zalando-aboutyou-YOOX-NET-A-PORTER

Business

Három online konszern, egy klímacél

DIVATMÁRKÁK FENNTARTHATÓ MŰKÖDÉSÉÉRT FOG ÖSSZE AZ ABOUT YOU, A YOOX NET-A-PORTER ÉS A ZALANDO

A három e-divatóriás személyre szabott online oktatási platformot indít márkapartnerei részére, hogy segítse a tudományosan megalapozott klímavédelmi célok meghatározását.

Az ABOUT YOU, a YOOX NET-A-PORTER és a ZALANDO közösen lép fel a divatipar és a teljes értékláncuk széndioxid-kibocsátásának csökkentése érdekében. A három webáruház online oktatási platformot indít márkapartnerei részére, amellyel az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérséklésére irányuló, tudományosan megalapozott célok kitűzését és elérését támogatják. A három vállalat egyenként is jelentős kibocsátáscsökkentési vállalásokat tett a Science Based Targets initiative (SBTi= az ENSZ, a WWF környezetvédelmi szervezet, a CDP nemzetközi környezetvédelmi adatszolgáltató platform, illetve a World Resources Institute közös kezdeményezése, melynek célja, hogy segítse a magánszektor szereplőit a kibocsátáscsökkentési célok meghatározásában) keretében.

Az ABOUT YOU, a YOOX NET-A-PORTER és a ZALANDO márkapartnerei számára ingyenesen elérhető, személyre szabott program a klímavédelmi célok jelentőségét és kijelölésének módját ismerteti meg az érdeklődőkkel. A platform lépésről lépésre mutatja be a kibocsátás mérésének összetett folyamatát, valamint segíti az éghajlati tudományokkal összhangban álló célok meghatározását és azok benyújtását a Science Based Targets initiative részére. A kezdeményezés felületet biztosít a divatmárkák számára az egymással, és különböző fenntarthatósági szakértőkkel történő kapcsolatépítéshez is.

A három online kereskedő elkötelezetten tesz saját közvetlen károsanyag-kibocsátásának csökkentésért, ugyanakkor tény az, hogy a divatipar karbonlábnyomának 70-90 százaléka a beszállítói ellátási láncot érintő tevékenységekből, például az anyagok előállításából, előkészítéséből és feldolgozásából származik. A kezdeményezés így két kiemelt célt szolgál: a klímavédelmi intézkedések széleskörű iparági elterjesztése és a jelenlegi rendszerek átalakítása mellett hozzájárul a három webáruház saját értéklánca által generált emisszió csökkentéséhez.

A nemzetközileg elismert SBTi kezdeményezés tudományos alapú célszámokkal alátámasztott klímavédelmi intézkedésekre ösztönzi az iparág szereplőit, és világosan meghatározott módszereket kínál a vállalatok karbonkibocsátásának enyhítésére. Emellett támogatja a fenntartható növekedést, a változó szabályozási környezethez való alkalmazkodást, erősíti a befektetői bizalmat és ösztönzi az innovációt.

Az iparágat alapjaiban átformáló változások zajlanak, melynek egyik eleme az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentésére irányuló törekvések összhangba hozása a tudományos eredményekkel. 2022 júliusáig több mint 1500 vállalat klímacéljait hagyta jóvá az SBTi. Hozzájuk hasonlóan mi is a szervezet által elismert, tudományosan megalapozott célokat tűztünk ki, mindez pedig láthatóan a hasznunkra válik. Idén februárig a témában velünk együttműködő partnereink 46,6 százalékának emissziós céljait fogadta el a szervezet, bízunk benne, hogy további üzleti partnereink is csatlakoznak ehhez a fontos ügyhöz” – mondta Hannes Wiese, az ABOUT YOU társalapítója és társ-vezérigazgatója.

A klímavédelmi célok iránti kötelezettségeinket kizárólag innovatív együttműködések révén valósíthatjuk meg.  A most induló kezdeményezés a különböző klímavédelmi célkitűzésekkel rendelkező márkapartnereinket helyezi előtérbe, és támogatja őket a tudományosan megalapozott vállalásaik meghatározásában. Az ABOUT YOU-val és a ZALANDO-val együttműködve következetesebben képviselhetjük törekvéseinket a luxus- és divatipart érintő károsanyag-kibocsátás tekintetében” – nyilatkozta Geoffroy Lefebvre, a YOOX NET-A-PORTER vezérigazgatója.

A beszállítókkal, márkákkal, logisztikai és csomagolási partnerekkel, valamint mostantól a versenytársainkkal indított együttműködéseinkkel arra törekszünk, hogy az ellátási láncok széndioxid-mentesítésére ösztönözzük a divatipart. Célunk, hogy 2025-ig az üvegházhatást okozó gázok 90 százalékának kibocsátásáért felelős partnereink tűzzenek ki tudományosan megalapozott klímacélokat, ennek elérésében pedig kulcsfontosságú szerepet játszik az új oktatási platform” – fűzte hozzá David Schneider, a Zalando társ-vezérigazgatója.

A trösztellenes előírásoknak megfelelő kezdeményezés partnere a vezető környezeti fenntarthatósággal foglalkozó, klímaszakértőkkel együttműködő tanácsadó vállalat, a Quantis. A program tesztüzemmódja a kiválasztott márkapartnerek számára 2022 őszén indul, majd 2023-ban minden jogosult márkapartner részére elérhetővé válik. A három webáruház arra törekszik, hogy a platform a jövőben az iparág minden olyan divatmárkája és kereskedője előtt megnyíljon, akik elkötelezettek a tudatos klímavédelmi működés és a divat fenntartható jövőjének megteremtése mellett.

Az ABOUT YOU  

Az ABOUT YOU a klasszikus vásárlókörút digitalizálásával a felhasználók okostelefonján teremt inspiráló és személyre szabott vásárlási élményt. A platform a vásárlókra helyezi a hangsúlyt, és támogatja őket a divat általi önkifejezésben. Az aboutyou.com weboldalon és a többszörösen díjnyertes ABOUT YOU alkalmazáson a vásárlók számtalan inspirációt gyűjthetnek és közel 3500 márka több mint 500 000 termékéből választhatnak. Havonta több mint 45 millió egyedi aktív felhasználóval az ABOUT YOU Európa egyik legnagyobb divat- és életmódplatformja, jelenleg 26 európai piacon van jelen. A SCAYLE segítségével a divattechnológiai vállalat saját e-kereskedelmi infrastruktúráját licenctermékként is kínálja. Az ABOUT YOU részvényeit a frankfurti tőzsdén jegyzik, 2021 szeptemberében felvették az SDAX® indexbe.

A YOOX NET-A-PORTER 

A YOOX NET-A-PORTER egy vezető online luxus- és divatmárkákat forgalmazó kereskedelmi vállalat, amely négy, több márkát kínáló webáruházból, a NET-A-PORTER, a MR PORTER, a THE OUTNET és a YOOX online boltokból áll. A vállalat a világ legkeresettebb márkáit kínálja a vásárlóknak, egyedi stílust és kifogástalan szolgáltatást nyújtva számukra. Emellett a YOOX NET-A-PORTER online zászlóshajóüzletei a világ vezető luxusmárkáival partnerségben működtetik saját e-kereskedelmi központjaikat. 
A világ 180 országában 5,3 millió vásárlóval rendelkező YOOX NET-A-PORTER lokalizált megközelítéssel szolgálja ki ügyfeleit világszerte az Egyesült Államokban, Európában, az ázsiai és csendes-óceáni régióban, valamint az Alibaba kínai és a Symphony Investments közel-keleti vállalatokkal közös vállalkozásaiban. 
A YOOX NET A PORTER tevékenységét áthatja az Infinity 2030 stratégia, amely szerint a vállalat hosszú távon elkötelezett a fenntartható divat és körforgásos rendszer megvalósítása mellett. A YOOX NET-A-PORTER több mint 20 év adatait és tapasztalatait felhasználva a vásárlói élmény fejlesztésére és előremozdítására használja a következő generációs technológiákat, beleértve a mesterséges intelligenciát, a kiterjesztett valóságot és a digitális azonosítást. A YOOX NET-A-PORTER a Richemont része, vezérigazgatója Geoffroy Lefebvre. 

A ZALANDO

A Zalando Európa egyik vezető online divat- és életmódplatformja. A 2008-ban Berlinben alapított vállalat 25 országban közel 49 millió vásárló számára kínál ruházati termékeket, cipőket, kiegészítőket és szépségápolási cikkeket. A nemzetközi márkák választéka a világhírű nevektől egészen a helyi tervezői márkákig terjed. Platformunk az inspiráció, az innováció és az interakció közös divatcélpontja. Európa legdivatosabb technológiai vállalataként keményen dolgozunk azon, hogy digitális megoldásokat találjunk a divatvilág minden aspektusára: vásárlóink, partnereink és a Zalando történetének minden értékes szereplője számára. Célunk, hogy a divat kiindulópontja legyünk, és fenntartható platformként nettó pozitív hatást gyakoroljunk az emberekre és a bolygóra egyaránt.

A QUANTIS

A Quantis egy globális fenntarthatósági tanácsadó vállalat, amely úttörő megközelítést kínál a kritikus környezeti kihívások megoldására. A csoport olyan vezető fogyasztási cikkekkel és pénzügyi szolgáltatásokkal foglalkozó szervezetekkel működik együtt, amelyek elkötelezettek a környezeti hatásuk csökkentése iránt, így biztosítva üzleti tevékenységük jövőjét és eredményes működését egy új, bolygóközpontú gazdaságban. A Quantis egyedülálló megközelítése ötvözi a mélyreható környezetvédelmi szakértelmet, a stratégiai üzleti tudást és a vállalati átalakítási készségeket, ezzel segítve olyan rugalmas, innovatív és optimalizált szervezeti irányelvek, gyakorlatok és üzleti modellek kialakítását, amelyek összhangban állnak a bolygó tartalékaival.  
Az Egyesült Államokban, Franciaországban, Svájcban, Németországban és Olaszországban működő irodáival, és a világ minden tájáról származó ügyfeleivel a Quantis kulcsfontosságú partner a globális szintű fenntartható változások ösztönzésében.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .