Business

Forradalmian új megoldás az adományozás terén

Forradalmian új elemekből álló, többszintű támogatási rendszert dolgozott ki a Cleanme.life környezettudatos termékcsalád megalkotója a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.

adomanyozas-maltai-szeretetszolgalat-Cleanme.life

A humanitárius üzleti modellhez kapcsolódó, vadonatúj adománygyűjtő applikációt egy izgalmas eseményen mutatták be, amelyen Till Attila, a TV2 műsorvezetője, Dobos Evelin, színésznő és Dárdai Blanka, énekesnő is jelen voltak.

A csomagolásukban is minden korábbinál jelentősen környezetkímélőbb vegyipari-kozmetikai cikkeket kifejlesztő és forgalmazó hazai vállalatcsoport alig néhány év alatt a hazai, magyar tulajdonú vállalkozások top százába emelkedett. Ebben kiemelkedő szerepet játszottak azok a sikeres technológiai innovációk, amelyek lehetővé tették, hogy a fogyasztók által elvárt minőségükből mit sem vesztve, árban is kedvezően kerüljenek a fogyasztókhoz a környezettudatos termékek, és mindezekkel együtt egy új, szünetmentes adományozást is megvalósítsanak értékesítésük során. Egy legújabb fejlesztés, a Helpme.life applikáció pedig már a nagyközönséget is motiválja az adományozásra.

„Évek óta dolgozunk egy olyan korszakalkotó termékcsalád és eköré fonódó többszintű támogatási rendszer kialakításán, amely egyfajta paradigmaváltás, forradalmian új perspektíva az adományozás terén. Így született meg a humanitárius termékcsalád fogalma, amely a karitatív szemléletet beépíti az üzleti modellbe. A Cleanme.life környezettudatos termékei azon túl, hogy biodegradábilisak, azaz gyorsan lebomlanak, a világon elsőként kaptak papírdobozos, „Higipack” csomagolást. A humanitárius terméken túl megjelent az egyedülálló Helpme.life applikáció, amelyen a magánadományozók több szervezet – legelőször a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – éppen aktuális programját tudják támogatni, ezáltal hosszú távú segítő kezet nyújtva a rászorulóknak” – mesél a kezdeményezésről Márkus Zsolt, a Cleanme.life alapítója.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ország egyik legnagyobb keresztény karitatív szervezete, mely országszerte évente több százezer embernek nyújt segítséget. Mindennapos tevékenysége során élelemmel és meleg ruhával gondoskodik a bajba jutott emberekről, szállást ad a fedél nélkülieknek, ügyet intéz az arra képtelenek helyett, és a legfejlettebb technológiák alkalmazásával segíti a legszegényebb családokat a felzárkózásban. Programjai súlyos társadalmi kérdésekre keresnek gyakorlatias válaszokat. A máltai szervezet elsőként csatlakozott a Cleanme.life programhoz és gyűjt támogatókat a Helpme.life applikáción keresztül.

„Máltai küldetésünk része, hogy megszólítsuk a társadalmat, hiszen az elmúlt időkben megélt nagy katasztrófák is megmutatták, hogy a segítségnyújtás nem lehet a karitatív szervezetek magánügye. Csak akkor tudunk valóban tenni a bajba jutott emberekért, ha minél többen fontosnak érzik bekapcsolódni a segítő programokba. Az új applikáció sikerét ezért számunkra elsősorban nem az fogja jelenteni, hogy mennyi pénzadomány gyűlik össze általa, hanem hogy mennyi emberben ébred fel a vágy, hogy odaforduljon a rászorulókhoz. Bízunk benne, hogy sokaknak tudunk így lehetőséget adni a segítségnyújtásra”  – mondja Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető elnöke.

A jótékonysági kezdeményezéshez több ismert ember is csatlakozott, akiknek az életében szintén kiemelt szerepet tölt be a környezetvédelem és az adományozás.

Nagyon tetszik ebben a programban, hogy összefonódik a környezetvédelem és az adományozás, hiszen az én életemben is fontos szerepet játszik ez a két terület. A Helpme.life applikáció egy jó megoldás a fiatalok megszólítására, ugyanis ahhoz, hogy az adományozási kultúra fejlődjön, elengedhetetlen a jövő generációjához is elérnünk”  – tette hozzá az esemény házigazdája, a TV2 műsorvezetője, Till Attila, aki szintén fontosnak tartja a társadalom érzékenyítését.

Szociálisan érzékeny környezetben nőttem fel, így már akkor magamba szívtam, hogy segíteni öröm. A szüleim fogyatékkal élő emberekkel és idősgondozással foglalkoztak, mindig is hivatásuk volt, hogy felkarolják a rászorulókat. Jó érzés, hogy ezt a szemléletet hozom otthonról, most is boldogan álltam a Helpme.life adománygyűjtő versenye mellé. Bízom benne, hogy közös erővel minél több támogatást gyűjthetünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak és később más szervezeteknek is”  – folytatja Dobos Evelin, színésznő.

Dárdai Blanka, énekesnő is úgy gondolja, hogy manapság nem tehetjük meg, hogy ne foglalkozzunk a környezetünkkel, és az embertársaink megsegítésével.

A Cleanme.life kiválóan kapcsolja össze a környezetvédelem és az adományozás fontosságát. A teljesen magyar fejlesztésű Helpme.life applikáció valóban egy korszakalkotó megoldás a jótékonykodás területén, ugyanis egy helyen, néhány kattintással akár több szervezetnek is segíthetünk. Számomra gyerekkorom óta fontos a környezetem védelme, ahogy tudok, spórolok és odafigyelek arra is, hogy minél kevesebb szemetet termeljek, ezt is támogatja a márka egyedülálló papírdobozos termékcsaládja” – osztja meg gondolatait Dárdai Blanka.

A Helpme.life donációs alkalmazás ingyenesen telepíthető a mobiltelefonokra, valamint a vállalatcsoport termékein is szerepel egy QR-kód, amelynek segítségével elérhető az applikáció felülete. A programokat támogatni kívánó vásárlók így egyszerűen adakozhatnak az általuk kiválasztott hazai vagy nemzetközi kezdeményezések javára.

Ráadásul a hazai programokra érkező támogatások felhasználását nyomon is lehet majd követni az applikáció felületén, az alkalmazás továbbá képes az adománygyűjtő versenyek kezelésére, és össze van kötve a közösségi média felületekkel is, így akár meghívót is küldhetünk az ismerőseinknek vagy megoszthatjuk adományozói státuszunkat is a nagyvilággal.

A humanitárius termékcsalád modellje és az új applikáció egyaránt újdonságot, technológiai hungarikumot hoztak a környezettudatosság és a szociális érzékenység világába.

Fotó: Huszai Tünde, Forrás: Just Creative

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .