Divat

Kiállították Diana hercegnő menyasszonyi ruháját a Kensington-palotában

Kultúra-uralkodóházak-Nagy-Britannia

(MTI) – A mesés ruhát a walesi hercegnő fiai, Vilmos és Harry adták kölcsön a Royal Style in the Making című kiállításra, amely egy hónappal Diana születésének 60. évfordulója előtt nyílt meg – írja a BBC hírportálja.

A tafota költeményt David és Elizabeth Emanuel tervezte az 1981 júliusában tartott esküvőre. A ruhához egy 7,6 méteres, gazdagon díszített uszály is tartozik, amely annak idején beterítette a Szent Pál-székesegyház padsorai közti folyosót. A ruha fűzős felsőrészét olyan régi carrickmacrossi csipkével díszítették, amely még Mária brit királynéé volt. A történelmi utalás mellett azonban a korai 1980-as évek divatja is visszaköszönt a ruhán puffos ujjak, masnik és fodrok formájában. 

A kiállításon egy videó is helyet kapott, amelyben Elizabeth Emanuel felidézi a telefonbeszélgetést, amikor Diana felkérte őt és akkori férjét a ruha elkészítésére. „Ez egyike volt azon különös pillanatoknak, amikor az ember rájön, hogy az élete már sohasem lesz a régi” – jegyezte meg a tervező.

A menyasszonyi ruhán kívül Vilmos és Harry édesanyjuk több másik ruháját is kölcsönadta a január 2-ig látogatható tárlatra.

(MTI/kka \ ksb \ brr)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .