Divat

Női ruházat 2019. őszi előzetes – Hat tézis

Gudrun Allstädt/ Textilwirtschaft

A rendelések összeállítása bír a legnagyobb jelentőséggel. A beszerzők feladata, hogy különlegességekre vadászanak, kiválasszák az alapdarabokat, felismerjék a trendeket. Fontos irányelv, hogy kevesebb legyen a hasonló modell. A cél a stílusok egyértelmű bemutatása. Meg kell oldani a különböző szortimentek kiemelt kezelését. Több logika és másfajta történetmesélés szükséges.  Törekedni kell innovatív termékek, vásárlásra ösztönző márkák és meglepő szabásvonalak bemutatására.  
A 2019 őszét meghatározó darabokra és témákra összpontosul a figyelem. A női felsőruházat állandó témája a blézer. A nadrág az új szabásvonal központi eleme. Ruha és szoknya, amely érzéki, lenge és egész évben viselhető. Hozzá túlzó hatású és rendkívül kényelmes kötött kabátok.

A 2019 őszére vonatkozó hat megállapításunk 

  1. Még több ready-to-wear (nagy sorozatban készülő, szabvány méretű) darab

A június, július és augusztus hónapok mind nyárnak számítanak, mindegy, hogy valamivel hűvösebbek vagy melegebbek.  A gyártók új szortimentjeiket mindenképpen nyárra készítik: könnyű anyagokból, új színárnyalatokban. Pedig lehet, hogy már kopogtat az ősz.  

2. A minták együttes alkalmazása adja a díszítést

az anyag kevesebb külön díszítést igényel, mert már önmagában is eléggé díszített. A különféle minták együttes használata az évszak legszórakoztatóbb jellemzője, a leggyakoribbak a kockás vagy állatmintás nyomatok. A trendre jellemző, hogy annál divatosabbnak számít az öltözék, minél több különféle minta megjelenik meg rajta. Ráadásul még mindig jön hozzá némi neonos vagy csillogó luxeres beütés.  

3. Nyugodtabb stílus a divat csúcsain

Miközben a tervezők többsége még kétségtelenül a színek, a minták és díszítések kérdésével van erősen elfoglalva, a divat nagyjai nyugodtabb, kifinomultabb megjelenés kialakításán kezdenek dolgozni. Egyszínű, többnyire igen világos színű együttesek jellemzik ezen irányzat legjobbjait a törtfehértől a szürkéig.

4. A kínálat optimalizálása

Ha a vásárló egyszer vágyik egy ruhadarabra, akkor annak azonnal elérhetőnek kell lennie. A raktárok összes lehetséges módon történő összekapcsolásával foglalkoznak mindenütt. Az egész évben folyamatosan készleten tartott termékek körét racionalizálják, újra gondolják a szezonális termékek csoportját. Az utánszállítás lehetősége egyértelmű versenyelőnyt jelent, növeli a forgalmat.

5. A stílusok keveredése továbbra is stílusos marad

A könnyű anyagokból gazdag mintázattal készült ruhák, szoknyák és blúzok a nőies megjelenés részei. Ezzel ellentétes hatást kelt egy új, a blézereknél megjelenő szabásvonal. Ugyanakkor a pufi-dzsekikkel, szabadidőnadrágokkal, sportcipőkkel továbbra is szerephez jut a sportos jelleg. Valamint változatlanul érvényes, hogy a kevert stílus könnyebben érvényesül.

 

6. Az értékesítési stratégiák átgondolása

A túl korai leárazás nem csak a nyereséget csökkenti az outdoor szortimentek esetében. Az okos ármarketing lépésről lépésre halad. Úgy változtatja az árakat, ahogy ideális esetben a későbbi új áruk beérkezése alakul. A valódi téli áru esetében a leárazás időpontja januárban következik el.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás