Divat

Három napra a divat központjává vált a Várkert Bazár

Nagy sikerrel zárult az októberi Budapest Central European Fashion Week. A három nap alatt közel 40 hazai és nemzetközi tervező mutatta be jövő évi tavaszi-nyári kollekcióját.

A divatvilág olyan elismert neveivel találkozhattunk, mint az olasz Vogue újságírója, Alberto Calabrese vagy a népszerű influencer, Bryanboy, de olyan világsztárok is eljöttek, mint az amerikai színésznő Dascha Polanco, vagy a modell és DJ Sita Abellan.

A BCEFW programját a témához szorosan kapcsolódó programok is színesítették. Prezentációkon, kerekasztal beszélgetéseken és Young Talents show-kon kívül a MOL Pop Up Store-ban nem csak megtekinthették, de meg is vásárolhatták a tervezők ruháit a látogatók.

 Az első napon, a Fashion & Technology kerekasztal beszélgetésen a szakma neves előadói olyan témákat vitattak meg, mint az anyaghasználat jövője a divatiparban, az etikus divat kérdése, illetve, hogy miként hatnak a divatra a technológiai innovációk. (https://divatmarketing.com/technologia-es-divat/)

A már ismert magyar divattervezőkön kívül, a Young Talents show-kon bemutatkozhattak a hazai divatiskolák végzős hallgatói is. Az első sorban a Vogue Talents vezetője, Sara Maino ült, aki azért járja a világ divatbemutatóit, hogy felfedezze a feltörekvő tehetségeket.

Az eseményt megelőzően a Magyar Divat és Design Ügynökség egy három éves stratégia megállapodást kötött a Camera Nazionale della Moda Italaiana-val. (https://divatmarketing.com/strategiai-megallapodast-kotott-a-magyar-divat-es-design-ugynokseg-a-camera-nazionale-della-moda-italiana-val/)  Az együttműködés keretében az olasz divatkamara szakmai partnerként támogatja a magyar divat fejlődését. A mentoring program már elkezdődött, a tervezők a Budapestre látogató mentorral megkezdték a közös munkát.

A Magyar Divat és Design Ügynökség a MOL Magyarországgal közösen meghirdette formaruhatervező pályázatát, melynek keretében magyar tervezők gondolják újra a MOL Fresh Corner kutakon használt jelenlegi egyenruhákat.  

Fotócredit: HFDA/The Full Dog

 „Nagyon örülünk, hogy a szakma, a sajtó és a közönség részéről is nagy érdeklődés övezte az őszi Budapest Central Europen Fashion Weeket és az ezekhez kapcsolódó rendezvényeket. A legnagyobb öröm számunkra azonban a tervezők sikere, hiszen ezalatt a néhány nap alatt megmutatták, hogy méltó helyünk van a nemzetközi divatvilágban is. – tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat és Design Ügynökség vezetője.

A Magyar Divat és Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként alakult meg 2018-ban, három kiemelt részleggel: divatipar, designipar és Fashion & Design Hub. Az ügynökség célja a globálisan elismert design- és divatiparon keresztül erősíteni az országimázst, olyan munkahelyeket teremtve, melyek mögött fenntartható iparági vertikum áll. Emellett legfontosabb feladatai közé tartozik az export növelése, a hazai gyártói háttér erősítése és fejlesztése, a tradícióval rendelkező kreatív és szakmai tudás fejlesztése. Kiemelt célja a design és divat iparágban tevékenykedő hazai és nemzetközi szereplők közötti hatékony szakmai koordináció megvalósítása, mely elengedhetetlen a hosszútávú sikerhez.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás