karacsonyi-kirakatok-weihnachtsschaufenster-2021-divatmarketing-textilwirtshaft

Divat

It’s Britmas-Time

KARÁCSONYI KIRAKATOK 2021

Anja Haak és Elsbeth Diehl-Wobbe/ TextilWirtschaft

Nahát, már ismét karácsony van? Úgy tűnik, hogy a nagy karácsonyi kampányok egyre korábban kezdődnek, és a karácsonyi kirakatok is egyre hamarabb készülnek el. Nem csoda, hiszen a korona-korlátozások miatt újra fenyegető veszteségek nélkül is rövid az idő karácsonyig, és sok eladandó termék várakozik a kiskereskedőknél. Kötelező jó hangulatot teremteni.

Nyitókép: A korai karácsony jelensége különösen erősen érezhető a brit főutcákon. A Selfridges élen járt az októberben indult Álmok karácsonya kampánnyal. A többiek követték. Három példa Nagy-Britanniából.

Harvey Nichols: A szín határozza meg a hangulatot

„Bah, humbug” – ezekkel a túlméretezett neonbetűkkel írt szavakkal fejezte ki a Harvey Nichols a 2020-as koronaválsággal kapcsolatos csalódottságát. Idén minden másképpen van. Az ablakok kialakítása vidám és ünnepi. A karácsonyi szezonra ólomüveggel világították meg az ablakokat, vidám mintát vetítve Knightsbridge utcáira. Minden ablak más színű. Azt mondják, hogy a sárga szín az energia és az izgalom, a narancssárga a figyelemfelkeltés, a vidámság és a felemelő hangulat, a kék pedig a nyugalom és a derű érzetét hivatott közvetíteni. „Olyasmit akartunk létrehozni, ami mosolyt csal a vásárlók arcára, és mi mással tehetnénk ezt jobban, mint világos, hangulatjavító mintákkal, amelyek mind az üzleteinken belül, mind az üzleteinken kívül megjelennek” – magyarázza Janet Wardley, a Harvey Nichols vizuális megjelenítésért felelős vezetője.

Karácsonyi kirakatok 2021: Harvey Nichols

Harrods: A csillogás és a kiterjesztett valóság találkozása

Abszolút szemet gyönyörködtetőek a Harrods luxusáruház kirakatai. Tiszta csillogás, zöld, ezüst és piros színben pompázik és ragyog minden. Úgy tűnik, mintha idén a tavalyi, visszafogott karácsonyt kellene bepótolni. A kivitelezők egy a Brompton Roadon végighúzódó pazar ünnepi asztalt „terítettek meg”. Hatalmas karácsonyi pudingokkal, macaronokkal, pezsgősüvegekkel és kaviárral. Tiszta dekadencia. Olyan nagy márkák a szponzorok, mint a Miu Miu, Bulgari, Carolina Herrera és Tiffany & Co. Ahhoz, hogy megértsük a „Witness a Spectacle” (Egy látványosság szemtanúja) mottót, közelebb kell mennünk. Ugyanis négy kirakatot QR-kódokkal láttak el. Ha beolvasod őket a mobiltelefonoddal, egy a londoni Visualise tartalomstúdió által AR-élményekkel, ünnepi szűrőkkel és animációkkal létrehozott karácsonyi világba kerülsz.

Karácsonyi kirakatok 2021: Harrods

Fenwick: Karácsony Shaunnal”

A történetmesélés mindig, de karácsonykor igazán jól működik. Idén a Fenwick áruházlánc egy olyan klasszikusra összpontosít, amely világszerte vonzza a kicsiket és nagyokat: a Shaun, a bárány filmre. A kirakat középpontjában az Aardman Animations által készített legújabb történet áll, amely rokonszenves bárányokról szól. A „The Flight Before Christmas” című filmben Shaun unokatestvére, a bárány Timmy eltűnt. A kirakatokban tematizálják Shaun kalandjait, amelyek során Shaun megmenti és hazahozza Timmyt. A tavalyi, kizárólag virtuális kirakatnyitás után a Newcastle-i üzletben most ismét „valódi” közönség előtt lehetett felhúzni a függönyt. Az eseményt élőben közvetítették a Facebookon is. Fenwick szerint Ausztráliából, Új-Zélandról, Kanadából és az Egyesült Államokból is voltak nézőik.

Karácsonyi bemutató 2021: Fenwick

Fenwick-1/6

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .