Business

Heimtextil 2018

Ismét rekordszámú kiállító és látogató a HEIMTEXTILEN

Január 9-12. között tartották Frankfurtban a világ vezető lakástextil vásárát, a Heimtextilt, amelyen a kereskedelem, a design, az építészet és a szállodaipar szakemberei informálódhattak a lakás- és közületi textíliákkal kapcsolatos legújabb trendekről. 135 országból mintegy 70 000 szakmai látogató nézte meg a 2975 kiállító újdonságait. 

 „A látogatók és a kiállítók számának növekedése meggyőzően igazolja a Heimtextil vezető szerepét a lakástextilek világpiacán”, von mérleget Detlef Braun, a Messe Frankfurt igazgatója. A 70 000 látogató, a kis- és nagykereskedelem, a lakberendezők, a design, az építészet, a belső építészet és a szállodaipar képviselői sokat profitálhattak az egyedülálló termékkínálatból és a vásáron szerezhető inspirációkból.

Az ágazat világszerte ismert piacvezető nagyjai mellett a Heimtextil „New & Next” programja több mint 50 tervezőnek és start-up cégnek biztosított megjelnési lehetőséget. 

Válogatás a Heimtextil képanyagából

 

Heimtextil „Theme Park“: A holnap berendezési trendjei

A vásár 6.0 csarnokában berendezett témapark a designorientált látogatók számára a legfontosabb látnivaló. Ezen, a trendeket bemutató, rendkívül inspiráló területen az innovatív anyagok, az új színtrendek és a design-újdonságok sokaságával ismerkedhettek a szakemberek. A 2018/19-es szezon legfontosabb témáit a számtalan trend közül egy nemzetközi tervezőiroda munkatársaiból álló csapat dolgozta ki. A „Theme Park” berendezését idén a neves Franklin Till stúdió (London) irányította. 

Új koncepció 2019-re

A kiállítókkal való eszmecsere és a látogatói vélemények alapján a Messe Frankfurt új Heimtextil koncepciót dolgozott ki a 2019-re. „Főleg a bevásárlók szempontjai szerint szervezik újjá a 2019-es Heimtextilt. Így a szinergiák jobban felismerhetők és kihasználhatók lesznek”, nyilatkozta Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt Textile & Textile Technologies részleg alelnöke. Az újjászervezést az is indokolja, hogy az utóbbi években néhány termékcsoportnál a standok iránti igény nagyon megnövekedett.  
A koncepció optimális megvalósítására jó esélyt adnak a Messe Frankfurt területén jelenleg folyó nagyszabású építési munkálatok. A vásárterület nyugati oldalán lesz az új 12. csarnok, amely először 2019-ben áll a Heimtextil rendelkezésére. Lesznek további építkezések az 5. és a 6. csarnokban is.  

Általános volt az elégedettség, azonban a kiállítók izgatottak az átszervezés miatt, a költözés sok céget érint, nem mindegy, ki hová kerül, vajon kivívott helyükhöz hasonlót kapnak-e majd jövőre. Az erről szóló egyeztetések már tavasz végén elkezdődnek.

A következő Heimtextil  időpontja: 2019. január 8-11.