textilwirtschaft-75-jahre-divatmarketing

Divat

Hat évtized divatkorszakai

A 75. SZÜLETÉSNAP ALKALMÁBÓL BETEKINTÉS A TextilWirtschaft ARCHÍVUMÁBA

Julia Schygulla/ TextilWirtschaft

textilwirtschaft-75-divatmarketing

 

 

A 90-es évek emlékei, a 70-es évek visszatérése, sok elem az 1950-es évekből – a trendek írásakor rendszeresen visszatérünk az elmúlt évtizedekhez. Hogy hogyan is néztek ki valójában, ahhoz elég egy pillantás a TW archívumába. A szerkesztőség ugyanis nemcsak a gazdasági fejleményeket elemezte, hanem a kialakulóban lévő trendeket is figyelemmel kísérte.

textilwirtschaft-75-jahre-divatmarketing

Az archívumot áttekintve feltűnő, hogy az első két évtizedben a divatillusztrációk között a vázlatok és rajzok dominálnak. A fényképek inkább a kivételek közé tartoznak. Az 1950-es és 1960-as években sok a rakottszoknya és ruha, kardigánok és trenchcoat. (https://divatmarketing.com/divatlexikon/). Darázsderekú nők, a kalapok nem hiányozhatnak. Az 1970-es években a dolgok egyértelműen realisztikusabbá váltak, és a fotózások is a divatsorozatok részeivé váltak. Ahogy az a 70-es évekhez illik, trapéznadrágok, plateau-cipők, miniszoknyák és csíkos ingek. Az 1980-as évekig a divattudósítások is fekete-fehérben jelentek meg.

#75YearsTW: Hat évtized divatkorszakai

1/6 Az ötvenes évek

kép 1 / 6

Csak a 80-as években jelentek meg az első színes oldalak. Azonban még mindig gyakran lehet divatrajzokat találni ebből az időszakból – amelyek még egyértelműbben fejezik ki a nyolcvanas évek szélsőséges sziluettjeit: a széles vállakat és a tipikus dobozformákat. A 90-es években a divat nagyon színessé és harsánnyá vált. A TextilWirtschaft oldalain és a kollekciókban egyaránt sok a szín. A kilencvenes évek rave attitűdje nem hagyható figyelmen kívül a TW divattudósításaiban sem. Ezzel szemben az ezredforuló szinte ugyanolyan, mint a mai divat.    

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .