Blog

Koronavírus: Helyzetjelentés – Véleménycsere

Kép: Pixaby

Kedves Gyártók, Nagykereskedők, Kiskereskedők! 

Mindannyian kivételes helyzetet élünk át. A koronavírus világszerte a gazdaság lassulását, leállását eredményezi és nem tartja tiszteletben sem az államok, sem a szakmák határait. A következő hetek (hónapok) meghatározóak lesznek számunkra. A koronavírus által kiváltott recesszió megváltoztatja az életmódot, az üzleti tevékenységet és a befektetéseket. A divatszakmát – a kereskedelmet és a termelést is – egyre erősebben terheli.
Ezt a nehéz időszakot van, aki könnyebben van, aki nehezebben viseli. Te, mint vállalkozó, felelős, döntéshozó új kihívással nézel szembe. Talán segíthetnénk egymásnak. Szívesen elolvasom, meghallgatom, megosztom a szakmai aggodalmaidat, félelmeidet, reményeidet, esetleges jó pillanataidat. Várom rövid beszámolóitokat, hogyan vészelitek át a jelenlegi helyzetet!
Írj az info@divatmarketing.com e-mailcímre, milyen kérdéseid vannak, mi aggaszt, mi motivál téged a legjobban a jelenlegi helyzetben. Próbálj pozitív maradni, a félelem-, gyűlöletkeltésnek most végképp nincs itt az ideje.

Barátsággal

Csaba Anna-Mária   
főszerkesztő

Licenszpartnerem, a TextilWirtschaft, helyesebben a dfv médiacsoport vezető kiadványai, amelyek közé a TextilWirtschaft is tartozik, hetente egyszer PDF-formátumban letölthető „Corona-Dossier” elnevezésű mappában gyűjtik össze a különböző szakmák legfontosabb híreit.

A kezdetek óta azon gondolkozom, hogyan tudok segíteni, mi lehet az én feladatom ebben helyzetben. Igyekszem tájékozódni, olvasom a hazai és a nemzetközi szakmai híreket. Sok sajtóanyagokat kapok külföldről, számomra teljesen új, ismeretlen cégektől, területekről is:

  • Éberkóma. Egy hete vannak zárva az üzletek Németországban. Mindenki azt kalkulálja, meddig tartható ez az állapot. Húsvétig? Május közepéig? Esetleg nyárig? Mindegyik bekövetkezhet. Nincs bevétel. És a számlák jönnek. Mikor leszünk túl ezen? (TextilWirtschaft)
  • Koronavírus – Bundesbank: nem lehet elkerülni a nagyfokú recessziót Németországban
  • Spanyolországban meghaladta a 3400-at a halálos áldozatok száma
  • 000 euróig közvetlen segítség a kisvállalkozóknak Németországban
  • Panorama Berlin is cancelled – lemondták a nyári vásár megrendezését
  • A Bestseller-Gruppe (pl. Jack&Jones, Vero Moda, Only) a koronavírus miatt 750 dolgozót bocsát el az elmúlt hetekben bekövetkezett jelentős forgalomvisszaesés és likviditási gondok miatt.
  • Kínában lassan visszatér az élet a normál, járvány előtti állapotba, de keveset vásárolnak az emberek.
  • A TMTE és a MKSZ felmérést készít a gyártók aktuális helyzetéről
  • OutDoor by ISPO 2020 elhalasztva, a következő OutDoor by ISPO 2021. nyarán lesz

Az elmúlt időszakban jó néhány a koronavírussal kapcsolatos hírt, cikket „koronavírus” előtaggal feltöltöttem a weboldalra. Nem írok rendszeresen hírlevelet, de az oldalon, megtalálod a friss anyagokat. A sok rossz hír és a kialakult nehéz helyzet mellett pozitív hírek is vannak

 Csaba Anna-Mária

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás