Divat

Kiterjesztett valóság, divat, természetvédelem: ARe x Anna Daubner

Különleges együttműködés

A kiterjesztett valóság (AR) egykor egy futurisztikus, elérhetetlen technológiának tűnt, mára azonban jelentős szerepe van a divat digitalizációjában. Az AR-nak olyan nagyvállalatok is bizalmat szavaztak, mint a H&M, az ASOS vagy a Sephora. Ma már azonban nemcsak a nagy világmárkák számára elérhető ez az újító fejlesztés, hanem a kisebb, helyi brandek is igénybe vehetik, egy magyar startup, az ARe révén.

Az ARe életre kelti és fotorealisztikus formában tárja elénk a ruhadarabokat, táskákat, cipőket és egyéb divatkiegészítőket. Az applikáció segítségével a lehető legpontosabb, minden oldalról megtekinthető élethű 3D megjelenítést kapunk egy adott termékről, melyet bárhol és bármikor megnyithatunk okostelefonunk segítségével. Az online és offline teret összekötő fejlesztés a webshopos vásárlás élményének új dimenzióját nyújtja a felhasználóknak.

A digitális és fizikai környezet összehangolása a koronavírus-járvány idején még fontosabbá vált. A pandémia kitörését követően az ARe az Alma Vetlényi márkával működött együtt, hogy a brand zero waste ruhadarabjait életre keltse a divatbemutatók elmaradása idején.

A felhasználók egyetlen kattintással jeleníthették meg 3D-ben a fenntartható ruhadarabokat.

A környezetvédelmi törekvések és a magyar divatmárkák támogatása hívta életre az ARe új projektjét is, melynek révén ezúttal az Anna Daubner márka nyári kapszulakollekciójának darabjai kelnek életre. A kollekció a diverzitás fontosságára, a közös természeti és társadalmi értékek megőrzésére, valamint a Magyarországon élő védett állatfajokra hívja fel a figyelmet.

Udeme Etentuk, az ARe alapító-tulajdonosa szerint azért is különleges ez a projekt, mert a divat, a technológia és a fenntarthatóság találkozását foglalja magában.

Fontosnak tartjuk, hogy a kapszulakollekció ruhadarabjainak üzenetei még több emberhez elérjenek, ehhez pedig a kiterjesztett valóság egy kiváló eszköz, hiszen tapasztalatunk alapján a játékos, interaktív és részletgazdag megjelenítés még több felhasználót vonz. A közeljövőben több hasonló projekteket fogunk felkarolni. Hiszünk benne, hogy a divat és a legújabb technológia segítségével nemcsak fontos ügyeknek adhatunk platformot, de a tervezők, márkák üzleti céljait is hatékonyan tudjuk támogatni.

A ruhadarabok az Anna Daubner weboldalán érhetők el és az ARe applikáció letöltése után elevenednek meg. A kiterjesztett valóság révén még pontosabban szemügyre vehetjük az egyedi designer ruhák aprólékos részleteit és különleges printjeit, melyeket Daubner Anna a Samsung Galaxy S21 Ultra 5G mobilkészülékkel tervezett meg.

Zahorján Ivett

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .