Business Divat

Idén február elején lesz a Budapest Central European Fashion Week

Kultúra-divat-program

bcefw_2021-2022-divatmarketing

(MTI) – A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) idén korábban, január 31. és február 6. között rendezi meg a Budapest Central European Fashion Weeket (BCEFW). Az eseményen több mint 30 magyar és régiós tervező mutathatja be legújabb alkotásait a hazai és nemzetközi nagyközönségnek. 
A magyar divatipari szereplők számára a Budapest Central European Fashion Week jelenti a nemzetközi szakmával, illetve a divat iránt érdeklődő hazai és külföldi nagyközönséggel való találkozás elsőszámú állomását. A BCEFW hivatalos weboldala: https://bcefw.com/

Képek:HFDA/The Sparkle Content

„Stratégiai döntést hoztunk, amikor a Budapest Central European Fashion Week-et közel egy hónappal hamarabb szerveztük meg annak érdekében, hogy a hazai divatipart még inkább bekapcsoljuk a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, valamint a rendezvény nemzetközi pozícióját is megerősítsük”

– idézik az MDDÜ csütörtöki közleményében Bata-Jakab Zsófia vezérigazgatót.

„A BCEFW Pre-Fall Collection korai időpontjának köszönhetően a nemzetközi viszonteladók és forgalmazók még a szezon elején megismerhetik az új kollekciók meghatározó darabjait, így fokozottan érvényesülhet az értékesítésösztönző célkitűzésünk, hiszen ebben az időszakban a költségvetésük jelentős része még nincs lekötve”

– tette hozzá.

bcefw-2021-2022-divatmarketing

A közlemény felidézi, hogy az őszi BCEFW során 4000 vendég érkezett többek között Európából, Közel-Keletről és Amerikából, és idén hasonlóan sokszínű vendégkört várnak a rendezvényre.

A 2022/23-as őszi téli kollekciókat felvonultató catwalk show-k pénteken a Királyi Lovarda épületében, szombaton és vasárnap pedig a Szépművészeti Múzeumban tekinthetők meg. A 19 magyar és 2 lengyel tervezőtől egyenként tíz szettet láthat a közönség. BCEFW AW2223 menetrend.docx

Helyszínek

Február 4-én, pénteken a bemutatóknak a Királyi Lovarda impozáns épülete ad otthont, melyet Hauszmann Alajos, a Budavári Palota építője álmodott meg a 19. század végén.

Szépművészeti Múzeum X Magyar Divat & Design Ügynökség   
A Szépművészeti Múzeum lokációja, története, művészeti gyűjteményei, a piaci szereplőkre és a társművészetekre nyitott működési modellje tették lehetővé, hogy nemcsak Magyarország vezető kulturális intézményévé váljon, hanem kiemelt helyet foglaljon el az európai kulturális színtéren is. Múzeumként, a nemzetközi kulturális örökség részét képező műtárgyak bemutatásán túl, képes arra, hogy a legkülönbözőbb háttérrel rendelkező partnerek üzleti filozófiájára, stratégiájára és igényeire reflektálva a múzeumi tartalmakat komplex kulturális szolgáltatásokká fordítsa le. A múzeum egy olyan kulturális interface, amely a design, a kreativitás, a művészet és a rendezvények „kereszteződésében” foglal helyet. 
A Szépművészeti Múzeum és a Magyar Divat & Design Ügynökség együttműködése nagyszerű lehetőség a meglévő kapcsolódások tudatos kiaknázására és további építésére, hiszen a magyar turisztikai vonzerő fejlesztése, valamint a magyar kreatívipari márkákban és tervezőkben rejlő kreativitás támogatása közös célkitűzés. A múzeum lenyűgöző terei és a kiállított műalkotások inspirációt és motivációt adhatnak bárki számára, aki a Budapest Central European Fashion Week alkalmával a Múzeumban vendégként, tervezőként, buyerként vagy épp influencerként fordul meg. 
A Szépművészeti Múzeum épületében a divatbemutatónak a Barokk Csarnok, a kísérő programoknak pedig a Reneszánsz Csarnok biztosít helyszínt. Utóbbi klasszikus oszlopai, mellvédje és falképei egy reneszánsz palota udvarát idézik meg, továbbá itt található a múzeum két különleges műtárgyegyüttese: az itáliai freskók és a velencei kútkávák is. A Barokk Csarnok egy palotaudvart reprezentál, a korszak építészeti formavilágának jellemzőivel. Falait a Múzeum olasz barokk gyűjteményének darabjai díszítik. Február 5-6. között a Hősök terén található Szépművészeti Múzeumban folytatódnak a bemutatók, amely először 1906-ban nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A nagy múltú intézményt Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon.

bcefw-2021-2022-divatmarketing

A bemutatók mellett Budapest különböző pontjain számos „side event” várja az érdeklődőket, valamint egy virtuális üzlet, ahol online szerezhetők be a kortárs tervezők szezonális darabjai az esemény ideje alatt. (Side Event lista)
A Fashion Street-en található Deák Palotában kiemelt kísérőprogramként 5, míg a Szépművészeti Múzeumban 7 hazai márka kiállítása tekinthető meg, köztük különféle kiegészítőket és ékszereket tervező brandeké.

bcefw-2021-2022-divatmarketingEzekben a napokban Budapest igazi divatvárossá változik. A Magyarországra látogató nemzetközi szakmabeliek, viszonteladók és sajtómunkatársak a legújabb kollekciók mellett megismerhetik hazánk két jelentős turisztikai vonzerővel bíró épületét is, továbbá a kiegészítő programoknak köszönhetően Budapest belvárosát, amely egy teljes héten keresztül kínál közel 20 divattematikájú programot. 

A fenntarthatóság is megjelenik a BCEFW programjában is, ahol egyre több divatmárka alkalmaz zero waste, patchwork és egyéb környezettudatos módszereket az etikus működés érdekében.

„Az MDDÜ az iparág érdekképviseleti és kollektív érdekérvényesítési szervezeteként a BCEFW rendszeres megvalósításával platformot teremt a hazai és regionális tervezőknek kollekcióik bemutatására, illetve felhívja a szakma, valamint a sajtó figyelmét a magyar tehetségekre. Az esemény megrendezése hosszútávon hozzájárul ahhoz, hogy Budapest régiós divatipari központ legyen, amely az Ügynökség egyik legfőbb stratégiai célkitűzése” – írják.

Az Ügynökség a Metaverzum digitális világában egy virtuálisan felépített üzlettel is további vásárlási élményt kínál, melybe belépve képet kaphat a vásárló a magyar kortárs darabokról, amik egy kattintással közvetlenül elérhetőek és meg is vásárolhatóak a Budapest Select Concept Store oldalán.

A személyes részvétel mellett az események és divatbemutatók online is követhetőek lesznek a BCEFW hivatalos Facebook-oldalán, illetve TikTok-csatornáján. 
Az Ügynökség a tavalyi évhez hasonlóan, idén is az Ökumenikus Segélyszervezet számára ajánlja fel a jegyértékesítésből befolyó összeget. Ez az összeg tavaly 2 millió forint volt. 
A rendezvényről további információt a budapesti divathét weboldalán olvashatnak az érdeklődők. (MDDÜ/MTI/bhk \ pmg)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .