Business Divat

Fenntartható divatkonferencia (2021. szeptember 24-26.)

A Visegrádi Alap támogatásával háromnapos online fenntartható divatkonferenciát szervez a New York-bázisú nonprofit szervezet, a Fashion Forward a Visegrádi Négyek (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) részvételével, művészeti és divat egyetemekkel együttműködve. Fenntartható divattémában ez lesz az első átfogó oktatási konferencia Közép-Európában.

Csatlakozzon a fenntartható divat jövőjét ünneplő online konferenciánkhoz!

A new york-i cég egyik alapítója a jelenleg divatszociológiával és márkastratégiával foglalkozó Bernát Sára, aki Domoszlai-Lantner Doris divattörténésszel 2020-ban létrehozta a Fashion Forward platformot, amely

a divatrendszer körüli hagyományos diskurzus megkérdőjelezésére, a kreatív, empatikus és kritikus gondolkodás határainak feszegetésére született.

A szervezet ezeken felül egy mérhetőbb, fenntarthatóbb, támogatóbb rendszert szeretne teremteni az iparág szereplői számára.

 „Az ismeretlen feltárása, a beszélgetések tematikájának kibővítése és az ingyenesen elérhető információk széleskörű hozzáférhetősége döntő fontosságú a divatipar modern-felfogásásához. Azon dolgozunk, hogy útmutatókat készítsünk, amelyek a világ legkülönbözőbb országainak legtudatosabb és leginkább fenntartható márkáit tartalmazzák – mondta el Bernát Sára.

A szakmai esemény, a konferencia célja, hogy a közép-európai régióra fókuszálva fenntartható divat tematikában a piac szereplőit közelebb hozza egymáshoz és direkt utat, könnyedebb kommunikációt biztosítson mind a nagyközönség, mind a szakmai körök számára.  

A divatban egyre nagyobb teret nyer a fenntarthatóság, a Fashion Forward arra törekszik, hogy

bemutassa a közép-európai divatmárkák által kínált ötletek sokféleségét.

A civil szervezetek érdekképviseleti csoportjainak és a V4 országok divatpiaci munkaerőt teremtő egyetemeinek bemutatása mellett a háromnapos konferencia a régió tehetségeit is szeretné a nagyközönséggel megismertetni. 
Hozzáadott értéket képvisel a konferencia kapcsán készülő, digitálisan és nyomtatott formában is elérhető esszékötet, amely az eseményen elhangzott interjúkból, beszélgetésekből, prezentációkból születik, a résztvevők elméleti, történelmi, néprajzi, valamint személyes narratívái és kreatív nézőpontjai alapján.  

Hogyan hozhat változást a szektor szereplőinek egymáshoz való közelítése a konferencia részvételével? 

„Különböző személyek és szervezetek dolgoznak a fenntarthatóság előtérbe helyezésén a visegrádi országok divatszektoraiban. Az együttműködést azonban több szinten meg kell erősíteni az akadémiai intézmények és a civil társadalmi szervezetek között, valamint a V4 különböző területein található szervezetek között.” – tette hozzá Domoszlai-Lantner Doris.

Ennek érdekében a Fashion Forward nyolc (4 oktatási / 4 civil társadalmi) szervezettel közösen tartja az első, kizárólag a régióra összpontosuló nemzetközi konferenciát a társadalmilag és környezetileg fenntartható divatról. A konferencia a teljes ellátási lánc fenntarthatóságát vizsgálja, és a fogyasztási ciklus mind a 4 fő szakaszát – Tervezés, Gyártás, Munkaerő és Fogyasztás / Fogyasztás után – lefedi.

Az online konferencia szabadon hozzáférhető esemény lesz. Az esszékönyv az első olyan kiadvány, amely bemutatja a régió fenntartható divat kezdeményezéseit, világszerte ingyenesen elérhetővé lesz a nyilvánosság, az oktatási intézmények, a közszolgálati szervezetek és a fenntartható divatprojektek számára.

walek-gabriella-divatmarketing

 

Csatlakozzon a fenntartható divat jövőjét ünneplő online konferenciánkhoz 2021. szeptember 24-26. között!

Dr. Walek Gabriella elnök, President National Fashion League Hungary Association Global Sustainable Fashion Week, 

Fashion Revolution Hungary ország-koordinátor

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .