Divat

Férfiruházat 2019. őszi előzetes – Hat tézis

Sebastian Schwarz/ TextilWirtschaft

Melyek a nyerő darabok és melyekből kell kevesebbet rendelni? Az őszi rendelések összeállításához értékelni kell a férfiruházat területének eredményeit, át kell vizsgálni a szortimentet, az arányokat és a szezonális áruk időzítését. Mindenekelőtt a szezonok közötti átmeneti időszak, valamint az ősz kezdetére szánt legdivatosabb termékek igénylik a legnagyobb figyelmet.  

A férfiruházatban csökken az alapszortimentet képező modellek elképesztő tömege, a raktárról szállítható darabok révén is növekszik az üzleti rugalmasság. Megjelennek a zakón a nadrágétól kissé eltérő mintázatú anyagból készült öltönyök („broken suits”). Újraéled a klasszikus viselet, nagyobb figyelmet kap a legfelső ruházat. Nyerők a könnyű, laza viseletek, mint a bebújós, ingszabású felsők („overshirt”) és a kötött kardigánok.

 A TexwilWirtschaft hat pontban foglalta össze 2019 ősz jellemzőit

  1. Nő a több szezonban is viselhető ruhák aránya

Az átmeneti időszak darabjai központi szerephez jutnak a rendeléseknél. Ismét visszatér a réteges öltözködési stílus. Főszereplői a minden évszakban viselhető, csuklónál és derékban rugalmas passzéval ellátott rövid kabátok (bluzon), a kapucnis felsők, a könnyű dzsekik és a robosztus kötött felsők.

 2. Korszerű Mix & Match öltözékek

A raktárról szállítható szortimentek rugalmasabbá és ezáltal korszerűbbé válnak. Elemeik évszakonként változnak. A nadrágot és a zakót egyedi darabként külön rendelik és úgy kombinálják egymással.

3. A kényelem alapfeltétel

A funkcionalitás minden stílusvilágot áthat. A hagyományos férfiruházat esetében is a kényelem az eladhatóság meghatározó feltétele.  Még a munkaruha sem szoríthat. Szuper kényelem? Természetes.  

4. Hatáskeltés

A sikeres szortimenthez nem csak márkák és kollekciók szükségesek. Limitált szériás minikollekciók, akciók és pop-up megjelenések révén tartható fenn az érdeklődés, a forgalom és a lendület a szezon folyamán.

 

5. Ingek előretörése

Az ingek szerepe nő a divatban. Ami nyáron a hawaii ing, ugyanaz lesz jövő ősszel a bebújós, ingszabású felső.  Komplett öltözékeken kell megmutatni a vásárlóknak, hogyan viselhető.

 6. Fókuszban az outerwear

A modellek kiválasztása a jövő ősz alfája és ómegája. Mindenekelőtt a jelentős forgalmat hozó könnyű pehelytöltetű és steppelt felsőrészekkel kell alaposabban foglalkozni. Több színre, több díszítésre, több fazonra van igény.  Télire hosszabb, bélelt dzsekiket kell kínálni.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás