heimtextil-frankfurt-messe

Business

Heimtextil, Techtextil & Texprocess – Határozott léptekkel 2021 vásárhármasa felé

Új időpont, új perspektívák, új lehetőségek 2021. május 4-7. között Frankfurtban

Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt textil- és textiltechnológiáért felelős alelnöke betekintést nyújt az előkészületekbe

Mi alapján bízik abban, hogy a Heimtextil, a Techtextil és a Texprocess vásárhármas megrendezhető lesz 2021 májusában?

Optimisták vagyunk, bár a pandémia okozta kihívásoknak még nem látjuk a pontos végét. Idén nyáron zöld utat kaphattak a németországi vásárok, de mi a biztonság kedvéért 2021 májusára halasztottuk a Heimtextilt. Erőt merítünk abból, hogy Ázsiában már ez év októberében 150.000 fős rendezvényeket tarthattunk, de tudjuk, hogy az európai vírushelyzet pillanatnyilag más kihívásokat támaszt. A Messe Frankfurt – a hatósági higiéniai és biztonsági előírásoknak eleget téve – biztosítani tudja a megfelelő távolságtartást és a kiállítási csarnokok friss levegőellátását is.

Milyen a hangulat az ipar és a kereskedelem területén, és hogyan reagálnak a kiállítók?

A német lakástextil-gyártók, lakberendezők és kiskereskedők bővelkednek megrendelésekben. Az ügyfelek utazgatás helyett most felújítanak. Idén a szokásos nyári visszaesés sem volt tapasztalható, és a Heimtextil Szövetség szerint egyes területeken kompenzálni lehetett az első lockdown miatti veszteséget. A nemszőtt textíliagyártók plusz 5%-os forgalmat generáltak maszkok és higiéniai cikkek gyártásával. Az IVGT adatai szerint Németországban a technikai textíliák forgalmazása az évek óta tartó szárnyalás helyett idén január és szeptember között 13%-ot esett. A második negyedév mélyrepülése után a textilipari gépek exportja immár egyre stabilabb. 
Tudjuk, hogy sok vállalat várja az iparági találkozót, ahol végre személyes tárgyalásokat folytathat. Már 1600 Heimtextil kiállító fejezte ki érdeklődését. A Techtextil és a Texprocess kiállítóinak 85%-a regisztrált, a korábbi kiállítói terület 65%-a betelt. Örülünk annak, hogy kiállítóink és partnereink a válság idején is megbíznak bennünk.

Milyen lehetőségeket kínál a kiállítók és a látogatók számára a Heimtextil, Techtextil és Texprocess vásárok együttes megrendezése?

Ez a döntés már szeptemberben megszületett. A későbbi dátum mellett a három vásár együttes megrendezése értékes szinergiahatásokat kínál számos iparági résztvevő számára, hiszen a textilértéklánc jelentős része egy helyen mutatkozik be: a szálaktól és fonalaktól a funkcionális textíliákig, a gyártási és finomítási folyamatoktól a késztermékig. Az innovatív technikai textíliák és a nem szőtt textíliák gyártói a Techtextil vásáron a Heimtextil közelében vannak, így a vásárlátogatóknak és a kiállítóknak is lehetősége nyílik új üzleti területekkel, potenciális új partnerekkel találkozni.

A Texprocess vásáron bemutatott textíliák és a rugalmas anyagok feldolgozásához használt gépek, ill. innovatív technológiák szintén izgalmas területet jelentenek a Heimtextil résztvevői számára. A kereskedők, építészek, tervezők és belsőépítészek, továbbá a kutatás és fejlesztés területén dolgozó anyagszakértők és mérnökök széleskörű iparági impulzusokat kapnak.

A vásárhármas igazi „textilipari erőmű” lesz, amely inspirációt, know-how-t és üzleti lehetőségeket nyújt. A Techtextil és a Texprocess komoly digitális szolgáltatásokat kínál. Az előadásokat és a panelbeszélgetéseket élőben online közvetítjük, és az online Machmaking is megújul. Az iparág nemzetközi résztvevőinek lehetősége lesz arra, hogy a vásár idején vagy akár utólag is részletes információhoz jusson és értékes kapcsolatokat építsen. 

techtextil_texprocess-messe

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .