Business

Két lábon, előre

A DivatMarketing átfogó képet ad a piac alakulásáról, változásairól, és ezzel segíti mindennapi munkánkat. Elengedhetetlen segítség annak, aki ezen a piacon dolgozik.

Huszönöt év múltán

Punyi Attila cége, a Xeno-Trade Kft. negyed évszázaddal ezelőtt az elsők között fizetett elő lapunkra. Az akkor még egyfajta tevékenységet folytató cég működése időközben kiszélesedett, és távlati céljaik is ebbe az irányba mutatnak.

A vállalkozás életét az ezredfordulóig az út- és partnerkeresés határozta meg: a készruha-kereskedelem kínai, majd thaiföldi és török gyártói háttérrel zajlott. Később egyre több sportruházati és ruházati márka számára terveztek és gyártattak termékeket. Büszkeségük, hogy 16 éve gyártják a Tisza Cipő ruházati vonalát, és hosszú ideig működtek együtt többek között az Amnesia, a Players Room és a Dorko márkákkal. „Életre keltjük megrendelőink ötleteit. Legyártatjuk az alapanyagot – ha kell, megvásároljuk a fonalat, majd megfestetjük és leköttetjük –, elkészítjük a szabásmintát, és a próbadarabok jóváhagyása után gondoskodunk a konfekcionálásról. Partnereink vonalkóddal ellátott, kész termékeket kapnak tőlünk” – részletezi az együttműködés menetét Punyi Attila.

Legjobban a költségekre kell figyelniük, különösen a minimálbér megemelkedése óta. Minden téren racionalizálni kell a munkafolyamatot – a beszerzéstől az anyagfelhasználáson és a szabászaton át a késztermékgyártásig. „Nagyon nehéz a piac, az emelkedő árakat egyre nehezebb elfogadtatni. Sok kreatív ötletre, széles piacismeretre és jó kommunikációra van szükség ahhoz, hogy egy-egy elképzelés minden fél számára elfogadható módon valósuljon meg” – árnyalja a képet a cégvezető.

Négy-öt éve, alapos piackutatás után „nőtt ki” a vállalkozás másik lába: elkezdtek egyedi, céges ruházatot készíteni. Olyan vállalkozásokkal találtak egymásra, amelyek számára fontos, hogy alkalmazottjaik egységes arculatot tükröző öltözetben találkozzanak a vendégeikkel, ügyfeleikkel. A költség itt is meghatározó, de jó pár állandó partnerre tettek szert (pl. Bellozzo éttermek, Menza étterem, Zing Burger lánc), és a számuk remélhetőleg tovább gyarapszik.

Sokféle technológiával foglalkoznak, új, innovatív megoldásokat keresnek. Hamarosan fűtőszálas szövetekből fognak fűthető softshell kabátokat, kapucnis felsőket gyártatni. „Ez olyan különlegesség, amelyből megrendelések lehetnek” – fogalmaz. És hozzáteszi: „Remélem, jó irányban haladunk. A változó piacon igyekszünk megtalálni a helyünket úgy, hogy megfelelő hozzáadott értéket nyújtsunk a partnereinknek. Stratégiai célunk pedig az, hogy elmozduljunk a nagyobb nyereségtartalmú, saját márkás értékesítés felé.”

Csémi Klára

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás