Business

Jelentős forgalomnövekedés a jubileumi évben

OEKO-TEX®

Manuel Friedl (textilzeitung.at) – TextilWirtschaft

Nyitókép: Az OEKO-TEX® az elmúlt üzleti év során több mint 36.000 tanúsítványt és védjegyjogot bocsátott ki, 14 %-kal többet, mint a megelőző évben.

Fennállásának 30. jubileumi évében a nemzetközi OEKO-TEX® szervezet a tanúsítások számának kétszámjegyű növekedésének örülhet. Emellett több újítás is segít bővíteni az üzletet.

A 2021/2022 évi, június 30-án kelt aktuális üzleti jelentés szerint az OEKO-TEX® az elmúlt üzleti év során több mint 36.000 tanúsítványt és védjegyjogot bocsátott ki, 14 %-kal többet, mint a megelőző évben.  A legnagyobb növekedés a STeP by OEKO-TEX® gyártóhelyi tanúsítványok területén tapasztalható, amelyek száma a 2020/2021 üzleti évhez képest csaknem megduplázódott.

Az OEKO-TEX® 1992 évi alapítása óta egész üzleti gyakorlatunk alapértékeinkhez igazodik,

nyilatkozta Georg Dieners főtitkár. 

„A fenntarthatóság, a bizalom és a biztonság egymásra épülnek és a mai napig az átlátható és így fenntartható működés alapját képezik. Mi ezt független tudományos módszereinkkel támasztjuk alá és az iparban aktív, megoldásorientált partnerként vagyunk ismertek.

Újdonság: Környezeti Hatáskalkulátor

Az elmúlt üzleti évben ez tükröződött a Környezeti Hatáskalkulátor (impact calculator) bevezetésében, amelynek segítségével a „STeP by OEKO-TEX®” tanúsítással rendelkező cégek mérni és végső soron csökkenteni tudják CO₂ kibocsátásukat és vízfelhasználásukat. „A legszigorúbb szabványok alkalmazásával és nyílt kommunikációjával a cégeket és a fogyasztókat is hasonló lépésekre bátorítjuk”, mondja Dieners. 

További információk 

oekotex-divatmarketing
Az OEKO-TEX® bevezeti a felelősségtejes üzleti tevékenységre (responsible business) vonatkozó tanúsítványt.


Közben az induló üzleti tevékenység is tovább fejlődik. Így a 2021/2022. üzleti évben a „STANDARD 100 by OEKO-TEX®” tanúsítványok darabszáma első ízben haladta meg a 25.000 darabot és több mint 15.000 termék kapott a felhasznált vegyszerek, színezékek és segédanyagok vizsgálatát követően „ECO PASSPORT by OEKO-TEX®” tanúsítványt.

Újdonság: Felelős üzleti tevékenység (responsible business)

2022 őszén az OEKO-TEX® bevezet egy új tanúsítási eljárást, amely segíti a vállalatok alkalmazkodását a kellő gondosság kötelezettségét előíró törvényhez, amely hamarosan életbe lép. A „Responsible Business by OEKO-TEX®” szabvány válasz a vállalatok kötelező gondosságára irányuló és a világszerte egyre fokozódó elvárásokra. Az új szabvány előírásai igazodnak többek között az EU „megfelelő gondossági” (due diligence) törvényjavaslatához, a 2023-tól életbe lépő német törvényhez, amely a teljes ellátási láncra vonatkozóan szab meg kellő gondossági kötelezettséget, valamit számos más nemzetközi törvényjavaslathoz is.  

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .