Divat

Goodbye Plastic – intsünk búcsút a műanyagnak

✸ Goodbye Plastic Collection 1.0 ✸

  • Fotók: Szalay Krisztina
  • Modell: Ritli Zsanett

„A Kamay Ko egyik alapelve az élhető fenntarthatóság, aminek a keretein belül olyan termékeket készítünk, amik nem csak anyagukban és gyártásukban környezetbarátok, hanem céljuk, hogy segítsünk fenntarthatóan élni a mindennapokban. Eddigi életünk során, az eddig elhasznált összes műanyag termék nagy valószínűséggel még mindig megtalálható valahol a Földön, éppen ezért intünk búcsút a műanyagnak.”

kamay-ko-fenntarthato-divat

A Kamay Ko kollekciók tervezésekor kifogyhatatlan inspirációt jelent számunkra az ázsiai országok kultúrája, divatja, és az ott élő emberek mindennapjai. Éppen ezért gondoltuk úgy, hogy a Goodbye Plastic kollekció keretén belül kínai és más Ázsiából származó diaszpóra közösségek életébe tekintünk be, és dolgozzuk fel a saját értelmezésünk alapján.

Így a kollekció a Chinatown-ban megtalálható klasszikus zacskómintákat menti át egy új köntösbe, amelyben környezetbarát életet élhetnek. A minták a kollekció termékein újragondolt változatai a new york-i és budapesti Chinatown klasszikus zacskóinak. Ezek a minták nemcsak nagyon jellemzőek ezekre a negyedekre, de használóik számára évtizedes jelentéssel is bírnak. Azért adaptáltuk őket egy új, fenntartható formába, hogy a zacskók eltűnésével ezek az érzelmek és generációs emlékek ne vesszenek el.

Az általunk megálmodott termékeket és vizuális világot a Capa- ösztöndíjas Szalay Krisztina fotózta, aki már 6 éve örökíti meg az egykori Ganz-gyártelepen lévő ‘Kínai-piac’-on dolgozók mindennapjait. Krisztinek köszönhetően betekintést nyerhetünk az indusztriális külsejű, kínai kultúrával átitatott piac titkos világába, ami a kampányfotókon is látható nyomot hagyott.

Zsúfolt utcák, száguldó Tuktukok, kiabáló árusok, rengeteg színes számunkra ismeretlen termék és kínai ételek illata. Ezt a hangulatot és a túltermelést, a csomagolások, a műanyag végtelen kínálatát szerettük volna kontrasztba állítani kollekciónk mondanivalójával.

A jelenleg elérhető termékek, pulcsik, hoodiek és vászon bevásárlózacskók az első darabjai a Goodbye Plastic kollekciónak, amelynek második része még idén ki fog egészülni több termékkel, többek között bemutatásra kerülnek az első Kamay Ko táskák is.

A Kamay Ko új kollekciója október 29-én került bemutatásra és onnantól elérhető online a www.kamayko.hu oldalon és offline a SISKO STUDIO-ban és a Retrock-ban.

A KAMAY KO-ról: A Kamay Ko egy budapesti székhelyű divatmárka, amelyet Sziládi Noémi és Eichner Viktor alapított. A márka a városi környezet mintáiból és színeiből merít ihletet, hogy könnyed esztétikát és modern női látásmódot teremtsen. A merész vonalvezetésű, finom részletekkel díszített, kézzel készített termékek őszinteségre, szokatlanra és csodálatosra ösztönzik a nőket. A Kamay Ko vezető tervezője, Sziládi Noémi a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett. 2016 és 2020 között a Müskinn társalapítója és -tervezője volt.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .