Business

Fókuszban a funkcionális alapanyagok és az intelligens divat

A jövő városa a Techtextil és a Texprocess közös kiállításán

2050-ben az embereknek már csaknem 70 százaléka nagyvárosokban vagy városias régiókban fog élni. Ez nyilvánvalóan új igények keletkezését jelenti a textiltermékek tekintetében is, fókuszba kerülnek a funkcionális alapanyagok és az intelligens divat. A 2019. május 14-17. között rendezendő Techtextil és Texprocess kiállításokon a jövő városi életének külön tématerülete lesz „Urban Living – City of the Future“ mottóval.

„Miután a két évvel ezelőtti kiállításon a világmindenségbe és a jövőbe tekintettünk, most az Urban Living témával visszatérünk a Földre és a jelenbe”

nyilatkozta Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt alelnöke.  

A Techtextil és a Texprocess kiállítások olyan közös interakciós teret hoznak létre, amely még közelebb hozza egymáshoz a két külön kiállítás alkalmazási területeit. A projekt megvalósításában a Messe Frankfurt partnere a Creative Holland, a holland kreatív gazdaság szövetsége. Nem véletlenül, hiszen Hollandia szinte egyetlen városi régióként működik, és Hollandiában az innovatív, jövőorientált és fenntartható textíliák a gazdaság fontos elemei.

A 4.2. csarnokban – amelyet idén először a Techtextil és a Texprocess közösen rendez be – 500 m2-en mutatják be, hogy a városi környezetben miként javítják már ma is az életminőséget a textilinnovációk, és a jövő városában milyen szerepet fognak játszani a funkcionális textíliák, valamint a textilalapú kombinált szerkezetek. Ezen belül nagy hangsúlyt kapnak a Hollandiában kifejlesztett és már alkalmazott innovációk.   

A tématerület középpontjában a műszaki textilek alkalmazási területei, az építészet, a közlekedés, az egészségügy és a ruházat állnak. Az újdonságokat futurisztikus építészeti környezetben mutatják be. Ezt a területet a kiállítók innovatív termékeinek bemutatója veszi körül. Itt jelennek meg a textilépítészet témájában kiírt diákverseny győztes munkái is. Az „Urban Living – City of the Future“ bemutató kurátora a Stijlinstituut (Amsterdam), a kivitelezője a szintén holland Refunc építésziroda volt.

A globális kihívásokra ezen a tématerületen a holland kreatív gazdaság képviselői szektorokon átívelő meggyőző, iránymutató megoldásokat mutatnak be, amelyek jól illusztrálják a holland társadalomnak a jövő városi életével kapcsolatos elképzeléseit: nyitott és transzparens, harsány és különös, inkluzív, multi- és interdiszciplináris világot álmodnak. 

A Techtextil és a Texprocess kiállításokon 2017-ben 66 országból összesen 1789 kiállító és 114 országból 47 500 látogató vett részt. 

További információk:

BD-Expo Kft

  • A Messe Frankfurt Exhibition GmbH hivatalos magyarországi képviselete
  • 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 4.
  • Tel.: 1/346-0273, Mobil: 30/894-4869
  • E-mail: cseh@bdexpo.hu
  • Internet: www.messefrankfurt.hu
Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás