Business Divat

Fenntartható ruhakollekciót mutatott be az LG és a Net-a-Porter

A #CareForWhatYouWear kampány részeként létrejött új kezdeményezés a fenntartható gardrób kialakításában segít a vásárlóknak

Az LG Electronics (LG) összefogott a Net-a-Porter nemzetközi online luxusáruházzal egy limitált kiadású, kiváló minőségű, környezetbarát, természetes anyagokból készült ruhakollekció létrehozásában, amelyet úgy terveztek meg, hogy évekig hordható legyen.

Az LG által bemutatott és kizárólag a Net-a-Porter-nél kapható kapszulakollekció a NET SUSTAIN platform részét képezi, amelynek célja, hogy

 a vásárlókat egy fenntarthatóbb életmód kialakításában segítse és hozzájáruljon a divatiparra jellemző pazarlás globális problémájának csökkentéséhez,

amelynek volumene a Világgazdasági Fórum becslései szerint világszerte eléri az évi 400 milliárd dollárt.1

Törődj azzal, hogy mit viselsz

A kezdeményezés az LG #CareForWhatYouWear (Törődj azzal, hogy mit viselsz) kampányának része, amely a vállalat hosszú távú, a globális szén-dioxid-lábnyom csökkentését célzó projektje.

Az LG nemzetközi kampánya arra hívja fel a vásárlók figyelmét, hogy miként csökkenthetik a ruházati hulladék mennyiségét azáltal, hogy a megfelelő mosás révén minimalizálják a textíliák károsodását2.

A kampány emellett kihangsúlyozza a tartós, környezetbarát ruhák vásárlásának és az elhasználódott ruhák újrafeldolgozásának környezeti előnyeit és annak fontosságát, hogy a már nem hordott ruhaneműinket olyanoknak adjuk tovább, akik valóban viselni fogják őket.

Ennek érdekében az LG és a Net-a-Porter három, a divat fenntarthatósága iránt elkötelezett márkával — Mara Hoffman, Le Kasha és Bondi Born — lépett partnerségre, hogy olyan kollekciót alkosson, amely 100 százalékban tartós, gépben mosható, vegytisztítás nélkül is könnyen kezelhető anyagokból áll.

Az LG Zero Carbon néven tavaly jelentette be intenzív kibocsátásmérséklési programját, amellyel kötelezettséget vállalt arra, hogy 2030-ra nullára csökkenti a globális tevékenységéből adódó nettó szén-dioxid-emissziót. Ruhaápolási megoldásokat gyártó márkaként az LG kellő tudással és tapasztalattal rendelkezik a hatékony mosás és  textilápolás terén. Az LG három ruhaápoló eszközével — a mesterséges intelligenciát alkalmazó AI DD™ mosógéppel, a DUAL Inverter hőszivattyús szárítógéppel és a Stylerrel — a vásárlók megnövelhetik kedvenc ruháik élettartamát, miközben az energiahatékonyság révén minimalizálhatják a gépek használatából fakadó környezetre gyakorolt hatást.3

A ruhaápolási megoldások globális piacvezető szereplőjeként úgy érezzük, felelősséggel tartozunk a környezeti fenntarthatóságért tevékenységünket pedig egyértelműen hitelesíti a Net-a-Porter-rel történő együttműködésünk.” — mondta Dan Song, az LG háztartási gép- és légkondicionáló üzletágának elnöke.

Az LG innovatív termékei és kezdeményezései jól szemléltetik elkötelezettségünket az iránt, hogy a világot egy jobb hellyé tegyük, és az élet ne csak napjainkban, de sok év múlva is minőségi lehessen.

Megjegyzések:

1 https://www.weforum.org/agenda/2019/01/by-the-numbers-the-economic-social-and-environmental-impacts-of-fast-fashion

2 A szövetkárosodás 18 százalékkal csökkent az LG F4V9RWP2W AI DD™ mosógép használatával a hagyományos LG FC1450S2W modellhez képest az Intertek tesztje alapján, amely a pamutprogram teljesítményét 2kg-nyi fehérnemű-töltettel vizsgálta. Az eredmények a töltet összetételétől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek.

3 Az Intertek IEC 60456 5.0 verziójú tesztje alapján, amely a mosógép TurboWash39 mosóprogramját 5kg IEC töltettel vizsgálta a hagyományos (F4V9RWP2W és FC1450S2W modellek tesztelése során felmért) pamutprogram energiahatékonyságához képest. Az eredmények a töltet összetételétől és a környezeti tényezőktől függően eltérőek lehetnek. A szárítógépet az A+++ és D energiaosztályok között tesztelték az IEC szabványoknak megfelelően, pamut és energiatakarékos programokon. Az LG DUAL Inverter hőszivattyús szárítógépei A+++ osztályú energiahatékonyságot kínálnak. Az eredmények a régión belül modellenként eltérőek lehetnek. Az Intertek tesztje alapján a Styler a száraz tisztítás során képződő perklór-etilén 92 százalékát eltávolítja a fertőtlenítő program normál üzemmódjában.

LG Electronics. Az LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) az elektronikai termékek egyik legjelentősebb szállítója és technológiai megújítója, amely világszerte 140 helyen több mint 70 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A vállalat 2019-ben 53 milliárd dolláros (62,3 ezer milliárd koreai wonos) éves forgalmat ért el globális szinten. Az LG öt üzleti területen – szórakoztatóelektronika, mobilkommunikáció, háztartási elektronikai és légkondicionáló megoldások, járműalkatrészek valamint üzleti megoldások – végzi tevékenységét, és a világ egyik vezető televízió-, hűtőszekrény-, légkondicionáló-, mosógép- és mobilgyártója. További hírek és információk a www.LGnewsroom.com címen érhetők el.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .