Home-of-Consumer-Goods-frankfurt-2023

Business

„Home of Consumer Goods”

NemzeTközi szakvásárok

 „Home of Consumer Goods”, vagyis „A fogyasztási cikkek otthona” mottóval a fogyasztói javak leginnovatívabb és világszinten is legátfogóbb választékát kínálja 2023-tól a Messe Frankfurt.

Home-of-Consumer-Goods-frankfurt

A Messe Frankfurt vásártársaság komolyan veszi a gazdaságfejlesztési tevékenységét, és a fogyasztási cikkek teljes ágazatának hoz létre új platformokat. Első lépésként 2023 februárjától a három vezető fogyasztási cikk szakvásár, az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld először lesznek egyszerre, egy időben megrendezve, 2023. február 3/4-7. között a frankfurti vásárközpont csarnokaiban. „Home of Consumer Goods” mottóval az újonnan kialakított kínálat egyedülálló, átfogó termék- és megoldásportfóliót mutat be, és aktívan kiaknázza a szinergiahatásokat a kiállítók,         a látogatók és a média számára. Második lépésként a három vezető szakvásár globális beszerzési platformjait összevonva, egyszerre, egyidőben jelenítik meg, ezzel is megkönnyítve a nemzetközi forgalmazást. Ezt a stratégiai fejlesztési lépést az év második felében egy új, regionális alapú design- és életmódkínálat egészíti majd ki.

A globális fogyasztási cikkek iparága átalakulóban van. Alapvető tulajdonságai kérdőjeleződtek meg: a kereskedelem és a terjesztés új módjai, eladáshelyi digitalizálás minden szinten, az online értékesítési arányok növekedése, miközben a korábban népszerű kiskereskedelmi egységekben csökken a vásárlási gyakoriság, a fogyasztók egyértelmű igénye a fenntartható alternatívákra, a pattanásig feszített ellátási láncok, az ebből eredő alapanyaghiány és a járvány által befolyásolt üzleti utazási magatartás csak néhány a sokféle, de meghatározó hajtóerő közül, amelyek feszültségben tartják és minden nap új kihívások elé állítják a szektort. Emellett az immár több mint két éve világszerte tomboló koronavírus-járvány is hozzájárult a globális strukturális változások felgyorsulásához. Eközben pedig az életszemlélet, az életmód és a fogyasztói magatartás is egyre gyorsabban változik.

„Azáltal, hogy innovatív formátumokat hozunk létre, növekedési lehetőségeket teremtünk, tájékozódást és biztonságot nyújtunk a változékony időkben, és aktívan segítjük az átalakulóban lévő globális iparág kialakítását” – mondja Detlef Braun, a Messe Frankfurt ügyvezető igazgatója.  A „Home of Consumer Goods” mottóval itt Frankfurtban az újonnan létrehozott kínálat mellett a már meglévő közel-keleti és ázsiai fogyasztásicikk vásáraink, a globális beszerzés célzott kiterjesztése és az innovatív, regionális kínálat jelentik a jövőbeni siker garanciáit.”

A „Home of Consumer Goods” a globális rendelési szezon új, központi eseménye

Első lépésként 2023-ban „Home of Consumer Goods“ vagyis „A fogyasztási cikkek otthona“ mottóval újragondolt koncepcióval jelentkezik a Messe Frankfurt a fogyasztási cikkek iparában. 2023. február 3/4 – 7. között először kerül megrendezésre az Ambiente, a Christmasworld és a Creativeworld1 egyszerre, a világ egyik legmodernebb kiállítási központjában. A három sikeres vezető szakkiállítás újonnan létrehozott kombinációja egy helyen, egyszerre ötvözi ezek erősségeit, és így minőségi és mennyiségi szempontból eddig példa nélküli, egyszerre elérhető, jövőbe mutató termékskálát kínál. Itt, Frankfurtban mutatják be a legújabb trendeket, lehetővé téve a globális metatrendek megtapasztalását és megtekintését. (1 A Creativeworld az előző évekhez hasonlóan egy nappal később, február 4-én indul.)

frankfurt-Home-of-Consumer-Goods-2023

Az Ambiente Working a vezető világvásár új termékkategóriájaként innovatívan és következetesen épít a frankfurti Paperworld sikerére

Az otthon és az iroda, az életmód és a munkastílus kombinációja a jövőben is meghatározza élet- és munkavilágunkat. A koronavírus-járvány egyfajta katalizátor szerepét töltötte be a fejlesztéséknél, különösen az élet és a munka területén. Új ajánlatok pozícionálódnak és            a fogyasztói keresleti magatartás is megváltozik, a piacot is meg kell újítani. A Messe Frankfurt újragondolja a Paperworld kínálatát, és teljesen új és egyedi távlatokat, ezáltal lehetőségeket tár fel a kiállítók és a látogatók számára. A vezető világvásár, az Ambiente égisze alatt helyet kapó Working termékcsoport így jövőorientált impulzusokat kelt a gyártók, valamint a kereskedők, tervezők, építészek és irodaberendezők számára. Ezzel egyidejűleg az Ambiente újrapozícionálja magát az új – Working – területtel, saját kínálatát is felfrissítve.  Az Ambiente új impulzusokat hoz az irodaszeripar számára – a szerződéses gyártástól a népszerű fenntarthatóságig és az időtálló dizájnon és életmódon át a szálloda- és vendéglátóipar célcsoportjaiig. Ezen kívül az Ambiente Giving is továbbfejlesztésre kerül az újonnan kialakított irodaszerek kínálatával, beleértve az írószereket és az iskolai felszereléseket is. A tematikailag megfelelő Paperworld termékcsoportok a Christmasworld és a Creativeworld szakvásárokon találnak új üzleti otthonra.  A Paperworld márka Frankfurton kívüli rendezvényei hagyományos kiállítási helyszíneiken – Kínában, Indiában és a Közel-Keleten – folytatódnak.

Global Sourcing, mint nemzetközi márka

 

A Messe Frankfurt már most is a legnagyobb Kínán kívüli globális beszerzési platformot kínálja. A korábban a négy vezető szakkiállításba integrált beszerzési lehetőségek köre 2023-tól „Global Sourcing” név alatt valósul meg Frankfurtban, később pedig további nemzetközi helyszíneken is helyet kaphat.

További információ: www.consumergoods-frankfurt.com

Magyarországi képviselet: BD-Expo Kft., Máté Szilvia, Tel.: +361/346-0273, 20/977-9953, office@bdexpo.hu

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .