Business

Ilyen lesz a Frankfurt Fashion Week

Nyitókép: Frankfurt Fashion Week – az egyik key visual

Textilwirtschaft Forum helyszín, új közönségprogram, középpontban a fenntarthatóság

Anja Probe/ TextilWirtschaft

A Premium Group és a Messe Frankfurt rendezvényei és bemutatói – teljesen új kiállítási formák, több helyszín. Fókuszban a fenntarthatóság.

A Frankfurt Fashion Week 2021. július 5-9. között a jövőorientált, fenntartható divat- és textilipart mutatja be. A tudatos divatkampány (Conscious Fashion Campaign, rövidítve: CFC) premierjét az ENSZ UNOP irodája támogatja. Célja a fenntartható fejlődés megvalósítása a gyakorlatban. 

A Frankfurt Fashion Week aktív szerepet vállal a „European Green Deal” elnevezésű, az egész társadalmat érintő kihívásban, hogy a divat- és textilipar 2050-re klímasemlegessé váljon

– nyilatkozta Detlef Braun, a Messe Frankfurt ügyvezető igazgatója.

Fenntartható fejlődési célok

Az ENSZ tagországai még 2015-ben megállapodtak abban, hogy 2030-ig a fenntartható fejlődés érdekében 17 célt kell elérniük. Ennek része a tudatos divat kampány (CFC), amely 2019-ben indult azzal a céllal, hogy ösztönözze az innovatív ötleteket, összekapcsolja az ipar vezetőit és fenntartható változásokat hozzon létre.

Július 8-ra tervezik a Frankfurt Fashion Sustainable Development Goals (SDG) csúcstalálkozót, amely a fenntarthatóság vezető nemzetközi konferenciája lesz.

Többek között kiosztják a „Kiemelkedő, innovatív, fenntartható formatervezésért” díjat.  „Olyan platformot hozunk létre, amely az egész iparágban bekövetkező változásokat koreografálja. Ezzel a lendülettel a vásárok formáját is tovább fejlesztjük”- mondta Anita Tillmann, a Premium Group ügyvezetője. A korábbi Premium, Seek és Neonyt a kiállítási területen fonódik össze, ahol kb. 2000 kiállító márkára és 140.000 látogatóra számítanak.

Teljesen új formák

A Messe Frankfurt és a Premium Group új formát alkotott „the Ground” néven, amely a beszállítóktól a fogyasztókig a teljes értékláncot megszólítja. A szlogen:

Denim meets Gen Y meets High Street, azaz ikonikus márkák a jövőért.

A hibrid Business-to-the-People forma a vásárközpontban kap helyet július 6 – 8. között, ahol a bemutatkozóknak a fenntartható fejlődési célok közül legalább ötöt kell képviselni.

Frankfurt városa lesz a kortárs divat színpada

Ahhoz, hogy megvalósuljon a párbeszéd a divatipari szakemberek és a divatkedvelő közönség között, a Messe Frankfurt tizenegy országos hírű ügynökséggel kreatív testületet hozott létre és kidolgozta az innovatív koncepciókat. Számos kerekasztal-beszélgetés várható múzeumokkal, zenei, művészeti és kulturális intézményekkel, egyetemekkel és a frankfurti kereskedőkkel, de lesznek további rendezvények és happeningek is. A német Gazdaságfejlesztési Ügynökség kiemelten, útmutató projektként kezeli a Frankfurti Divathetet.

SKTWK Skateweek

Az új Skateweek SKTWK is a frankfurti események része lesz, ahol az egész városban különböző versenyekkel, művészeti- és fotókiállításokkal, videóvetítésekkel, koncertekkel és partikkal ünneplik a gördeszkás kultúra fesztiválját.

Divatbemutatók – digitálisan és élőben

A Frankfurt Festhalle mellett szokatlan formában számos kiemelt helyszínen jelennek meg a kifutók, pl. az Eiserner Steg gyalogoshídon. Lesznek klasszikus divatbemutatók a szakmai körök részére, továbbá Shop-The-Runway előadások. Az élő közvetítéseknek köszönhetően mindenki bejuthat mindenhová.

TextilWirtschaft fórum a kezdet

A dfv médiacsoport és a TextilWirtschaft (TW) központja is Frankfurtban van. Az újság a frankfurti pálmaházba helyezi át tradicionális TW fórumot, és itt osztja ki rangos díjait július 4-én este. Hétfő reggel pedig konferencia nyitja a Frankfurti Divathetet. A Frankfurter Allgemeine Zeitung is Frankfurtban rendezi ünnepi fogadását, a Zeit Kiadóvállalat pedig „Unlock Style by Zeitmagazin” konferenciáját.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .