ispo-munich-2021-online

Business

Koronavírus. Nemzetközi szakvásárok

Címlapkép:Messe Frankfurt

Megváltozott, törölt időpontok, digitális és hibrid rendezvények

A járvány kitörése óta figyelemmel kísérem a változásokat. Hírleveleinkben, néha a weboldalon is feltüntettük az új vagy elmaradó rendezvényeket. Ebben a  bejegyzésben igyekszem időrendben feltölteni a tudomásomra jutott friss változásokat. Nem tökéletes megoldás, de talán szolgál némi hasznos információval.

A koronavírus alaposan felborította az idei nemzetközi vásárnaptárat. Rendezvények százait törölték, vagy megváltoztatták az időpontjait. Súlyosan érinti a szakmát, hiszen a kieső szakvásárok nemcsak a rendelések, hanem a friss információk, az új kapcsolatok, szakmai párbeszédek miatt is hiányoznak. 

2021.03.19.

Két lemondott vásárszezon után a Pitti Uomo meghírdette a Fortezza dá Basso-ban megtartandó négy helyett háromnaposra tervezett vásárt: 2021. június 15.-17.

A SUPREME GROUP is közzétette nyári időpontjait:

 • Supreme Women & Men, Düsseldorf: július 23.-26.
 • Supreme Body & Beach, München: július 25.-27.
 • Supreme Women & Men, München: augusztus 7.-10.

2021.03.11.

Ipo OutDoor. Az első nyári vásár időpontja eltolódik őszre. A júliusra tervezett Ispo OutDoor október 5. és 7. között lesz, mivel sajnos jelenleg úgy tűnik, hogy az utazási és kapcsolattartási korlátozások a vártnál tovább tartanak.

Lefújták az áprilisi ILM Nemzetközi Bőrdíszmű Vásárt. A jelenlegi tervezhetetlenség miatt a Lederwarenmesse ILM in Offenbach törölve. A következő időpontok: 2022. március 5-7., 2022. szeptember 3-5.

2021.02.10.

Supreme Kids és a Body & Beach törölve. A müncheni hatóságok betiltották a rendezvényeket.

2021.02.09.

Innatex – lemondva. A fenntartható textíliák nemzetközi vására a világjárvány miatt lemondva. A szervező Muveo GmbH február 26. és március 1. között elindítja az Innatex Showroom Order Days-t a Hofheim-Wallau-i Rhein-Main kiállítási központban.

2021.02.08.

Ispo Munich Online –  új mércét állított fel a digitális rendezvény, február 1-5. között: 110 országból 545 kiállító és több mint 31 000 résztvevő   

2021.02.04.

Csak digitális formában rendezik meg: Micam és Mipel. Öt szakkiállítás, köztük a Micam és a Mipel, abban reménykedtek, hogy március végén közös megjelenéssel vonzzák vissza a világ minden tájáról érkező vásárlókat Milánóba. De semmi sem lesz belőle. A szervezők digitális formátumokat kínálnak.

2021.01.18.

Tavasszal nem lesz Heimtextil, Techtextil, Texprocess, és a többi tavasszal esedékes frankfurti vásár is elmarad. Korábban már döntött a vásár vezetősége arról, hogy a pandémia miatt az első negyedévi vásárokat nem elhalasztják. Most azonban az áprilisi és májusi rendezvények, köztük a HEIMTEXTIL, a TECHTEXTIL és a TEXPROCESS is elmaradnak a korlátozások és a bizonytalan utazási lehetőségek miatt. 
A Heimtextil új időpontja: 2022 január 11-14. A Techtextil und a Texprocess 2022. második negyedévében lesz.

2021.01.15.

Pitti Uomo – először február végére módosították a vásár időpontját. Az új  előírások miatt azonban a fizikai megrendezés lehetetlenné vált, digitális lesz. A következő lehetséges időpont június lehet.

2021.01.13.

Időpontváltozás. A Gallery SHOES & Fashion új időpontja 2021. április 18.-20.  Ezzel párhuzamosan az Analoges Showroom Concept időpontja is módosul: 2021. április 16.-20. 
“A német szövetségi kormány következő hetekre várható COVID 19- intézkedéseinek előrejelzései, valamint a felelős hatóságokkal folytatott megbeszélések alapján egyértelműen kiderült, hogy az ipar számára fontos tervezési biztonság sajnos 2021 március elejére sem garantált. Ezért úgy döntöttünk, hogy módosítjuk a Gallery SHOES & Fashion időpontját. Ulrike Kähler, Managing Director Igedo Company / Gallery-Project-Director

2021.01.12.

DFD – Düsseldorf Fashion Days megtartható. A düsseldorfi showroomokban a higiéniai előírások betartása mellett előre lefoglalt időpontokban szabad rendelni.

Munich Fabric Days lemondva. Először módosították, majd lemondták.

2021.01.11.

Mivel Németországban a korlátozásokat 2021. január végéig meghosszabbították, a Gallery FASHION & Shoes hibrid változatát, amely az Areal Böhler területén tényleges részvételt is jelentett volna, nem lehet megrendezni. Január 8-án tájékoztatták a kiállítókat is, hogy a rendezvényt csak digitális formában, de meghosszabított időtartammal (január 28. és február 15. között) rendezik meg.  

2021.01.08.

CIFF, CIFF Kids. Mivel a dán kormány meghosszabbította a korlátozásokat, ezért február 28-ig minden kiállítást felfüggesztettek.  Január végén, a koppenhágai divathetek FW21 kiadásával egybeesve, a CIFF Digital egy féléves előfizetéses szolgáltatáson keresztül érhető el. További információkért és a regisztrációért forduljon az album@ciff.dk címhez

2021.01.05.

ILM: Időpontváltozás és pódiumbeszélgetés. Az ILM Nemzetközi Bőráruvásár az eredeti március elejei időpontot módosította, április 10-12. között lesz a rendezvény. Annak érdekében, hogy ne szakadjanak meg a szakmai kapcsolatok, februárban „Offenbacher Branchengespräch“  néven indít kezdeményezést. Az időpontmódosítást az is indokolja, hogy a kereskedők raktárai a kieső karácsonyi forgalom miatt még tele vannak. Március elején még sok szakember megbecsülni sem tudja, hogyan alakul majd a szezon, a rendelések. Az áprilisi időpont kedvezőbbnek tűnik az új kollekciók bemutatása számára.  
A TextilWirtschafttal közös interaktív pódiumbeszélgetések várható időpontja február 9., a létszám max. 99 fő.  

 2020.december

A veszélyhelyzetre tekintettel a Kreáció 2021 verseny dátumát ismételten módosítani kényszerültek a szervezők. A verseny tervezett új dátuma: 2021. május 29. (szombat)  
A verseny weboldala: https://kreacio2020.szormeszov.hu/   
Amennyiben a kivitelezés során szakmai (szűcs), illetve alapanyaggal kapcsolatos segítségre van szükség, keressék bátran szövetségünket, amiben tudunk segítünk.  A Covid-19 járványra tekintettel a rendezvényt szigorú egészségügyi, biztonsági intézkedések és a mindenkori hatósági előírások mellett rendezik meg. 
Magyar Szőrme- és Bőripari Szövetség
1036 Budapest, Bécsi út 85. fszt.5.
tel.: 06 26 525 286
fax: 06 26 323 068
email: secretary@hfta.hu, szorme@szormeszov.hu

2020.12.16.

Gallery FASHION & Shoes. A düsseldorfi Gallery Fashion & Shoes minden eshetőségre felkészül. Ha a „fizikai” rendezvényt meg lehet tartani, akkor a digitális ajánlat kiegészítő szervízként funkcionál. Egy a járvány miatti esetleges lemondás esetén a vásárt digitális üzemmódba lehet átállítani.

A Messe Düsseldorf minden szakmai rendezvényét törölte 2021. húsvétig. A világjárvány sajnos arra a döntésre kényszerítette a szervezőket, hogy a márciusi EuroCIS-t, a kereskedelmi informatika nemzetközi szakvásárát az eredetileg tervezett márciusi időpontban lemondja. A következő EuroCIS-t a szokásos vásárciklusnak megfelelő időpontban 2022. február 15-17. között rendezik meg ismét Düsseldorfban.

A Hongkongi Vásárok új dátumai 2021-ben   
Mivel számos, a COVID-19 járványhoz kapcsolódó utazási korlátozás továbbra is érvényben marad, a kiállítók és a vásárlók hongkongi beutazása nehézségekbe ütközhet 2021. elején, ezért az alábbi vásárok átütemezéséről döntött a HKTDC.  

 • Hongkongi Játék Vásár
 • Hongkongi Babatermék Vásár
 • Hongkongi Divat Vásár
 • Hongkongi Háztartási és Lakástextil Vásár
 • Hongkongi Ajándék Vásár
 • Hongkongi Nyomdatechnikai és Csomagolástechnikai Vásár

A fenti vásárokat digitális és fizikai formában is megrendezik: 

 • Digitális vásár (virtuális kiállítás, video meetingek):  “HKTDC International Sourcing Show” néven március 17-31. között
 • Fizikai vásár és helyszíne: 2021. július 26-29 ▪ Hong Kong Convention and Exhibition Centre (HKCEC)

2020.12.04.

Nehezen indulnak a 2022. alapanyagbeszerzések, legalábbis a szakvásárokat tekintve. Munich Fabric Start: márciusra halasztva, a tervezettnél 5 héttel későbbi időpontban rendezik meg.

 1. január 16. és 19. között digitális formában rendezik meg a Digitális Expo Riva Schuh és Gardabags szakvásárokat.

Virtuális ILM: szükség diktálta kényszerűség. Olyan időkben élünk, amikor minden pillanatban törölhető egy vásár. Ezért az ILM digitális vásárt rendez március 6-8. között.

Lemondták a februári dortmundi BODYWEAR szakvásár megrendezését. 

ISPO Munich Online 2021 
Nemzetközi online sport-szakkiállítás  

 • 2021.február 1-5.
 • 2021. 3-féle online kiállítói csomag közül lehet választani: Basic, Advanced, Premium. 
 • Jelentkezési határidő a Basic csomag esetében: 2021. január 7., az Advanced és a Premium csomagok esetében pedig: 2020. december 18.
 • További információ: https://www.munchenivasar.hu/news/5/67/ispo-munich-online-2021.

OutDoor by ISPO 2021

2020.11.25.

Sokasodnak a januári rendezvények digitális formában való megrendezésével kapcsolatos hírek. Januárban a párizsi nagybemutatókat is így tartják meg. És ennek a változtatás-sorozatnak sajnos még messze nincs vége.

A SIL és Interfilière januári vásárokat is ismét csak digitális formában rendezik meg. A januári berlini Premium, Seek és Fashiontech lemondása után a firenzei Pitti Uomo időpontját is módosították, A Salone del Mobile.Milano időpontja áprilisról szeptember 5. és 10. változott.

GALLERY FASHION & SHOES  (https://divatmarketing.com/gallery-fashion-shoes/)   Düsseldorfban lesz vásár január 30. és február 1. között (is). Természetesen mindenkinek óvatosnak kell lennie, de a személyes találkozások a jövőben is fontosak maradnak. Ezért nem változtatjuk át a korábbi gallery rendezvényeket online helyszínekké. Egyrészt az emberek bíznak bennünk, másrészt egyértelműen érdekeltek az élmény és a személyes találkozások létrejöttében. Mi idén már kétszer bizonyítottunk. Rugalmasak leszünk, és bízzuk a kiállítókra annak eldöntését, hogy ki, mikor, melyik időpontban akar jelen lenni. Ezért a divatügyfelek választhatják a 2021. március 7–9-i hagyományos Gallery Shoe dátumot is és fordítva, kalkulálhatnak a korábbi, a januári időponttal is.

A frankfurti divathéttel párhuzamos rendezvényt tervez az ILM ((https://divatmarketing.com/az-ilm-a-frankfurti-divathettel-parhuzamos-rendezvenyt-tervez/)    XOD, Xtra Order Days by ILM – a Messe Offenbach júniusban az első frankfurti divathét előnyeit kihasználva saját helyszínt ajánl a cipő- és táskaszakmának. A Messe Offenbach értékesítői jövő héten kezdik az akvizíciót. Párhuzamosan kooperációról egyeztetnek a Messe Frankfurttal. Egy shuttle járat üzemeltetését tervezik, amely 20 percen belül szállítaná Frankfurtból Offenbachba és vissza a beszerzőket.

2020.11.18.

Pitti Uomo: A második lezárás nem hagy választási lehetőséget a Pitti Uomo szervezőinek. Raffaello Napoleone vezérigazgató januárról február harmadik hetére halasztja a téli Pitti-t, a Pitti Filati és a Pitti Bimbo társaságában kerül megrendezésre.

SIL és Interfilière: A párizsi vásárokat digitális formában rendezik meg januárban.

2020.11.05.

A NEONYT lemondta az utolsó, januári berlini vásár megrendezését. A Messe Frankfurt döntése szerint a januári Neonyt csak digitálisan lesz elérhető.

Friss hír Párizsból: Ez a soha nem látott egészségügyi válság arra kényszeríti a Messe Frankfurt France-t, hogy mivel a februári textilvásárokat a hagyományos módon nem lehet megrendezni a párizsi Le Bourget kiállítási központban, új megoldásokat kínáljon a sourcing, a designerek, a divatmárkák számára. A Messe Frankfurt France csapatai aktívan dolgoznak egy innovatív megoldás kidolgozásán.

Fókuszban a frankfurti 2021-es nyár

A Premium Group lemondta az év elejei berlini vásárokat. Januárban nem lesz Premium, Seek és Fashiontech Berlinben. A Premium Csoport 2021 nyarára, a frankfurti divathétre koncentrál.

2020.10.28.

PREMIUM, NEONYT és FASHION WEEK – a januári berlini rendezvények sorsa még kérdőjeles. Az emelkedő számú megbetegedések miatt újra és újra felvetődik a kérdés, lesznek-e januárban nagyrendezvények Berlinben.

A frankfurti átköltözés előtt 2021. január 19-21. között lenne az utolsó berlini  Premium és a NEONYT. A szervezők optimisták, még nem akarják lemondani a rendezvényeiket. Thimo Schwenzfeier, a Neonyt rendezője november közepében atározta meg a döntés határidejét. El akarják kerülni az őszi offenbachi ILM-hez hasonló szituációt.

A decemberre tervezett müncheni View Premium Selection-t lemondták, a Munich Fabric Start január végi időpontban gondolkozik.

A Covid miatt elhalasztott Pitti Uomo szeretné a januári kiállítást megtartani. Azonban ez egyre inkább megkérdőjeleződik. Raffaello Napoleone, a Pitti ügyvezetője a politikusoktól követel ezzel kapcsolatos mielőbbi döntést.

ISPO Munich 2021 –  február 1-5. között kizárólag online, digitális formában rendezik meg. Kiemelt témák a digitalizáció, az egészség és a fenntarthatóság.

2020.09.23.

A januári Heimtextil 2021 időpontja változott, 2021. május 4-7. között, a Techtextillel és a Texprocessel egyidőben rendezik meg.

Ma van a MICAM Milánó utolsó napja. Olaszországban hat vásárt rendezn(t)ek a bezárások után szeptemberben: Micam, Mipel, The One Milano és a Lineapelle szeptember 20. és 23. között, a HOMI és a DaTe  09.19-22. között.

2020.09.04.

 • Gallery Shoes – múlt hét végén kezdődött és zavartalanul lefolyt a düsseldorfi vásár.

2020.07.29.

Túl magas egészségügyi kockázata miatt az amszterdami októberi Kingpins Show-t lemondták.

2020.07.15.

Milánói digitális hét. 42 márka, 73 showroom. A COVID-19 következtében 30 %-os forgalomcsökkenéssel kalkulál az olasz divatipar. A Divatkamara elnöke reméli, hogy az első digitális divathét némi lökést ad a szakmának.

2020.07.01.

Munich Fabric Start és Bluezone törölve

 Az offenbachi ILM, Internationale Lederwarenmesse az eredetileg  meghirdetett időpontban szeptember 5-7. között lesz megtartva.

2020.06.30.

Munich Fabric Start and Bluezone get canceled

 

2020.06.25.

Die ILM, Internationale Lederwarenmesse in Offenbach, wird planmäßig und nach den Auflagen des Gesundheitsamts vom 5. bis 7. September stattfinden.

2020.06.17.

A Messe Frankfurt France lemondta a szeptemberi  Apparel Sourcing Paris, az Avantex Paris, a Paris Leatherworld, a Shawls & Scarves Paris, a Texworld Paris és a Texworld Denim Paris 2020.vásárait. Következő időpont: 2021. február 1-4

2020.06.15.

Expo Riva Schuh és Gardabags, a 2022 őszi / téli kollekciók bemutatása 2021. január helyett 2020. december 11–14.

2020.06.11.

MOMAD, the International Textile, Footwear and Accessories Show – 2020. 09.18.-20.

 Première Vision szeptember 15–17. Párizs, a Villepinte-i Parc des Exhibitions. Várhatóan sokan nem fognak tudni odautazni, most először digitálisan elérhető lesz. Házigazdája a  Première Vision Marketplace.

2020.06.10.

 • Gallery FASHION, SHOWROOM CONCEPT & Gallery SHOES új időpontja a korábban megadott augusztus 30. és szeptember 3. helyett augusztus 28.-szeptember 01.

2020.06.09.

 • Frankfurt Fashion WeekA Premium 2021-ben Frankfurtba költözik. Csaknem 20 év után a Premium Exhibitions elhagyja a fővárost, és a jövőben a Messe Frankfurttal közösen Frankfurtban rendezi meg a kiállítást. Az első közös rendezvény időpontja: 2021. július 6-8. 
 • CIFF. Az új időpont 2020. augusztus 9-12.
 • A Premium és a Neonyt költözése ellenére a Mercedes-Benz Fashion Week a német fővárosban, Berlinben marad

2020.06.04.

 • A szeptemberi Pitti Uomo elmarad. A szervezők a gazdasági helyzet és az utazási korlátozások miatt lemondták a szeptember elejére meghirdetett rendezvényt.

2020.05.29.

 • Supreme Body & Beach 2020. augusztus 22-én, szombaton kezdi meg rendelési időszakát – közel egy hónappal később az eredetileg tervezett vásárnál.
 • A dortmundi Wäsche & mehr regionális vásár augusztus 29-én, szombaton nyitja meg kapuit, azaz három héttel később a megszokottnál.
 • A francia Eurovet vásárszervező alatt működő párizsi Interfilère és Riviera anyag- és fürdőruhavásárok 2020. szeptember 5.-7.
 •  Exposed  női fehérnemű (rendező az Eurovet) 2020. október 2.-5., párhuzamosan a Premiere Classe ready-to-wear- és kiegészítő-termékeit felvonultató vásárral.

2020.05.29.

 • PREMIUM + SEEK Passport (digitális kiállítás) 2020. július 14-én kezdődik.

2020.05.27.

 • MICAM őszi időpontja: szeptember 20.-23.

2020.05.20.

 • A 11. Light + Building szakvásár 2022. március 13-18. között lesz. 

 2020.05.13.

 • Párizsi – online – Divathét július 9-13. 
 • Az online Milánói Divathét július 14-17.

2020.05.11.

 • A Brnói Vásárvállalat szeptembertől a Styl / Kabo vásárokkal folytatja a szezont

 2020.04.30.

 • Anita Tillmann a Premium Group ügyvezetője eldöntötte, hogy a berlini divatvásáraikat legközelebb 2021-ben nyitják meg. Közben egy digitális platform létrehozásán fáradoznak.

 2020.04.26.

 • Expo Riva Schuh és Gardabags következő, június 13-16. rendezvény elhalasztva, egyeztetés zajlik az új időpontról
 • Copenhagen Fashion Week, CIFF, Revolver, Dansk FashionTextile (DM&T) és Wear SS21 augusztus első hetére halasztva. 
 • Premium, SEEK, We are július végére tervezik módosítani a rendezvényeket. 
 • A Pitti Uomo férfiruhavásár, a Pitti Bimbo és a Pitti Filati később, szeptemberben lesznek.  
 • Panorama Berlin is cancelled – lemondták a nyári vásár megrendezését
 •  OutDoor by ISPO 2020 elhalasztva, a következő OutDoor by ISPO 2021. nyarán lesz.

2020.04.23.

 • BERLIN. A berlini nyári PREMIUM, SEEK és a FASHIONTECH megrendezését törölték. 
 • DÜSSELDORF. A Fashion Net  Düsseldorf széleskörű megkérdezés után döntötte el, hogy ősszel augusztus 5-12. lesz a rendelési időpont, augusztus 8-12. a fő rendelési időpont. A Fashion Net ügyvezetője, Angelika Firnrohr  szerint mivel a berlini vásárok elmaradnak, rendelési helyszínként Düsseldorfba koncentrálódik a divatszakma. 
 • Gallery és Gallery SHOES (IGEDO Company). A DIVAT és a CIPŐ termékek rendeléseit azonos időpontban augusztus 30. és szeptember 3. között, az eredeti Gallery SHOES időpontjában fogják megtartani.  
 •  RIVA DEL GARDA. Az Expo Riva Schuh és a Gardabags júniusi rendezvényei elmaradnak.

2020.04.20.

 • A Neonyt nyári időpontja hivatalosan lemondva.

 2020.03.27.

 • Panorama Berlin is cancelled – lemondták a nyári vásár megrendezését 
 • OutDoor by ISPO 2020 elhalasztva, a következő OutDoor by ISPO 2021. nyarán lesz

2020.03.20.

Későbbre halasztották a BCEFW budapesti közép-európai divathét megrendezését.

2020.03.12.

 • A BCEFW új időpontja április 24.-26.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Oldal tetejére