Business

Fenntartható, szelektív, klasszikus

Az új H&M márka, az Arket világpremierje

Jörg Nowicki / TextilWirtschaft

Fentiekkel jellemzik az új H&M lánc, az Arket létrehozói márkájukat. Két és féléves előkészület után nyílt meg augusztus végén az első Arket üzlet a londoni Regent streeten.  A TextilWirtschaftnak módjában állt már a nyitás előtt körülnézni a boltban.

Az üzlet alapterülete két emeleten 1000m². A választék súlypontja egyértelműen a klasszikus férfi, női és gyermekruházat. Az Arket a stílus tartósságát hangsúlyozza, és hivatalosan a „mindennapi egyenruháról” beszél. Az üzletben kizárólag sajátmárkás Arket ruházat található. Az árskála meglehetősen széles, például férfiingeknél 49-től 115 euróig terjed. A Regent streeten levő üzletben a férfiruházat a háztartási cikkekkel együtt a földszinten található, az emeleten a női és a gyermek ruházatot árulják. Minden terméknek kódja van, ez egyszerűsíti az online boltban való keresgélést. Valamennyi termék gyártási helye visszakereshető.
Az Arket nem teljesen vertikális: Főleg a cipőknél külső márkákat is tartanak, összesen 47-et, köztük van az Adidas, a Nike és a Clarks.
A ruhák és cipők mellett az Arket kínál lakberendezési cikkeket és játékokat is. Különlegesség a gasztronómia: lehetőség szerint minden üzletnek lesz kávézója, amelyben kizárólag vegetáriánus ételeket szolgálnak fel.