Business

Heimtextil 2023: koncentrált nemzetközi jelleg és a fenntartható átalakulás irányának kijelölése

Nemzetközi szakvásárok

Látogatók áradata a világ minden tájáról, intenzív üzleti találkozók a nemzetközi döntéshozókkal, elsöprően pozitív hangulat és inspiráció: 44000 látogató és 2400 kiállító 129 országból. A látogatók számos workshopon, túrán, előadáson és hálózatépítési formában foglalkoztak a körkörös szemléletmóddal, a tanúsítványok jelentőségével és a textilanyagok új felhasználási lehetőségeivel.  

heimtextil-2023
Messe Frankfurt
heimtextil-2023
Messe Frankfurt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

44000 vásárló élt a lehetőséggel, hogy részt vegyen a lakás- és háztartási textíliák világpiacán, és hogy koncentrált áttekintést kapjon a globális textilinnovációkról – a szálaktól, fonalaktól, kárpit- és dekorációs szövetektől, funkcionális textíliáktól, kültéri szövetektől, műbőröktől és tapétáktól kezdve az ágy- és fürdőszobai textíliákig, matracokig, alvórendszerekig, függönyökig és díszpárnákig. Az első tíz kiállító ország Kína, India, Törökország, Pakisztán, Olaszország, Németország, Spanyolország, Portugália, Franciaország és az Egyesült Királyság volt. A látogatók között Németország, Olaszország, Törökország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Spanyolország, Pakisztán, India és Görögország szerepelt a leggyakrabban.

A Heimtextil magyar kiállítói

  • CSF Electric Kft.
  • Hungária Pehelyfeldolg. IP- Kft.
  • LAGUNA Kft
  • MOME
  • NATURTEX

Új kapcsolatok és sikeres megrendelések: a vásár résztvevői elérték céljaikat

Végre új kapcsolatok, kapcsolatépítés és megrendelések a világ minden tájáról: a Heimtextil 2023 középpontjában a személyes találkozások álltak, és a teljes kiállítótermekben ünnepelték ezt. Ez tükrözték a látogatók élénk rendelései is.

„Fantasztikus Heimtextilünk volt, sok új és régi kapcsolattal. A jövőben is részt veszünk a frankfurti Heimtextil kiállításon. Vevőink között vannak nagy európai márkák, de az USA-ból, Japánból, Dél-Afrikából és Dél-Amerikából is érkeztek látogatók a standunkra. Fő ügyfeleink közé tartozik többek között az IKEA, a H&M vagy a Jysk. Legfontosabb üzenetünk a fenntarthatóság. Ezért számos díjat kaptunk. Többek között az ENSZ Habitat idén minket nevezett meg a világ legfenntarthatóbb vállalatának. Még a standépítésünk is keresztül-kasul fenntartható” – mondja Shafiqul Alam Selim, a bangladesi Karupannya Rangpur Ltd. ügyvezető igazgatója.

A reprezentatív felmérések szerint a kiállítók 80 százaléka már a harmadik napon elérte vásári céljait. A látogatók minőségével való elégedettség is nagyon magas volt: a látogatók 72 százaléka volt felső döntéshozó.

Fenntartható átalakulás a textiliparban

A természetes nyersanyagokból, például gombákból, növényi rostokból vagy újrahasznosított hulladékokból származó innovatív anyagfejlesztések adnak lendületet a lakástextíliák jövőjének. Ezt a Heimtextil kiállításon a „Future Materials Library” (A jövő anyagai könyvtár) világosan demonstrálta. De ez a jelenre is igaz: a globális textilipar jelentős része már korábban elindult a gyártási folyamatok fenntartható átalakításának útján, erős partnerségeket alakított ki és intézkedéseket hozott az átlátható ellátási láncok érdekében. E céllal a Heimtextil kiállítói számos standon kínáltak ilyen termékeket, megoldásokat és javaslatokat.

Széles körű és sokrétű szakmai program kínált lehetőséget a személyes eszmecserére, az inspirációra és a további know-how-ra. Ez magában foglalta a vezetett túrákat a vásáron, magas színvonalú előadásokat, rendezvényeket és tematikus különleges területeket.

Az előadások az egyik ok, amiért eljöttem a Heimtextilre. Az Otto Group azt a célt tűzte ki maga elé, hogy még fenntarthatóbbá váljon, és hogy ezt a témát ügyfelei számára témává tegye. Ez egy izgalmas és valóban fontos feladat. A trendekről szóló előadások mellett ezért különösen érdekel, hogy mi történik a körforgásos gazdaság és a fenntarthatóság terén. Caroline Till előadása például rendkívül izgalmas volt, mivel olyan innovatív anyagokat is vizsgált, amelyekre még nincsenek szabványok. Az ilyen színvonalas előadások fontos új perspektívákat nyitnak a vállalatok előtt. Itt tényleg tudást szerzek” – jelenti Ursula Streblow, az OTTO függöny- és dekorációs részlegének vezetője Németországból.

Mivel a kereskedelmi látogatók részéről jelentősen megnőtt a fenntartható termékek és megoldások iránti kereslet, egyre nagyobb szükség van az átláthatóságra is. Ez nyilvánvaló volt például a 12.0 csarnokban található Zöld Faluban, ahol az érdeklődők találkozhattak a tanúsítókkal és a fenntarthatóság mellett holisztikusan elkötelezett vállalatokkal. A Zöld Falu színpadán tartott Zöld előadásokon tanúsítók, ipari szakértők és civil szervezetek beszéltek a fenntarthatósággal kapcsolatos megoldásokról, bevált gyakorlatokról és kihívásokról. A Green Tours a kiválasztott kiállítókhoz és fenntartható termékmegoldásaikhoz vezette az érdeklődő szakmai látogatókat.

Az Interior.Architecture.Hospitality program lenyűgözött innovatív erejével

Az új Interior.Architecture.Hospitality BIBLIOTÁR kiemelkedő látogatómágnes volt. A LIBRARY kurátorai idegenvezetéseken ismertették a nemzetközi vendéglátás szakértőivel a textíliák innovatív erejét, lenyűgöző designját és funkcionális tulajdonságait, mint például „lángálló”, „hangelnyelő”, „fényálló”, „antimikrobiális” és „víztaszító”. A lángálló függöny, a teljes egészében újrahasznosított poliészter fonalakból készült antibakteriális hatású szövetek vagy a hangszigetelésre szolgáló könnyűszövetek hatalmas lehetőségeket és széles funkcionális tartományt képviselnek.

„A Heimtextil 2023 teljes siker volt számunkra. Mindenekelőtt a látogatók minősége győzött meg minket, sok potenciális új ügyféllel találkozhattunk” – jelentette Antonio Romera, a spanyolországi BLISS by Citel területi vezetője.

A Heimtextil a szálak és fonalak új területén a textilanyagok iránti növekvő keresletnek tett eleget az előkészítő fázisban. A látogatók a 4.0 csarnokban találták meg a dekorációs és kárpitos szövetekhez használt szálak és fonalak globális választékát, amelyet kültéri szövetekkel és műbőrrel egészítettek ki.

Naprakészen az „alvás” témájában

A Heimtextil 2023 az ágyneműkereskedelem és a kiskereskedők számára kibővített kiegészítő programot kínált. Első alkalommal került sor a „Sleep Tours” elnevezésű alvás-túrára, amely nagyon kedvező fogadtatásra talált. Markus Kamps alvástréner és prevenciós szakember nyújtott izgalmas betekintést az „egészséges alvás” témakörébe. Az alvástúrák például egy olyan fenntartható matracot mutattak be a látogatóknak, amely tengeri hulladékból vagy CO2-semleges szálból készült, és amelyet többek között ágyneműkben használnak.
A Heimtextil „Sleep & More” című konferenciáján a kutatás, az ipar és a formatervezés szakértői beszéltek az alvás tudományáról, a fenntartható trendekről és a szakkereskedelem előtt álló kihívásokról.

„A Heimtextil stratégiai szempontból kulcsfontosságú számunkra. Itt mutatjuk be az új termékeket, és találkozunk fontos nemzetközi ügyfeleinkkel, döntéshozókkal és érdeklődőkkel. A Heimtextil kiállításon 2024-ben ismét kiállítóként fogunk részt venni”, mondja Petra Schweigert, a német OBB Oberbadische Bettfedernfabrik GmbH vezérigazgatója.

A Heimtextil kiállításon olyan új nemzetközi kapcsolataink születtek, amelyek nélkülözhetetlenek a vállalkozásunk számára. Ez a vásár nagyszerű lehetőséget adott arra, hogy megtegyük azt, amit a világjárvány miatt több évig nem tudtunk megtenni. Négy napon keresztül mutatkoztunk be itt egy vonzó, nemzetközi közönségnek – Észak-Európától Ausztráliáig – mondta Çağrı Ovayurt, a törökországi L’appartement / Veritas Tekstil Konfeksiyon Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.S. ügyvezető igazgatója.

heimtextil-2023
Messe Frankfurt

A következő Heimtextil 2024. január 9-12. között lesz.

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .