Divat

Kifutók befutói

Letisztult, de nagyon kifejező – ilyen a tavaszi kollekciók világa. Loewe 
Fotók: Martin Velt

Körkép a nemzetközi divatházak 2019. tavaszi kollekcióinak főbb irányzatairól

Képes összeállításunkból kiderül: a nagy divatházak legutóbbi bemutatóin teret nyert a letisztultság, új, forradalmi irányzatok és szereplők jelentek meg. Egyes márkáknál egyfajta arculatváltás zajlik. Eltolódnak a hangsúlyok, a Párizs és New York közötti versengés pedig új szakaszába érkezett.

Három csúcsbemutató

PRADA

 Egyszerre nőies és ultramodern, sportos, mégis elegáns. Letisztult, de kifejező, kifinomult, de mindig erőteljes és öntudatos. A márkából erőt sugárzik, sok beszerző számára ez a bemutató volt a csúcsok csúcsa. Michael Meyer (Meyer Potz, Düsseldorf): „Miuccia Prada menő, modern összeállítással jelentkezett.”

LOEWE

Bármennyire is letisztult, mégis sokszínű, helyenként kísérletező kedvű. A jól szabott modellek és a sima selyemruhák mellett tolldíszítések és kézműves hímzések is megjelentek. Az első pillantásra egyszerű megoldások valójában finom szabásról tanúskodnak, ezerféle fortély jelenik meg az anyagok keverése, a kifinomult rétegezés, az anyagfelületek, a struktúrák és a zsebek használata terén. 

JW ANDERSON

A brit márka ismét bizonyított saját vezető vonalában, akárcsak a Loewe. „Rendkívül karakteres”, fogalmazta meg mások véleményét is Celenie Seidel (Farfetch.com). Kiemelkedő a szabás és a nyári ruházat terén, a kézműves részletek, fonatok, rojtok és zsinórok ezt a hatást erősítik. A kifutón új, rusztikus romantika fogalmazódott meg.

(TW)

A részletes képes beszámoló a DivatMarketing   december 5-én megjelenő 2018/7-8. számában olvasható.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás