Divat

Gucci nagyszerű színjátéka

Gudrun Allstädt/ TextilWirtschaft

LUXUSDIVAT

 

Nagyszerű színházi előadással, egészen naggyal jelentkezett Gucci a Párizsi Fashion Week-en. Mégpedig egy palotában, valójában egy montmartre-i színházban, amely hosszú éveken át híres éjszakai klubként működött. Hasonlóan a new york-i 54-es stúdióhoz.  
Már órákkal a show kezdete előtt lezárták az utcát, ahol a bemutatóra éhes tömeg gyülekezett és fokozatosan egy tipikus, gyönyörű divatkáosz alakult ki. Bent a nagy sötét színházteremben Alessandro Michele összművészeti alkotást keltett életre az elbűvölt közönség szemei előtt.  

Először drámai hatású némafilmet vetítettek, amelyet félelemkeltő zaj-kakofónia kísért, majd a nézők sorai között lassan megjelentek az új kollekciót viselő modellek, és egymás után felmentek a színpadra. 
A hangulat: melankólikus, egy leheletnyi világvége érzettel. Váratlanul felállt a közönség soraiban egy idősebb hölgy és nagyon lágy hangon énekelni kezdett: Jane Birkin a „Baby Alone in Babylon”-t adta elő. A dal végén hangosan ünnepelték. Öltözete – fekete nadrágkosztüm fehér blúzzal és hanyagul elkészített frizura teljes ellentéte volt a szokásos Gucci kinézetnek. 

Mindeközben a korábbi szezonokhoz képest a színpadon vonuló Gucci outfitek, amelyeket a modellek hatalmas szemüvegei miatt nem lehetett pontosan analizálni, határozottan nyugodtabbnak tűntek.  
Az ismert kockásokon kívül sokkal több unit és komplett öltözéket lehetett látni. Ismét sok szín, pink és türkíz határozottan a hetvenes évek hatásaival. Diszkóelemek, amelyek közül sok a csillogó és ragyogó, de hát ez egyszerűen Guccihoz tartozik. Mindenesetre a mai este, ahogy már a hivatalos Paris Fashion Week is megírta, különleges este volt.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás