Business

Minőségi kínálat papírpolcokon

Frankfurti szakvásárok – DivatMarketing-interjú 2.

Két járvány sújtotta év után, 2022. június végén egy időben három jelentős szakvásárra került sor Frankfurtban, ahol végre ismét személyesen találkozhattak a textiles szakma és az ahhoz szorosan kapcsolódó műszaki területek képviselői. A Heimtextil, a Techtextil és a Texprocess nagyszámú érdeklődőt vonzott, akik között ott voltak a hazai szakemberek is. Összeállításunk az ő vásári tapasztalataikkal ismerteti meg olvasóinkat. Csémi Klára/DivatMarketing

Gellért Balázs, a Naturtex ügyvezető igazgatója

 

– Nem kevés fejtörés előzte meg a döntést arról, érdemes-e kiállítóként részt venni a Heimtextil nyári kiadásán, amely ebben a felfogásban – mivel, szakítva a hagyományokkal, nem tél közepén, hanem nyáron kerül rá sor – teljesen egyedülálló volt. Nem lehetett tudni, mekkora lesz a covid-járvány fékező hatása, lesz-e elég érdeklődő, potenciális üzleti partner – tekint vissza az előkészületekre Gellért Balázs, a Naturtex ügyvezető igazgatója. – Utólag azonban egyértelműen kijelenthető, hogy jól döntöttünk, érdemes volt vállalni a kockázatot. Érződött, hogy az emberek ki vannak éhezve a személyes találkozásokra. Aki tudott, eljött, kíváncsi volt, hogy áll a cég, mit tervez, milyen új termékek vannak, ami megkönnyítette tárgyalásokat. Valamennyi megbeszélésünk nagyon pozitív volt – összegezi a tapasztaltakat.

 

 

Mint mondja, nagyon sok volt az új érdeklődő. Részben azért, mert rengeteg konkurens cég nem állított ki – nemcsak Ázsiából, hanem Amerikából, Ausztráliából és Európából sem –, de a vevőbázisuk egy része eljött. Körbe néztek, meglátogattak több céget. Így a Naturtex standjára is betévedtek olyanok, akikkel a szegedi vállalkozásnak korábban nem volt kapcsolata.

 

   

A kiállított termékportfólió két koncepció köré rendeződött. A Green Concept a környezettudatosságot, a fenntarthatóságot állította a középpontba. Az egész stand újrahasznosított papírból készült – ez az egyedülálló, elegáns, mégis igen takarékos ötlet önmagában nagy elismerést váltott ki –, és rengeteg újrahasznosított anyag (pamut, töltet, toll) jelent meg a késztermékekben is. A vállalkozás vezetői szerint ugyanis fontos és érdemes a termékeket életciklusuk lejárta után újra hasznosítani, azokból új késztermékeket formálni. Termékeikhez csak olyan alapanyagokat használnak fel, amelyeket újra fel lehet használni, mégpedig környezetbarát módon, vegyszerek használata nélkül. Erre irányulnak a cég jövő év elején lezáruló, nagyon hatékony, környezettudatos fejlesztései is.

A másik és fő koncepció az Elérhető luxus nevet kapta. – Nagyon jó minőséget gyártunk, csak olyan termékeket állítunk elő, amelyeket mi, a vállalkozás tulajdonosai is szívesen használunk. Ezek az elegáns és szép termékek finom alapanyagokból, jó töltettel készülnek, mégsem csillagászati az áruk. Ez a felfogás nagyon jó fogadtatásra talált, az érdeklődők megértették: hosszú távon így is lehet spórolni – hangsúlyozza Gellért Balázs.

A prémiumvonalat egy új márka, a Gellert & Sons fémjelezte. A családnév használata egyértelműen azt sugározza, hogy hisznek termékeik kiemelkedő minőségében. Az anyag és a kidolgozás önmagáért beszél: a paplanok és a párnák nagyon finom pamutból, batisztból, illetve hűsítő hatású Tencel és selyemszálak felhasználásával, kiváló magyar libapehelyből készülnek. Luxusérzetet nyújtanak, elfogadható áron.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .