Business

Heimtextil 2018

A lakás- és közületi textíliák nemzetközi szakvására, Frankfurt, 2018. január 9 – 12.

Optimista szakmai környezet

FORRÁS: EURATEX

Néhány érdekesség, aktualitás a januári HEIMTEXTIL-lel kapcsolatban

Dizájntrendek, műszaki újdonságok és színvonalas lakástextília-kollekciók nemzetközi kiállítóktól: a Heimtextil szakvásár világon párját ritkító termékskálával kínál elsőrangú piaci áttekintést a látogatóknak, amelyre mintegy 3.000 kiállítót várnak. 20 csarnokszinten vonultatják fel a lakástextilek, valamint a közületi textiláruk teljes skáláját. Kísérő rendezvények sokasága kínál tájékoztatást és ad ihletet a legújabb piaci fejlesztésekről.

Újdonság: „Interior.Architecture. Hospitality Expo“ A szakvásár programjának egyik központi eleme a közületi textíliák termékköre, ahol egyedi megoldások láthatók az építészek, belsőépítészek, lakberendezők, létesítmény-tervezők és szálloda-üzemeltetők számára.       

„Design live“ – a 4.2-es vásárcsarnokban mintegy 250 tervező stúdió állítja ki terveit. Kimagasló kínálatot nyújt a „Digital print technology“ szegmens a 6.0-ás csarnokban, ahol legújabb innovációikkal a nemzetközi piac vezető digitális nyomdagép-gyártói mutatkoznak be.

Konfekcionált termékek széles kínálata – BED, BATH & TABLE

A 8-astól a 11-es csarnokokig közel 1.500 gyártó mutatja be a konfekcionált termékek bőséges kínálatát az ágy, a fürdő-és az asztalneműk szegmensekben.

Új termékcsoport: az „All about pets“, amely állatoknak szánt textíliákat és kiegészítőket kínál

Egy évek óta erősödő érdeklődési kört elégíti ki a Heimtextil januárban az állatoknak szánt textilárukkal és kiegészítőkkel a Galleria 0 területéna, ahol az „All about pets“ kutya- és macskaágyakat, párnákat, takarókat és számos más kiegészítőt mutat be.

Az ázsiai gyártók nemzetközi viszonylatban legszélesebb kínálata hét szinten a 6-os és 10-es csarnokokban a kézi készítésétől az ipari termékekig közepes és nagy darabszámban, exportban tapasztalt ázsiai gyártóknál.

Heimtextil témapark: a holnap lakberendezési trendjei

A Heimtextil kínálatának egyik fénypontja a „Theme Park“ a 6.0 csarnokban. A látogatók és kiállítók az új anyagok, divatszínek és dizájn-újdonságok sokaságának örvendhetnek. A mindent meghatározó témát a „The Future is urban“ jelmondatban foglalták össze.
A kiállítást kísérő előadások mélyebb bepillantást engednek a legújabb dizájnprojektekbe. A 2018/19-es szezonra hét nemzetközi tervezőiroda közösen dolgozta ki a legkülönbözőbb trendekről és irányzatokról a legfontosabb témákat. A 6.0-s csarnokban kialakított témapark megszervezését és lebonyolítását a neves FranklinTill londoni stúdió rendezi.

A 2018/19. évi Heimtextil trendeket a december 5-én megjelenő DivatMarketingben közöljük.

Magyar kiállítók:

  • Hungária Pehelyfeldolgozó Kft.
  • Laguna Lakástextil Kft.
  • MBTex Hungary Kft.
  • Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME)
  • Naturtex Kft.
  • Rovitex Hungária Kft.

Magyarországi Képviselet

BD-Expo Kft,
Máté Szilvia

Tel.: 1/346-0273,
E-mail: office@bdexpo.hu

További információ a Heimtextil vásárról: www.messefrankfurt.hu