Divat

KATTI ZOÓB 6. Balatonfüred Fashion Night

2019.augusztus 19-én Balatonfüreden, a Blaha utcán mintegy 3000 vendéget és érdeklődőt ejtett bűvöletbe a 6. alkalommal megrendezett KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night, amelyre idén meghívást kapott a NUBU és Jurák Bettina kortárs táncművész is.

A nagyszabású szabadtéri bemutatón a két márka több mint 100 öltözékét 60 modell mutatta be,  a kifutó 150 méter hosszú volt. A háttérben közel 200 ember munkálkodott azon, hogy az este a közönség és a résztvevők számára is egyedülálló élményt jelentsen.

A KATTI ZOÓB márka mottója,

az ellentétek harmóniája,

ezen az estén újabb értelmezést kapott a NUBU meghívásával. A kétféle világ találkozása egy friss kezdet felé is mutathat a kortárs magyar divat életében.

Mindkét öltözéksor egymáshoz is közeli, emberközpontú gondolatot fogalmazott meg, kétféle nyelven: KATTI ZOÓB, mint mindig, most is érzelemgazdag, személyes történetet mesélt, múltat és jövőt, üzenete pedig az elfogadás. Ennek vált mára jelképévé a divatház által emblematikussá formált szamár motívum. A NUBU új kollekciójának darabjai a belső béke és az önmagunkkal való megelégedés felé mutattak, a ruhák kényelmén és egyediségén keresztül.

A magával ragadó ritmusú, friss lendületű produkció Jurák Bettina lenyűgöző kortárs táncával, a The Green Light című előadás első felével kezdődött, amelyhez a NUBU ikonikus télikabátját viselte.

Fotó: Bézsenyi Zsolt

jurák kép, Fotó: Bézsenyi Zsolt

Először A teljesség felé címet viselő, 2019/20 őszi/téli NUBU kollekció mutatkozott be, amelyben – a rá jellemző fekete, fehér, szürke és bézs színek mellett – a fahéj, a bordó és a púder, valamint az izgalmas anyagtársítások kaptak főszerepet. Ezúttal az egymástól eltérő textúrák azonos árnyalatainak keverésével jött létre a jellegzetes NUBU monokróm összhatás, a szem és a lélek számára is megnyugtató öltözékekből fakadó harmónia. A szabászattal való kísérletezés, a különféle ruhadarabok egyesítésének eredményei, a komfortot és a funkcionalitást megtestesítő hibrid darabok is felvonultak a bemutatón. A kortárs képzőművészeti inspirációt Konok Tamás, festő- és szobrászművész művei adták, aki a geometrikus absztrakció képviselője – vékony vonalakból építkező alkotásai a lírai oldottság felé mutatnak.

Fotó: Bézsenyi Zsolt

Jurák Bettina második tánca a KATTI ZOÓB éjfekete taft ruhájában, új hangulatot teremtett. A monokróm NUBU-világ izgalmas kontrasztba került a KATTI ZOÓB márka szenvedélyes, érzelemgazdag színeivel, légies anyagaival és színgazdag mintáival.

Katti-Zoob-Foto-Gregus-Mate

A 2019/20 őszi/téli KATTI ZOÓB kollekcióval, a modern nő világvárosi öltözékeinek szabásvonalaival 25 év esszenciái keltek életre a kifutón. A geometrikus és organikus formák egységét kereső tervező az ellentétek harmóniájának újabb játékába kezdett. A diagonálisok, vízszintesek és függőlegesek lendületes, geometriára épülő formavilágának másik forrását ezúttal Sonia Delaunay, az 1910-es, 20-as évek kiemelkedő festő- és textilművészének munkássága jelentette.

A színvilág karakteres, életteli színcsoportjai, köztük a bürökzöld és a habánkék, a parázsvörös és a hagymalila, valamint a salakvörös és a narancssárga perzselő társításai – élettel és érzelemmel töltik fel a hűvösebb szezonok darabjait. Ez a szenvedélyesség fokozódik a kifinomult anyagokkal, köztük a twillel és a tafttal.

A márka ünnepi értelmezésben átalakított, mintaként is visszaköszönő logója ezúttal a szamármotívummal találkozott, amelynek külön személyes története is van a tervező életében. Zoób Kati idén nem csak Fruzsi lányának ajándékozott egy általa készített szamárfigurát születésnapja alkalmából: a több mint 30 éves hagyománynak ezúttal „másik gyermeke”, a KATTI ZOÓB márka is részese lett. Az ihlet Geraldine Toucourt, francia festőművész szamár motívumaiból táplálkozik. A játékosságot, életörömöt kifejező minta egy ajándéktárgysort is életre hívott: finom kendőket, sálakat, pólókat és bőrtáskákat.

Színek, anyagok, formák, szabásvonalak, kétféle világ találkozásának varázslata kelt életre az idei KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Nighton, ahol a közönség a 2019/20-as őszi-téli trendek megismerése mellett felejthetetlen divatpillanatoknak is részesévé válhatott.

A 2019-es KATTI ZOÓB Balatonfüred Fashion Night kulturális fő támogatója a Szerencsejáték Zrt. volt, Jurák Bettina The Green Light című táncelőadása az Imre Zoltán-ARTplacc program keretein belül jött létre. 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás