Business

Gerber: Egyedi igények szerinti gyártás

Egyedülálló integráció a tervezéstől a mintanyomáson át a szabásig és a késztermékig

A Gerber cég a komplett gyártási folyamatot gyökeresen megújító „jövőbeli üzeme” a Texprocess kiállításon.

A gyorsaság természetessé vált és a vásárlók elvárják a termékek egyedi igényeikhez való alakítását, legyen szó divatról, bútorokról vagy műszaki textíliák alkotóelemeiről. A trendek lényege az állandó változás, de napjainkban egyre gyorsabbak a változások.
A cégeknek – hogy a versenyben helyt álljanak és növeljék a sebességet – nem egyszerűen csak a komplett munkafolyamat integrált rendszerbe foglalására van szükségük, hanem át kell alakítsák folyamataikat, hogy felgyorsítsák a tervezést, valamint gyorsan és változó tételnagyságban is képesek legyenek gyártani.  

A Gerber Technology a frankfurti Techprocess kiállításon mutatta be az egyedi igényekre készített modellek gyártását támogató újdonságait és a kis tételektől a tömegtermelésig egyaránt alkalmazható megoldásokat.

„A Gerbernél mindig is ügyfeleinket állítottuk tevékenységünk középpontjába olyan, az iparágban vezető, innovatív megoldásokat kínálva számukra, amelyek elengedhetetlenek a kor kihívásainak való megfeleléshez”, nyilatkozta Mohit Uberoi, a Gerber Technology vezérigazgatója.

 

Ebben az évben szigorú ütemterv szerint megújítjuk teljes software kínálatunkat, ezzel lehetővé téve, hogy partnereink rendkívül gyorsan tudjanak tervezni és gyártani, s így vezető szerephez jussanak az innováció területén.

A Gerber Technology azzal, hogy a kreativitást, a termelékenységet és a hatékonyságot növelő innovatív megoldások teljes palettáját kínálja ügyfelei számára, a komplex folyamatirányítás úttörője. A Gerber cég, amely ötven éve az iparág innovatív és meghatározó szereplője, Frankfurtban a Waldrip kollekció bemutatásával bizonyítja, miként álltak helyt komplett megoldásaik a nyilvánosság előtt valós próbahelyzetben. A kollekció a Gerber és Stephanie London divattervező együttműködéséből született. Minden darab tervezése, gyártásra előkészítése és előállítása a Gerber komplett software megoldásainak alkalmazásával történt. Számos ruhadarabot a Gerber különleges digitális nyomási eljárásával készítettek, amely gyors és fenntartható ruhatermelést tesz lehetővé. Más darabokat olyan integrált kistételes termelési folyamat során gyártottak le, amely Stephanie számára lehetőséget biztosított a termelés volumenének a divat és vásárlói igényei szerinti kialakításához.

Gerber, Texprocess 2019
Single-Ply-Cutting digital printed fabric
Gerber 20, Texprocess 2019
WALDRIP-Stephanie London display TP

 

 

 

 

 

 

A Gerber olyan, az iparágban vezető, a komplett folyamatot integrált módon átfogó megoldást mutat be a piacon, amely a tervezéstől a mintanyomáson át a szabásig egyetlen akadálymentes folyamatot képez. Ezenkívül számos további új technológiájuk is kiállításra kerül. Így például a YuniquePLM® termékciklus management software legújabb változata, valamint az AccuMark®, az iparág vezető mintatervező, szériázó és jelölő sablon készítő software-je, az AccuMark 3D és az AccuPlan TM. 
A Gerber azt is megmutatja, miként lehet folyamatosan továbbítani az adatokat a 4. ipari forradalom szülte olyan intelligens szabászati gépekhez, mint a GERBER nagy sebességű GERBERspreaderTM XLs Series és a Gerber Paragon® szabászati gépsorai, amelyek egy vonalkód egyszerű beolvasásával működtethetők.

Saját standján kívül a Gerber résztvevője volt a 4.1 és 5.1 csarnokok között elhelyezkedő „Smart Textiles Micro-Factory” (Intelligens Textíliák Mikroüzem) kiállításnak. Az Aacheni Műszaki Egyetem (RWTH) Textiltechnológiai Intézete és ipari partnerei által felállított mikroüzemben intelligens párnák készültek a tervezéstől a gyártásig bezárólag.

A Gerber Technology cégről

A Gerber Technology az iparág vezető software és automatizálási megoldásait biztosítja a ruhaipari és gyártó partnereknek, amelyek révén azok tökéletesíthetik termelési és tervezési folyamataikat, hatékonyabban irányíthatják és kapcsolhatják össze a beszerzési folyamatokat a termékfejlesztéstől és gyártástól a kiskereskedelemig és a végső fogyasztóig. A Gerber cég 134 országban 78.000 partnert szolgál ki, köztük több mint 100 a Fortune magazin 500 legnagyobb amerikai céget tartalmazó listáján szereplő vállalatot a ruha- és kellékanyagipar, a lakberendezés és kényelmi ágazat, a szállítás, a csomagoló- és nyomdaipar területén.

A Gerber 2018 októberében felvásárolta az Avametric és az MCT Digital cégeket, hogy ezzel is bővítse kínálatát az integrált megoldások területén. Az Avametric az egyik piacvezető a divatiparban használt 3D-s termék megjelenítésben és e-kereskedelemben használt software motorok fejlesztésében. Az MCT Digital integrált software és jelölési, grafikai megjelenítési megoldásokat kínál egy piacvezető, modulokból álló, a textilipar folyamataiban széles körben alkalmazható technológiával.

A Connecticut államban bejegyzett Gerber Technology tulajdonosa az AIP, egy new yorki központú, a technológiai szektorban tevékenykedő befektetési társaság, amely több mint 3 milliárd dollár értékű befektetést kezel. A vállalatnak számos fejlesztéssel és gyártással foglalkozó telephelye van az USA-ban és Kanadában, valamint további gyártókapacitásai találhatók Kínában.

www.gerbertechnology.com      www.gerbersoftware.com

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás