásfoglalásra való tekintettel fizikailag nem lehet megtartani. Tisztán digitális esemény lesz a Frankfurti Divathét 2021. július 5-9. között. A szervezők a végsőkig kitartottak a tervük mellett. A folyamatos utazási korlátozások, a kiterjedt karanténszabályok és a nagyszabású rendezvények folyamatos tilalma miatt azonban meg kellett hozniuk a döntést. „Megszakad a szívem, hogy már harmadik éve lemondjuk a kiállításainkat, konferenciáinkat, rendezvényeinket, kollekcióbemutatóinkat és bemutatóinkat. Ne áltassuk magunkat, ez drámai a divatipar számára” – mondta Anita Tillmann, a Premium Group ügyvezető igazgatója, aki a Messe Frankfurttal közösen indította a FFW-t. „Nincs más választásunk, mint szembenézni a tényekkel, és 2022 januárjára tervezni a Frankfurti Divathét fizikai elemeit.”  
A nyári, digitális rendezvény központi, digitális témája a fenntarthatóság és a digitalizáció. „Célunk, hogy a Frankfurti Divathét ökoszisztémájával a divat- és textilipar pacemakerévé váljon, és hogy a releváns jövőbeli témákat az iparág napirendjére tűzzük.” – mondta Detlef Braun, a Messe Frankfurt igazgatótanácsának tagja.

2021.04.20.

Az Igedo Company a szigorú törvényi előírásoknak megfelelően hívta meg az iparágat a düsseldorfi Areal Böhlerbe a „Gallery SHOES & Fashion Industrial Showroom” különleges kiadásával 2021. április 18-20. között. Mintegy 350 márka volt jelen, három csarnok között elosztva, az egyes bemutatótermek között legalább 1,50 méteres biztonsági távolsággal.  „Természetesen a frekvencia és a visszhang sokkal visszafogottabb volt, mint egy átlagos rendezvényen” – mondta Ulrike Kähler. „De fontosnak tartjuk, hogy iparági partnerként folytonosságot mutassunk, és további megoldásokat kínáljunk, különösen válsághelyzetben.” „A fizikai találkozási pontok és a személyes csere elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy egy minimális normalitást meg tudjunk tartani egy megrendelés leadásakor. És különösen most a jelenlévő ipari partnerek számára fontos volt egy rövid pillanatnyi összefogás – folytatta Ulrike Kähler.  További időpontok: 

 • Gallery FASHION & Shoes 2021. július 24-26, Showroom Concept 2021. július 22 – 26
 • Gallery SHOES & Fashion 2021. augusztus 29 – 31. Showroom Concept 2021. augusztus 27 – 31.

2021.03.19.

Két lemondott vásárszezon után a Pitti Uomo meghírdette a Fortezza dá Basso-ban megtartandó négy helyett háromnaposra tervezett vásárt: 2021. június 15.-17.

A SUPREME GROUP is közzétette nyári időpontjait:

 • Supreme Women & Men, Düsseldorf: július 23.-26.
 • Supreme Body & Beach, München: július 25.-27.
 • Supreme Women & Men, München: augusztus 7.-10.

2021.03.11.

Ipo OutDoor. Az első nyári vásár időpontja eltolódik őszre. A júliusra tervezett Ispo OutDoor október 5. és 7. között lesz, mivel sajnos jelenleg úgy tűnik, hogy az utazási és kapcsolattartási korlátozások a vártnál tovább tartanak.

Lefújták az áprilisi ILM Nemzetközi Bőrdíszmű Vásárt. A jelenlegi tervezhetetlenség miatt a Lederwarenmesse ILM in Offenbach törölve. A következő időpontok: 2022. március 5-7., 2022. szeptember 3-5.

2021.02.10.

Supreme Kids és a Body & Beach törölve. A müncheni hatóságok betiltották a rendezvényeket.

2021.02.09.

Innatex – lemondva. A fenntartható textíliák nemzetközi vására a világjárvány miatt lemondva. A szervező Muveo GmbH február 26. és március 1. között elindítja az Innatex Showroom Order Days-t a Hofheim-Wallau-i Rhein-Main kiállítási központban.

2021.02.08.

Ispo Munich Online –  új mércét állított fel a digitális rendezvény, február 1-5. között: 110 országból 545 kiállító és több mint 31 000 résztvevő   

2021.02.04.

Csak digitális formában rendezik meg: Micam és Mipel. Öt szakkiállítás, köztük a Micam és a Mipel, abban reménykedtek, hogy március végén közös megjelenéssel vonzzák vissza a világ minden tájáról érkező vásárlókat Milánóba. De semmi sem lesz belőle. A szervezők digitális formátumokat kínálnak.

2021.01.18.

Tavasszal nem lesz Heimtextil, Techtextil, Texprocess, és a többi tavasszal esedékes frankfurti vásár is elmarad. Korábban már döntött a vásár vezetősége arról, hogy a pandémia miatt az első negyedévi vásárokat nem elhalasztják. Most azonban az áprilisi és májusi rendezvények, köztük a HEIMTEXTIL, a TECHTEXTIL és a TEXPROCESS is elmaradnak a korlátozások és a bizonytalan utazási lehetőségek miatt. 
A Heimtextil új időpontja: 2022 január 11-14. A Techtextil und a Texprocess 2022. második negyedévében lesz.

2021.01.15.

Pitti Uomo – először február végére módosították a vásár időpontját. Az új  előírások miatt azonban a fizikai megrendezés lehetetlenné vált, digitális lesz. A következő lehetséges időpont június lehet.

2021.01.13.

Időpontváltozás. A Gallery SHOES & Fashion új időpontja 2021. április 18.-20.  Ezzel párhuzamosan az Analoges Showroom Concept időpontja is módosul: 2021. április 16.-20. 
„A német szövetségi kormány következő hetekre várható COVID 19- intézkedéseinek előrejelzései, valamint a felelős hatóságokkal folytatott megbeszélések alapján egyértelműen kiderült, hogy az ipar számára fontos tervezési biztonság sajnos 2021 március elejére sem garantált. Ezért úgy döntöttünk, hogy módosítjuk a Gallery SHOES & Fashion időpontját. Ulrike Kähler, Managing Director Igedo Company / Gallery-Project-Director

2021.01.12.

DFD – Düsseldorf Fashion Days megtartható. A düsseldorfi showroomokban a higiéniai előírások betartása mellett előre lefoglalt időpontokban szabad rendelni.

Munich Fabric Days lemondva. Először módosították, majd lemondták.

2021.01.11.

Mivel Németországban a korlátozásokat 2021. január végéig meghosszabbították, a Gallery FASHION & Shoes hibrid változatát, amely az Areal Böhler területén tényleges részvételt is jelentett volna, nem lehet megrendezni. Január 8-án tájékoztatták a kiállítókat is, hogy a rendezvényt csak digitális formában, de meghosszabított időtartammal (január 28. és február 15. között) rendezik meg.  

2021.01.08.

CIFF, CIFF Kids. Mivel a dán kormány meghosszabbította a korlátozásokat, ezért február 28-ig minden kiállítást felfüggesztettek.  Január végén, a koppenhágai divathetek FW21 kiadásával egybeesve, a CIFF Digital egy féléves előfizetéses szolgáltatáson keresztül érhető el. További információkért és a regisztrációért forduljon az album@ciff.dk címhez

2021.01.05.

ILM: Időpontváltozás és pódiumbeszélgetés. Az ILM Nemzetközi Bőráruvásár az eredeti március elejei időpontot módosította, április 10-12. között lesz a rendezvény. Annak érdekében, hogy ne szakadjanak meg a szakmai kapcsolatok, februárban „Offenbacher Branchengespräch“  néven indít kezdeményezést. Az időpontmódosítást az is indokolja, hogy a kereskedők raktárai a kieső karácsonyi forgalom miatt még tele vannak. Március elején még sok szakember megbecsülni sem tudja, hogyan alakul majd a szezon, a rendelések. Az áprilisi időpont kedvezőbbnek tűnik az új kollekciók bemutatása számára.  
A TextilWirtschafttal közös interaktív pódiumbeszélgetések várható időpontja február 9., a létszám max. 99 fő.  

 2020.december

A veszélyhelyzetre tekintettel a Kreáció 2021 verseny dátumát ismételten módosítani kényszerültek a szervezők. A verseny tervezett új dátuma: 2021. május 29. (szombat)  
A verseny weboldala: https://kreacio2020.szormeszov.hu/   
Amennyiben a kivitelezés során szakmai (szűcs), illetve alapanyaggal kapcsolatos segítségre van szükség, keressék bátran szövetségünket, amiben tudunk segítünk.  A Covid-19 járványra tekintettel a rendezvényt szigorú egészségügyi, biztonsági intézkedések és a mindenkori hatósági előírások mellett rendezik meg. 
Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség
1036 Budapest, Bécsi út 85. fszt.5.
tel.: 06 26 525 286
fax: 06 26 323 068
email: secretary@hfta.hu, szorme@szormeszov.hu

2020.12.16.

Gallery FASHION & Shoes. A düsseldorfi Gallery Fashion & Shoes minden eshetőségre felkészül. Ha a „fizikai” rendezvényt meg lehet tartani, akkor a digitális ajánlat kiegészítő szervízként funkcionál. Egy a járvány miatti esetleges lemondás esetén a vásárt digitális üzemmódba lehet átállítani.

A Messe Düsseldorf minden szakmai rendezvényét törölte 2021. húsvétig. A világjárvány sajnos arra a döntésre kényszerítette a szervezőket, hogy a márciusi EuroCIS-t, a kereskedelmi informatika nemzetközi szakvásárát az eredetileg tervezett márciusi időpontban lemondja. A következő EuroCIS-t a szokásos vásárciklusnak megfelelő időpontban 2022. február 15-17. között rendezik meg ismét Düsseldorfban.

A Hongkongi Vásárok új dátumai 2021-ben   
Mivel számos, a COVID-19 járványhoz kapcsolódó utazási korlátozás továbbra is érvényben marad, a kiállítók és a vásárlók hongkongi beutazása nehézségekbe ütközhet 2021. elején, ezért az alábbi vásárok átütemezéséről döntött a HKTDC.  

 • Hongkongi Játék Vásár
 • Hongkongi Babatermék Vásár
 • Hongkongi Divat Vásár
 • Hongkongi Háztartási és Lakástextil Vásár
 • Hongkongi Ajándék Vásár
 • Hongkongi Nyomdatechnikai és Csomagolástechnikai Vásár

A fenti vásárokat digitális és fizikai formában is megrendezik: 

 • Digitális vásár (virtuális kiállítás, video meetingek):  “HKTDC International Sourcing Show” néven március 17-31. között
 • Fizikai vásár és helyszíne: 2021. július 26-29 ▪ Hong Kong Convention and Exhibition Centre (HKCEC)

2020.12.04.

Nehezen indulnak a 2022. alapanyagbeszerzések, legalábbis a szakvásárokat tekintve. Munich Fabric Start: márciusra halasztva, a tervezettnél 5 héttel későbbi időpontban rendezik meg.

 1. január 16. és 19. között digitális formában rendezik meg a Digitális Expo Riva Schuh és Gardabags szakvásárokat.

Virtuális ILM: szükség diktálta kényszerűség. Olyan időkben élünk, amikor minden pillanatban törölhető egy vásár. Ezért az ILM digitális vásárt rendez március 6-8. között.

Lemondták a februári dortmundi BODYWEAR szakvásár megrendezését. 

ISPO Munich Online 2021 
Nemzetközi online sport-szakkiállítás  

 • 2021.február 1-5.
 • 2021. 3-féle online kiállítói csomag közül lehet választani: Basic, Advanced, Premium. 
 • Jelentkezési határidő a Basic csomag esetében: 2021. január 7., az Advanced és a Premium csomagok esetében pedig: 2020. december 18.
 • További információ: https://www.munchenivasar.hu/news/5/67/ispo-munich-online-2021.

OutDoor by ISPO 2021

2020.11.25.

Sokasodnak a januári rendezvények digitális formában való megrendezésével kapcsolatos hírek. Januárban a párizsi nagybemutatókat is így tartják meg. És ennek a változtatás-sorozatnak sajnos még messze nincs vége.

A SIL és Interfilière januári vásárokat is ismét csak digitális formában rendezik meg. A januári berlini Premium, Seek és Fashiontech lemondása után a firenzei Pitti Uomo időpontját is módosították, A Salone del Mobile.Milano időpontja áprilisról szeptember 5. és 10. változott.

GALLERY FASHION & SHOES  (https://divatmarketing.com/gallery-fashion-shoes/)   Düsseldorfban lesz vásár január 30. és február 1. között (is). Természetesen mindenkinek óvatosnak kell lennie, de a személyes találkozások a jövőben is fontosak maradnak. Ezért nem változtatjuk át a korábbi gallery rendezvényeket online helyszínekké. Egyrészt az emberek bíznak bennünk, másrészt egyértelműen érdekeltek az élmény és a személyes találkozások létrejöttében. Mi idén már kétszer bizonyítottunk. Rugalmasak leszünk, és bízzuk a kiállítókra annak eldöntését, hogy ki, mikor, melyik időpontban akar jelen lenni. Ezért a divatügyfelek választhatják a 2021. március 7–9-i hagyományos Gallery Shoe dátumot is és fordítva, kalkulálhatnak a korábbi, a januári időponttal is.

A frankfurti divathéttel párhuzamos rendezvényt tervez az ILM ((https://divatmarketing.com/az-ilm-a-frankfurti-divathettel-parhuzamos-rendezvenyt-tervez/)    XOD, Xtra Order Days by ILM – a Messe Offenbach júniusban az első frankfurti divathét előnyeit kihasználva saját helyszínt ajánl a cipő- és táskaszakmának. A Messe Offenbach értékesítői jövő héten kezdik az akvizíciót. Párhuzamosan kooperációról egyeztetnek a Messe Frankfurttal. Egy shuttle járat üzemeltetését tervezik, amely 20 percen belül szállítaná Frankfurtból Offenbachba és vissza a beszerzőket.

2020.11.18.

Pitti Uomo: A második lezárás nem hagy választási lehetőséget a Pitti Uomo szervezőinek. Raffaello Napoleone vezérigazgató januárról február harmadik hetére halasztja a téli Pitti-t, a Pitti Filati és a Pitti Bimbo társaságában kerül megrendezésre.

SIL és Interfilière: A párizsi vásárokat digitális formában rendezik meg januárban.

2020.11.05.

A NEONYT lemondta az utolsó, januári berlini vásár megrendezését. A Messe Frankfurt döntése szerint a januári Neonyt csak digitálisan lesz elérhető.

Friss hír Párizsból: Ez a soha nem látott egészségügyi válság arra kényszeríti a Messe Frankfurt France-t, hogy mivel a februári textilvásárokat a hagyományos módon nem lehet megrendezni a párizsi Le Bourget kiállítási központban, új megoldásokat kínáljon a sourcing, a designerek, a divatmárkák számára. A Messe Frankfurt France csapatai aktívan dolgoznak egy innovatív megoldás kidolgozásán.

Fókuszban a frankfurti 2021-es nyár

A Premium Group lemondta az év elejei berlini vásárokat. Januárban nem lesz Premium, Seek és Fashiontech Berlinben. A Premium Csoport 2021 nyarára, a frankfurti divathétre koncentrál.

2020.10.28.

PREMIUM, NEONYT és FASHION WEEK – a januári berlini rendezvények sorsa még kérdőjeles. Az emelkedő számú megbetegedések miatt újra és újra felvetődik a kérdés, lesznek-e januárban nagyrendezvények Berlinben.

A frankfurti átköltözés előtt 2021. január 19-21. között lenne az utolsó berlini  Premium és a NEONYT. A szervezők optimisták, még nem akarják lemondani a rendezvényeiket. Thimo Schwenzfeier, a Neonyt rendezője november közepében atározta meg a döntés határidejét. El akarják kerülni az őszi offenbachi ILM-hez hasonló szituációt.

A decemberre tervezett müncheni View Premium Selection-t lemondták, a Munich Fabric Start január végi időpontban gondolkozik.

A Covid miatt elhalasztott Pitti Uomo szeretné a januári kiállítást megtartani. Azonban ez egyre inkább megkérdőjeleződik. Raffaello Napoleone, a Pitti ügyvezetője a politikusoktól követel ezzel kapcsolatos mielőbbi döntést.

ISPO Munich 2021 –  február 1-5. között kizárólag online, digitális formában rendezik meg. Kiemelt témák a digitalizáció, az egészség és a fenntarthatóság.

2020.09.23.

A januári Heimtextil 2021 időpontja változott, 2021. május 4-7. között, a Techtextillel és a Texprocessel egyidőben rendezik meg.

Ma van a MICAM Milánó utolsó napja. Olaszországban hat vásárt rendezn(t)ek a bezárások után szeptemberben: Micam, Mipel, The One Milano és a Lineapelle szeptember 20. és 23. között, a HOMI és a DaTe  09.19-22. között.

2020.09.04.

 • Gallery Shoes – múlt hét végén kezdődött és zavartalanul lefolyt a düsseldorfi vásár.

2020.07.29.

Túl magas egészségügyi kockázata miatt az amszterdami októberi Kingpins Show-t lemondták.

2020.07.15.

Milánói digitális hét. 42 márka, 73 showroom. A COVID-19 következtében 30 %-os forgalomcsökkenéssel kalkulál az olasz divatipar. A Divatkamara elnöke reméli, hogy az első digitális divathét némi lökést ad a szakmának.

2020.07.01.

Munich Fabric Start és Bluezone törölve

 Az offenbachi ILM, Internationale Lederwarenmesse az eredetileg  meghirdetett időpontban szeptember 5-7. között lesz megtartva.

2020.06.30.

Munich Fabric Start and Bluezone get canceled

 

2020.06.25.

Die ILM, Internationale Lederwarenmesse in Offenbach, wird planmäßig und nach den Auflagen des Gesundheitsamts vom 5. bis 7. September stattfinden.

2020.06.17.

A Messe Frankfurt France lemondta a szeptemberi  Apparel Sourcing Paris, az Avantex Paris, a Paris Leatherworld, a Shawls & Scarves Paris, a Texworld Paris és a Texworld Denim Paris 2020.vásárait. Következő időpont: 2021. február 1-4

2020.06.15.

Expo Riva Schuh és Gardabags, a 2022 őszi / téli kollekciók bemutatása 2021. január helyett 2020. december 11–14.

2020.06.11.

MOMAD, the International Textile, Footwear and Accessories Show – 2020. 09.18.-20.

 Première Vision szeptember 15–17. Párizs, a Villepinte-i Parc des Exhibitions. Várhatóan sokan nem fognak tudni odautazni, most először digitálisan elérhető lesz. Házigazdája a  Première Vision Marketplace.

2020.06.10.

 • Gallery FASHION, SHOWROOM CONCEPT & Gallery SHOES új időpontja a korábban megadott augusztus 30. és szeptember 3. helyett augusztus 28.-szeptember 01.

2020.06.09.

 • Frankfurt Fashion WeekA Premium 2021-ben Frankfurtba költözik. Csaknem 20 év után a Premium Exhibitions elhagyja a fővárost, és a jövőben a Messe Frankfurttal közösen Frankfurtban rendezi meg a kiállítást. Az első közös rendezvény időpontja: 2021. július 6-8. 
 • CIFF. Az új időpont 2020. augusztus 9-12.
 • A Premium és a Neonyt költözése ellenére a Mercedes-Benz Fashion Week a német fővárosban, Berlinben marad

2020.06.04.

 • A szeptemberi Pitti Uomo elmarad. A szervezők a gazdasági helyzet és az utazási korlátozások miatt lemondták a szeptember elejére meghirdetett rendezvényt.

2020.05.29.

 • Supreme Body & Beach 2020. augusztus 22-én, szombaton kezdi meg rendelési időszakát – közel egy hónappal később az eredetileg tervezett vásárnál.
 • A dortmundi Wäsche & mehr regionális vásár augusztus 29-én, szombaton nyitja meg kapuit, azaz három héttel később a megszokottnál.
 • A francia Eurovet vásárszervező alatt működő párizsi Interfilère és Riviera anyag- és fürdőruhavásárok 2020. szeptember 5.-7.
 •  Exposed  női fehérnemű (rendező az Eurovet) 2020. október 2.-5., párhuzamosan a Premiere Classe ready-to-wear- és kiegészítő-termékeit felvonultató vásárral.

2020.05.29.

 • PREMIUM + SEEK Passport (digitális kiállítás) 2020. július 14-én kezdődik.

2020.05.27.

 • MICAM őszi időpontja: szeptember 20.-23.

2020.05.20.

 • A 11. Light + Building szakvásár 2022. március 13-18. között lesz. 

 2020.05.13.

 • Párizsi – online – Divathét július 9-13. 
 • Az online Milánói Divathét július 14-17.

2020.05.11.

 • A Brnói Vásárvállalat szeptembertől a Styl / Kabo vásárokkal folytatja a szezont

 2020.04.30.

 • Anita Tillmann a Premium Group ügyvezetője eldöntötte, hogy a berlini divatvásáraikat legközelebb 2021-ben nyitják meg. Közben egy digitális platform létrehozásán fáradoznak.

 2020.04.26.

 • Expo Riva Schuh és Gardabags következő, június 13-16. rendezvény elhalasztva, egyeztetés zajlik az új időpontról
 • Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, Dansk FashionTextile (DM&T) és Wear SS21 augusztus első hetére halasztva. 
 • Premium, SEEK, We are július végére tervezik módosítani a rendezvényeket. 
 • A Pitti Uomo férfiruhavásár, a Pitti Bimbo és a Pitti Filati később, szeptemberben lesznek.  
 • Panorama Berlin is cancelled – lemondták a nyári vásár megrendezését
 •  OutDoor by ISPO 2020 elhalasztva, a következő OutDoor by ISPO 2021. nyarán lesz.

2020.04.23.

 • BERLIN. A berlini nyári PREMIUM, SEEK és a FASHIONTECH megrendezését törölték. 
 • DÜSSELDORF. A Fashion Net  Düsseldorf széleskörű megkérdezés után döntötte el, hogy ősszel augusztus 5-12. lesz a rendelési időpont, augusztus 8-12. a fő rendelési időpont. A Fashion Net ügyvezetője, Angelika Firnrohr  szerint mivel a berlini vásárok elmaradnak, rendelési helyszínként Düsseldorfba koncentrálódik a divatszakma. 
 • Gallery és Gallery SHOES (IGEDO Company). A DIVAT és a CIPŐ termékek rendeléseit azonos időpontban augusztus 30. és szeptember 3. között, az eredeti Gallery SHOES időpontjában fogják megtartani.  
 •  RIVA DEL GARDA. Az Expo Riva Schuh és a Gardabags júniusi rendezvényei elmaradnak.

2020.04.20.

 • A Neonyt nyári időpontja hivatalosan lemondva.

 2020.03.27.

 • Panorama Berlin is cancelled – lemondták a nyári vásár megrendezését 
 • OutDoor by ISPO 2020 elhalasztva, a következő OutDoor by ISPO 2021. nyarán lesz

2020.03.20.

Későbbre halasztották a BCEFW budapesti közép-európai divathét megrendezését.

2020.03.12.

 • A BCEFW új időpontja április 24.-26.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás