Divat

INSPIRÁCIÓ természetesen – Találj rá a kreativitásodra!

Október elején jelent meg a BOOOK Kiadó  gondozásában az INSPIRÁCIÓ természetesen – Találj rá a kreativitásodra! című életmódkalauz.  

A BOOOK Kiadó legújabb kiadványában a szerzőpáros, Kollár Borbála, a Borarti blog szerzője és Kollár Franciska, brandstylist kreatív életmódötleteikkel szemléletformáló gondolatokat osztanak meg az élet legalapvetőbb területein.

A könyv szórakoztat, gyönyörködtet, inspirál, és alkotásra serkent. Arra bátorít, hogy minél több élményt szerezzünk. A szerzők a saját példáik segítségével, rengeteg személyes történetet elmesélve segítenek egy kényelmesebb, önazonosabb életet berendezni.

A könyv vizuális koncepciója nagyon is modern, mégis a természetességhez, a hagyományok megőrzéséhez és egyfajta gyermeki látásmódhoz nyúl vissza. Bori és Franciska kilenc fejezeten keresztül kalauzolják az olvasót négy évszakon és azok egyedi szín- és motívumvilágán át. A kiindulási pont minden esetben egy természetből merített matéria, amely többféleképpen is megihleti a szerzőket – az olvasót pedig abba az irányba tereli, hogy továbbgondolja a látottakat a saját ízlése, elgondolása szerint.

A fejezetek életszerű, mindenkit érintő témákra épülnek. Az ötletgazdák munkájuk során folyamatosan tapasztalják, hogy az emberek többsége alig-alig éli meg a kreativitását, a valódi alkotóerejét – pedig motiváló történetekre és iránymutatásra szinte mindenkinek szüksége van. Egyre többen érdeklődnek az egészséges életmód, az önismereti technikák elsajátítása iránt, ahogy a stresszoldás vagy a tudatos életvezetési módszerek is népszerűek, mégis kevesek tudják, mi a számukra ideális út egy fenntartható életmód kialakításához.

Inspiráló, tiszta képeket, nyugodt tereket, lélegzetelállító hazai tájakat talál majd a könyvben az olvasó, a természet gyönyörű részleteit kint és bent, az következő fejezetekben tárgyalva: Stílus, Gyerek, Otthon, Étkezés, Nő, Szokások, Munka, Életmód és Család. Az életmódkalauzt azoknak ajánlják a szerzők, akik új lendületet szeretnének venni, megtalálni a saját stílusukat, és végre valóban használni a fantáziájukat, a tehetségüket – és a szépség egészen új értelmet fog nyerni az életükben.

Kollár Franciska, a Francy Design PR Studio vezetője

Kollár Franciska

egyetemi évei alatt bepillantást nyert gyakornokként az ELLE Dekor nemzetközi dizájnmagazin hazai szerkesztőségének munkájába, ahol a szakmai kihívás mellett megtapasztalta, mennyire lételeme a kreatív környezet. A komplex gondolkodás és a vizuális igényesség már ekkor határozottan jellemző volt rá, későbbi munkái során pedig tovább mélyítette e tulajdonságokat. Több kiadónak is dolgozott dizájnújságíróként és enteriőrstylistként, ami az alázatos és precíz munkavégzésre tanította. Három évig részt vett a legjelentősebb hazai dizájnfesztivál szervezésében, ennek hatására mind többen fordultak hozzá szakmai tanácsért. Nem sokkal ezután megalapította saját kreatív stúdióját, a Francy Design PR Studiót: kisebb kreatívipari vállalkozásoknak ad tanácsot a márkaépítés területén. Nap mint nap emberekkel foglalkozik, akik izgalmas történeteikkel folyamatosan inspirálják. „Nem telik el nap, hogy ne érezném ezt a belső tüzet, amely minden alkotói korszakban előbbre visz.”

Kollár Borbála, a Borarti blog szerzője, kreatív alkotó

Kollár Borbála

divattervezőként végzett a Budapesti Divatiskolában, később elvégezte a Dekoratőr és Kirakatrendező Iskolát Budapesten. Bár kislány kora óta érdekelte a divat világa, már fitala korában megtapasztalta, mennyire inspiráló a divatiparban dolgozni, fotózásokat szervezni és stylistként közreműködni, mégis dekoratőrként talált igazán magára. Az esküvőktől a múzeumi kiállításokig a mai napig installációkat, rendezvénydekorációt tervez, egyedi ötleteivel fejezi ki belső világát. Kreatív elképzeléseit szerette volna minél több emberrel megosztani, ezért hozta létre saját alkotóműhelyét, a Borarti Alkotó Tér és Műhelyt is, ahol gyerekeknek segít a szabad alkotásban rejlő erőt és motivációt megtalálni. „Ruhatervezőként és dekoratőrként szerzett tapasztalataim – amelyek az ötleteim, a látásmódom alapjai – alaposan átformálták a gondolkodásomat, és a mostani küldetésemben végre igazán kibontakoztathatom őket.”