Business

Katarba megy a Le Printemps

Le-Printemps-katar-nanushka-divatmarketing
Le Printemps, Párizs. Forrás: TextilWirtschaft

Külföldön terjeszkedik a francia Le Printemps áruházlánc, az első Franciaországon kívüli egység megnyitását szeptemberre tervezik. A párizsi székhelyű vállalat erre a célra a Katari Emirátust, pontosabban annak fővárosát, Dohát szemelte ki, ahol a Le Printemps egy „újgenerációs áruházat” valósít meg. Azt ígéri, hogy a „minden érzékszervet megmozgató vásárlói élményt új technológiákkal fogja kombinálni”.

A helyszín Doha történelmi negyede, a város új kulturális és turisztikai központja – itt a Le Printemps a nemrég felépült luxuskomplexum, az Oasis része lesz. Az épületben az új áruház mellett egy ötcsillagos szálloda, luxuslakások, vidámpark, 4D-mozi és számos étterem is helyet kapott.

Az ellipszis alakú épületben az új üzlet három emeletet, 30 ezer négyzetméteres területet fog elfoglalni. Az építészeti koncepció a kanadai–amerikai Yabu Pushelberg építészirodától származik. A tervek szerint a létesítmény „a dohai építészet lágy és organikus formáit egyesíti a párizsi stílussal”.

A Le Printemps által az új üzletben egy- és többmárkás területek egyaránt megtalálhatók lesznek. A divatkereskedelmi vállalat összesen mintegy 550 márkát tervez kínálni az új üzletben, amelyeknek mintegy 30%-a Dohában lesz először elérhető a Le Printemps tájékoztatása szerint.

A cég portfóliója a Louis Vuittontól, Diortól és Guccitól kezdve a Valentinón, Balmainon, Dolce & Gabbanán, Marnin és Alberta Ferrettin át az Isabel Marantig, Jil Sanderig, Nanushkáig és Erdemig terjed. Az exkluzív márkák között megtalálható lesz a Lorenz Bäumer, a Raf Simons, a JW Anderson és a Ba&sh.

A Le Printemps honlapja a jövőben Katarban is elérhető lesz. Emellett Dohában néhány különleges szolgáltatást is kínálnak majd. Lesznek például személyre szóló szolgáltatások és 24 órás portaszolgálat, illetve kifejezetten a dohai ház számára tervezett darabok is. A dohai Le Printemps-ben a divaton kívül 14 különböző étterem kínálatát is élvezhetik majd a vásárolók.

A Le Printemps 15 áruházat üzemeltet Franciaországban, a legismertebb közülük a párizsi Boulevard Hausmannon található üzlet. A csoport tulajdonában van kilenc Citadium áruház is. (TW)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .